Леко захлаждане в петък, градусите падат

Максималните температури ще са между 30° и 35°
3
Леко захлаждане в петък, градусите падат
Снимка: Pixabay

През нощта ще бъде предимно ясно с повече облаци в източните райони, където на отделни места ще превали. Там и в Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър. Утре ще бъде предимно слънчево.

Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България, а след пладне над централните райони и планините. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб изток-североизточен вятър и с него дневните температури малко ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в часовете преди обяд, на места по южното крайбрежие със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Ще бъде по-хладно с  максимални температури 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времетоградуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще духа вятър от Северната Четвърт. А дъжда щее на места....... Така ако казваше Любка Кумчева прогнозата щяха да и бият шута още на първата прогноза. Но тя изкара повече 40 години в Телевизията. Големи метеоролози имате да си ги качите на да не одат пеша.