Летният сезон по Южното Черноморие е по-успешен от миналата година

Със 125% са се увеличили туристите
5 авг 2021 07:23, Нели Христова
32
Летният сезон по Южното Черноморие е по-успешен от миналата година
Снимка: БГНЕС

По-успешен летен туристически сезон в сравнение с миналата година отчитат по Южното Черноморие.

125% е увеличението на туристите през юли в сравнение със същия период на миналата година. Според Туристическата камара в Бургас, най-много са българските, румънските и украинските туристи. В същото време  чартърните полети са намалели с 62% в сравнение с годината преди пандемията.

"С чартърни полети идват туристи от Австрия, Белгия, Дания, Чехия, Германия, Ирландия, Нидерландия, отчасти и Полша", уточни председателят на регионалната Туристическа камара в Бургас Иван Иванов, цитиран от БНР.

Тъй като масовият туризъм е заменен от семейни почивки, повечето туристи пристигат с автомобили. Това подчерта недостига на паркинги.

"Всички местенца, частни и държавни, улици, алеи, градинки, всичко е запълнено с коли, което е малко нелицеприятно", каза Веселин Налбантов, хотелиер от Слънчев бряг.

Очакванията са за ръст на туристите и през август.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Условията са много добри по българските хотели. Естествено ако отидеш в квалитетен хотел,не на квартира при някоя бабичка.Аз това лято почивах в хотел на първа линия в Несебър с басейн,фитнес,детски кът,паркинг.В стаята с климатик,хладилник,голям телевизор.Какво повече да искам?
10
1
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 месеца
Шопи тарикати, всичко (без мазетата) е пълно, а вие сте помъкнари и псэтата си големи.Хлапетата ви разглезени врещят по-силно от гларусите и чайките.Както отбеляза варненеца, вдигате скандали за щяло и нещяло!Не идвайте с вашите безкрайни номера.Без вас сме милион пъти по-добре.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ходете на нашето море.Оставете ги да фалират.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Панелните таласъми ти отговарят:След като не можеш да си конкурентен и да предложиш качество и цена отпадаш от пазара.
7
9
 
2
 
! Отговори
Панелни таласъми! преди 2 месеца
Елате да наемете/купите обект на морето и после ще говорим за:1."плащайки безумни цени за каквото и да е"...2."народ който обича да плаща"....3."цените са увеличили със 125%"...и още тролски шитни...
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уважаеми съграждани,Разберете че няма как да бъдете уважавани като туристи,като българи с добри цени,със качество,с обслужване на нашето море докато сами се блъскате с лакти да плащате и да ПРИЕМАТЕ тези условия които Ви предлагат по нашето море Продължавайки да приемате това което ви се предлага с вашите пари ,винаги ще бъдете лъгани и мамени
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато масово българите се бутат на нашето Черноморие,плащайки цени до небесата,много нашенски семейства намериха начини и заминаха за Турция,за Гърция,за Испания с пакети както обикновенно,така хем всички виждаш какво плащаш,хем почиваш като бял човек и не мислиш за това къде ще обядваш,вечеряш,и на каква цена.Дори да сложим и цената на PCR тестовете ПАК излиза по изгодно от дрането на кожи по БГ Черноморието.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво излиза?Криза няма.Това което направиха правителствата,банките използвайки коронавируса е да предизвикат изкуствен недостиг,ограничения във всичко,в коли,в стоки,услуги,докараха инфлация,стимулираха с пари икономиката,като задържаха търсенето,и това е част от резултата.Хората се блъскат като сардини,навсякъде за всичко плащайки безумни цени за каквото и да е .
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази година ще компенсират и надскочат и загубите за миналата... Така е било винаги по нашето море - алчни гърла. Ама и народ който обича да плаща, та да не се оплаква.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е-хората искат да си почиват като бели хора,а не да пълнят багажника с храна и да отидат в къща в някое гръцко село и на плаж от чакъл.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И цените са увеличили със 125% - Ама алчност Бе ! Крайно време е оная бойкова глупост с намаленото ддс на 9% да се спре !