Военните и днес помагат при гасенето на пожарите в страната

22-ма са в района между селата Старосел и Кръстевич
6 авг 2021 14:02, Ния Христова
5
Военните и днес помагат при гасенето на пожарите в страната
Снимка: БГНЕС
22-ма военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово продължават да помагат гасенето на огъня в района на възникналия на 4 август пожар край село Старосел, община Хисаря. 
 
Днес те са разположени в района между селата Старосел и Кръстевич, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Действията на военнослужещите са насочени основно към наблюдение на района, потушаване на тлеещи огнища и прокарване на просеки, а ръководител на формированието е старши лейтенант Станимир Караджов.
 
Втори ден 26 военнослужещи от състава на Бригадното командване – Благоевград, с ръководител майор Борислав Войнов, също оказват помощ при гасенето на големия горски пожар край село Петрово, община Сандански, съобщиха от Министерството на отбраната.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
НАБОР 80-ТЕ преди 3 месеца
КЪДЕ СА ВОЕННИТЕ - ПОДЕЛЕНИЕ "ТРЪБИ"??? Къде са от ВИК1. Мощни дизелови помпени агрегати!2. Монтаж на 3-10 km тръбопроводи от най-близките язовири. Може да се ползват и полиетиленови тръби от кангали, които лесно се развиват с камион.3. Осигуряване на хидранти има по 50 000 m3.4. Колички за пешаците с бидони по 80-100 литра.5. Мощни помпи HONDA 50 m напор.При това положение може да има "битка" с огъня.Всичко е парлама. Умряха хора за НИЩО! Без никаква подготовка, организация и защита!
4
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Тези по-добре да не помагат, ще вземат да се самозапалят, барабар с техниката.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Армия!? К'ви военни, к' ви пет лева!? Шуробаджанашки сбор за ранна пенсия, абсолютни шлангаджии,обшо взето изкарали са цялата "армия" с с целият и личен състав и техника....
2
2
 
3
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 3 месеца
Военни ли? Няма военни. Сбирщина хора, които не стават за друга работа са тези в армията.
1
2
 
3
 
! Отговори
121212 преди 3 месеца
Къде е пожарникар номер едно на България. Мишок.