БНБ регистрира рекорд на богаташи за три месеца

С колко забогатяха милионерите?
11 авг 2021 11:45, Петя Славова
50
БНБ регистрира рекорд на богаташи за три месеца
Снимка: БГНЕС

Рекорд по богати спестовници регистрира БНБ. Става въпрос за периода три от април до юли, показват данните на централната банка.

Според тях за тези три месеца влоговете на домакинствата с над 1 млн. лв. в тях са се увеличили с 208, което прави средно по 2,3 нови милионери на ден, съобщава "Монитор".

В статистиката за домакинствата обаче са включени и парите в банки и на неправителствени организации, фондации, политически партии и други, поради което увеличението на влоговете с големи суми може да се дължи отчасти и на тях. Сметките с над 1 млн. лв. са станали 1150 на брой, а общата им сума надхвърля 3 млрд. лева.

Значително увеличение за второто тримесечие има и на спестените между 500 000 и 1 млн. лв. в една сметка - бройката им се е вдигнала с 240.

Статистиката на БНБ показва, че в средата на годината спестовността сред богатите отново се е завърнала, защото през първото тримесечие на депозитите с над 1 млн. лв. в тях бяха намалели с 26. Въпреки това в края на март сумата в тях е била 3,17 млрд., което е близо 100 млн. повече от сегашната им стойност.

От данните на БНБ става ясно още, че като се изключат малките депозити с до 2500 лв. в тях, при всички останали има увеличение както на бройката, така и на сумите. Най-голям е ръстът при влоговете от 10 000 до 20 000 лв., които са с близо 59 000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: БНБмилионерибогаташи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Истинска НОВИНА преди 2 години
Предприемчивите бизнес ориентирани хора ПРАВЯТ ПАРИ за разлика от простите и обикновени хора, които само завиждат мрънкат теглят кредити и заеми за почивки, телефони и телевизори, за да се фукат през фейсбука. Има СЕРИОЗНИ ХОРА, които НЕ СА ГЛУПАВИ и ЗАТОВА ТРУПАТ ПАРИ И БОГАТЕЯТ. Нормално е и така трябва да бъде който умее да печели да има повече пари от другите.
38
2
 
5
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Доскоро управляваха , едни хора за които милион бяха джобни - каде е новината само в чекмеджето на - борисов под пистолета имаше поне -2 пьти повече като депозит
37
2
 
6
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Тези депозити не са на домакинства, а на Домакинства и НТООД. Намерете си какво означава това. Второ, нов депозит на сума над 1 милион не означава нов милионер, а обикновено означава, че някой съществуващ милионер си прави още един депозит над 1 милион лева. 1150 били депозитите на сума над 1 милион лева, но е напълно възможно всичките да са на един човек, който доскоро е бил на власт.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатее народът, богатее! .................Намалете заплатите, за да намалите забогатяването.............Народът трупа в банките пари, намалете всички заплати, пенсии.
35
11
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
До 34 Идеята е че по-скоро не се краде, а просто се измисля най-добрия начин за печалба ама хората го възприемат като крадене. Ако в закона не е забранено значи е позволено. Така се правят пари. Проблема е че хората които работят за 500-1000-1500 лв не го разбират. Има много хубави, хора от тази категория, но като не им стига акъла за повече, човек започва да завижда. Трудно се обяснява на такъв тип човек. Както се казва - сиромах човек, жив дявол.
34
2
 
1
 
! Отговори
За всекиго по нещо преди 2 години
До Програмист' Не е престъпление *** селски тарикат да се ожени за богата градска жена.
33
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Как смеееш! Как смееш на фона на цялта мизерия, глад, кражба, болка и простащина, тииииии предательооо, да ...АХХАХААХАХ . Бъзици си правя.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Крадени пари, няма ли ной да ги разследва, нали над 10 000 лв искат произход."Над 10 хил лева МОЖЕ да се иска произход, но без подаден сигнал, реално никой не е длъжен нищо да разследва.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - Брат ... на мен още ми викат илюминат, а братовчедчето, дето завърши инорматика и финанси, сега бачка в чужда инвестиционна банка (то български ... въпреки имента, нямаме) и кърти по 300-400к на години в евраци ... на него му викат Ескобара, а той човека цигара не е барал перз живта си и меч чилец, ама ...
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хмм - Това, че трябвало акъл да се краде ... какво очначава? Че е правилно? Аз от години подклаждам краен материализъм и тотална липса на етика вмного млади хора и виждам резултаите. Ако цялтото общество стане такова, до 50 години няма да има.
29
9
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
В тази страна да си богат е престъпление. Веднага те обвиняват във връзкарство, далавера, измами, или просто експлоатация на горките работници. А ако си жена и имаш пари още по-лошо.Нека си хейтят, ще си останат с мизерията си цял живот.
28
8
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Гроздето е кисело. Всеки иска да има кинти ама трябва и да се бачка. Дали с акъл, дали със сила.... Даже и тия крадените където викате че са, всъщност е трябвало акъл за да ги откраднеш. Най-лошото, е че когато му говориш на един не толково умен човек той само знае да вика... Това е далавера, онова е далавера... ама всъщност всичко е работа и то яка. Така, че не се учудвам, че има все повече хора с пари и съответно все повече се плюе по това
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да ми кажете как така 2-*** всеки ден стават милионери в най-бедната държава в Европа. Как?
26
5
 
3
 
! Отговори
Civil War преди 2 години
Влязал Бай *** в нов столичен мебелен магазин и пита консултантката имате ли чекмеджета тип бойКот .....не ама има ме хладилници тип Пабло ЕскоБар , те стават и за пистолети....
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Да ми носят по 50-60 бона на година, па нека са си кредит. Ас си живуркам добряк, ракийка салатка у кръчамта. ееееееххх ... ко поичи му ряя на чуек
24
4
 
8
 
! Отговори
НОЩА РАЖДА... преди 2 години
За съжаление не виждам да ни наближава трети украински фронт ,което е гаранция ,че тука се спуска пълен мрак . Никой няма да се занимава със откъде е натрупал имане ,,Киро бидона ,нито господин Петров но от вас ще се иска да платите тяхната сметка по три пъти освен ако не скочите в неизвестността на запад. Още тази г, ще се усети рязкото поскъпване на живота от раздадените пари през вратата на джипа ,виждате във енергетиката како става -- пенсиите ще стигат само за един хляб !
23
4
 
18
 
! Отговори
НОЩА РАЖДА... преди 2 години
Из мъртва утроба вековната злоба на роба-- моя дядо твърдеше ,че желанието за равенство и социализъм ще се върне и тогава ще разберем защо навремето е имало такава огромна класова ненавист . Сега виждам ,че в Б-я със крадене и грабеж се обуслови нова класа на богаташи и никаква средна класа. Средната класа ако я има са обслужващия персонал на богаташите .И другото е мноого беден народ на който му предстоят много злини -той ще плаща сметката за грабежа той ще издържа по трима на гърба си ....
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми нали назначиха нови директори на всички държавани структури .. логично е да има нови милионери ... септември с новото правителство пак ще има ръст ...
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами лекарите доста забогатяха.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златото и земята са пари. Книжните банкноти, акции и облигации са кредит, който се дава на плебса. Казал го е Ротшилд.