Медиците от Спешна помощ излизат на протест

Причината - неизплатените средства за работа на първа линия
10 авг 2021 08:31, Петя Славова
46

Символични протести ще проведат медици от центровете за Спешна помощ в страната, сред които Варна, Шумен и Русе. Демонстрации са предвидени и в София пред Министерството на здравеопазването, предава Bulgaria ON AIR.

Причината за недоволството са неизплатените средства за работата на първа линия по време на пандемията. Медиците ще поискат достойно заплащане и промяна на категорията на труд. Ще изразят и недоволството си към новата методика за формиране на допълнителното възнаграждение за работещите в Спешна помощ.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Не по същата логика, а заради това, че са най-недофинансираното звено в здравеопазването, с най-голямо текучество и недостиг на кадри. Няма начин да им бъдат отнети тия пари без сериозни сътресения, а последиците ще са пак за плебса. Но ако се включат към заплатите им, те няма да имат стимул да търсят, където завърнат, симптоми на ковид и току-виж епидемиологичната обстановка се подобрила като по чудо. Точно затова няма и да стане де.. и затова ще минаваме от една сополена вълна в друга.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ъъъ "Да им прибавят тия 1000 лева към заплатите" - по същата логика трябва да добавят по 1000лв към заплатите на полицаите, пожарникарите, таксиметровите шофьори, продавачите в магазини, разносвачите на храна и сигурно много други.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво да кажем на българските лекари?.......................Ваксинирайте се, за да се предпазите от коронавируса. Парите няма да ви спасят от коронавируса..................Спрете да изнудвате българския народ чрез фалшиви заплахи и опасности........................Вършете си обикновената работа. както сте ваксинирани за тетанус, морбили и магарешка кашлица.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лекарите казват, че били в риск. Значи лекарите казват, че ваксините не пазят от коронавирус.........................Разпространете тази фалшива новина от лекарите.....................Българските лекари твърдят, че ваксините не пазят и искат пари чрез измама и лъжи.........Май всички български лекари стават Мангъровци, когато опре до пари.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки може да срещне болен от коронавирус, давайте на всеки по 1000 лева за риска. Значи, хората да се ваксинират и да се пазят, а менте лекарите искат пари за същото. Доллни изнудвачи и интересчии. Така никога няма да спре коронавируса.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали се ваксинираха медиците? Нали ваксините пазят медиците? Лъжат ли, че ваксините ги пазят? Какъв риск?
37
1
 
1
 
! Отговори
# ИЗРИТАЙ РАДЕВ..!! преди 2 месеца
СПАСИ БЪЛГАРИЯ..!!
36
0
 
1
 
! Отговори
КУБА.. преди 2 месеца
ПРЕДЛАГА УБЕЖИЩЕ НА НАШИЯ ДРУГАР-ДОКТОР ХАУС...... АДИОС МУЧАЧОС...
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За исканията за достойно заплащане и категория на труда ги подкрепям но за бонуси за първа линия не.
34
2
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Единственото решение на проблема е да се подходи както с 50-те лева на пенсионерите - няма как да отнемеш нещо, което вече е дадено. Да им прибавят тия 1000 лева към заплатите и да се приключва вече с тая ковид истерия. И без това Спешната помощ май са най-ощетени откъм заплащане.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама дават акъл на учителите да стават метачи ако не искат ваксина. Виждам как БГ ще стане най - чистата страна в ЕС. За пари протестирали. Как не ги е срам.
32
1
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 месеца
За начинът на обслужването , поведението с пациентите и капацитета им , не заслужават и това , което им се дава ! За тази заплати ще дойдат лекари от Куба , по-кадърни и по-съвестни !
31
1
 
4
 
! Отговори
"ИСТИНАТА" преди 2 месеца
ЧЕРВЕНИТЕ НЕ ПЛАЩАТ.... ТЕ САМО НАЦИОНАЛИЗИРАТ, КРАДАТ,УБИВАТ....!!
30
4
 
4
 
! Отговори
Хъш преди 2 месеца
Протест? Срещу фараон Радев? Вие луди ли сте Не знаете ли какъв висок рейтинг има хо хо
29
7
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
ИСКАМ СИ ОБРАТНО ПАРИТЕ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ВИ ПЛАЩАЛ ЗА ЗАПЛАТИ.
28
3
 
9
 
! Отговори
Котарак преди 2 месеца
Ще ви ръкопляс-пляскаме. Това е достатъчно.
27
10
 
10
 
! Отговори
Шишман преди 2 месеца
До Асан. Глу.пак, "тиквата" не ги е измислил, а ги даваше на лекари и сестри, които изнемогваха да лекуват заразените. А такива иддиоти като теб, които в завистта и злобата си за всичко обвиняват Борисов, заслужават да умрат като кучета без медицинска помощ.
26
9
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 2 месеца
До истината. Лъжец! Не тели е срам да наречеш тези достойни хора, които се борят и всеки ден спасяват животи, бяла мафия? Ама заслужаваш да се тръшнеш тежко болен и те да ти теглят една майна, креттен.
25
11
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Тиквата ги измисли тия 1-ва 2-ра линия.... Пари нема действайте това ви е задължението :)))
24
4
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Искат по 1000 лв . значи ... по 15000 лв. за 15 месеца на първа линия :)))