Ротвайлер нахапа двама души в Горна Оряховица

Наложила се намесата на полицията, стигнало се и до стрелба
8 авг 2021 22:45, Анисия Иванова
89
Ротвайлер нахапа двама души в Горна Оряховица
Снимка: Pixabay

Двама души са в болница, след като бяха нападнати от домашен ротвайлер. Инцидентът е станал вчера по обед в град Долна Оряховица. Кучето се скъсало от каишката, на която било завързано, и избягало от двора на стопаните си. Докато са опитвали да го заловят, сериозно са пострадали съсед и собственичката му.

Съседи разказват, че в събота по обед забелязали, че ротвайлерът се разхожда свободно по улицата. Един от тях направил опит да го завърже, но кучето се нахвърлило върху него. Докато се опитвала да му помогне, сериозно пострадала и стопанката на кучето. Наложила се намесата на полицията. Стигнало се и до стрелба.

"Излизам, помислих, че нещо е станало с нашето куче. Отидох дотам, видях човекът целия окървавен и аз бягам да видя дали да се скрия, и в този момент полицаите започват да стрелят кучето и аз чакам, тогава разбирам, че и момичето легнало на земята. Често се отвързваше кучето, даже предния ден са го видели", разказа съседката Атанаска, цитирана от БГНЕС.

След опита за стрелба, кучето успява да избяга. Издирването му продължи близо 10 часа, а от кметството в Долна Оряховица отправиха призив към жителите на града да не напускат домовете си.

"Все пак е притеснителна тази новина, защото кучето не е някакво малко куче", коментира съсед.

Съседът, който първи опитал да хване кучето, е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупен крак и сериозни наранявания по цялото тяло.

Собственичката на ротвайлера също е пострадала сериозно и се лекува в хирургията на болницата в Горна Оряховица.

"Почти цялото тяло, добре, че не я е ухапало на място, където много кърви. За възстановяването, ние се страхуваме най-много от инфекцията. 8-10 рани, не е малко", обясни хирургът д-р Елиас Хаддад.

След като кучето беше заловено, собствениците му са пожелали да бъде настанено в приют. По случая се води разследване, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм чул хора да бъдат нахапани от немска овчарка по улиците. Не съм чувал да има нахапани деца от немска овчарка. Немската овчарка е едно от най умните кучета, знае кога трябва да лае или не. Немската овчарка различава хората, кой може да е съмнителен и опасен. Немски овчарки са спасявали човешки животи. И затова с пълно право я използват в полицията и военните. Такива подобни опасни кучета като ротвайлер, питбул, доберман и др. хапят всяко нещо подред, дори и деца.
71
1
 
9
 
! Отговори
Странджата преди 2 години
Кучкарите дето спят с животинките си са болни хора...
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойде четвъртата вълна от бойни кучета, трябва да сме подготвени. С ваксини срещу психотичната привързано СС т към страховити домашни любимци, държани на книжен канап и дори без.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не са кучетата сами по себе си ами кинофилит и другите зоофили, дето си гледат животни, да правят съкс с тях. Ако бъдат премахнати няма да има кой да вие, че ловците са очистили улиците от зверовете.
68
0
 
6
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Да си ги води там или на някоя безлюдна поляна не може да ги пуска да тичат между децата.
67
0
 
6
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Миналия месец една си беше пуснала двете кучета без повод и намордник да тичат между децата на детска площадка в столичния Надежда 1. Един възмутен баща и направи забележка с право, а онази имаше наглостта да му държи сметка защо си пуснал децата да играят.Ама като човекът и припомни, че детската площадка е за децата не за кучетата си подви опашката стана и си тръгна. *** наглостта ще гони деца от мястото предназначено за тях за игра, за да е добре на кучетата и има зони за кучета в парка!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64 На кучкарите песовете вече трепят мирно седящи си хора, и дори не ги арестуват. Не виждам какъв е проблема с оръжията в този аспект.
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71Значи по твоята болна логика е ок да имаш 90 кг куче, което по всяко време може да му скимне да направи беля, но да имаш пистолет, за да се защитиш от него не може, защото щели да се случат някакви хипотетични фантазии, родени от кривата ти глава. Много филми гледаш, лекувай се.
64
10
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не се казва нищо за етническият произход на протагонистите в тази история. От какъв етнос са,за да направим една обективка преценка ?
63
1
 
21
 
! Отговори
Линч за собственика преди 2 години
Линчувайте веднага собствениците публично,иначе няма оправия.Ще се справим като в Дивия Запад.
62
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69 Я си представи някой Пешо тръгнал по улиците да трепе кучета. Вижда ротвайлер на 5 метра от него. Стреля и го уцелва около крака. Ротвайлерът побеснява и тръгва към Пешо. Пешо се паникьосва виждайки как дистанцията намалява бързо и изпразва пълнителя от страх без даже да се прицелва. И един от куршумите уцелва минаващо дете. И какво ще стане с Пешо после. Мога да ти дам примери за простреляни ловци в гората . И те са опитни,но стават издънки. Пък за стрелба в града ще е сигурно
61
3
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Някаква история без мисъл нищо не разбрах от тия брътвежи, явно всички от това село са били пияни на кирки, овчари, какво да ги правиш.
60
0
 
15
 
! Отговори
Възмутена преди 2 години
До 70 Хайде спрете да давате акъли ! Писала съм много жалби до полицията без резултат. Дори отговор не получавам за извършена проверка. Не познавам собствениците на кучета, които ме заплашваха. Става дума за средно голям град. Как ще ги открият ?! Просто трябваше полицията да се отзове на сигнала и на място да реагира. Ако служителката от 112 ги беше уведомила, разбира се. Вместо да ми дава съвети да пиша жалба, която никой няма да отрази.
59
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЯМА ДА ОБВИНЯ КУЧЕТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТОЧНО РОТВАЙЛЕРИ НАПАДАТ ХОРА И ХАПЯТ! КУЧЕТО СИ СЕДЯЛО СПОКОЙНО И НЯКАКЪВ НЕПОЗНАТ ОТИШЪЛ ДА СЕ ЗДРАВИСА С НЕГО!
58
9
 
1
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Пратили ви да пишете жалба? А според вас какво точно трябва да направи полицията и какво може да направите Вие? Чрез жалбата Вие подавате сигнал на който те са длъжни да реагират. В случая за заплахи, както изглежда от историята. Но полицията Ви е казала какво може да направите, Вие не сте и естествено от това произлиза едно НИЩО, защото без въпросната жалба те няма на какво да реагират, но вярвате, че полицията просто е направила едно НИЩО.
57
0
 
5
 
! Отговори
пак полицай преди 2 години
В дъното на нещата пак е бивш полицай.....без коментар.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66 Не знам как си го представяш в болната си глава,но разни необучени да боравят с оръжия хора да почнат да обикалят по улиците а пушки и пистолети и да се опитват да убиват кучета ще е меко казано странно. Най-малкото или ще ги арестуват или ще претрепят някой седящ си мирно отстрани човек.
55
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли мъже в тая държава бе? Да отстрелят най после тия миризливи агресивни ***. Защо все чакате да стане инцидент и тогава да ревете? Ами нали утре може да нахапят вас. Как ще се чувствате ако вашето дете или внуче бъде разкъсано на улицата?Грабвайте пушките и отстрелвайте де що има злобен пес пуснат свободно. Само така ще научат и безотговорните кучкари на дисциплина. Не чакайте на държавата да ви свърши работа. Държава няма много отдавна.
54
4
 
25
 
! Отговори
Възмутена преди 2 години
Проблемът с домашните кучета е огромен, изглежда няма воля да бъде решен със съответните законодателни промени. Трябва да има тестове за пригодност на стопаните на кучета, особено доказано опасните породи. Нападение като описаното по-горе трябва да бъде разглеждано като опит за убийство. Случвало ми се е когато направя забележка на стопанин на куче за липса на намордник и каишка, да бъда заплашвана от насъскване. Наскоро пак бях потърпевша. Обадих се на 112 и нищо, пратиха ме да пиша жалба в МВР
53
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЪСЕДА Е НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН!!! ОТИШЪЛ ПРИ РОТВАЙЛЕРА ДА МУ КАЖЕ ЗДРАСТИ :D