КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 18 млн. лв

Включени се недвижими имоти и моторни превозни средства
18 авг 2021 11:53, Петя Славова
14
КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за над 18 млн. лв
Снимка: БГНЕС

На свое редовно заседание, проведено днес, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прие решения за внасяне на искови молби за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата в окръжни съдилища в страната на стойност 18 303 958, 20 лв. В цената са включени и 18 недвижими имота, както и 8 моторни превозни средства, предава БГНЕС.

В Окръжен съд – Бургас се внася иск на стойност 12 186 620,03 лв. срещу Борис Бекяров. Той е с обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни престъпления в особено големи размери, подкуп и длъжностни престъпления. В исковата молба са включени парични суми, два недвижими имота (вилна сграда на груб строеж в гр. Царево и поземлен имот в гр. София) на обща стойност 596 500 лв., както и лодка Capelli (дължина 9,60 м., широчина 3,30 м., произведена през 2017 г.) на стойност 273 816 лв., и един лек автомобил "Пежо".

От наследниците на А. М. се претендира сумата от 4 378 995 лв. пред Окръжен съд – Бургас. Обвиненията от прокуратурата са за извършване на лихварска дейност, без съответно разрешение. Проверката на КПКОНПИ е установила значително несъответствие в доходите. В исковата молба пред съда са включени и 9 недвижими имота и 1 моторно превозно средство.

Четири искови молби се внасят в Софийски градски съд. От Росен Кръстев се претендира сума от 446 310,67 лв. В нея са включени и два недвижими имота и едно моторно превозно средство. Кръстев е обвинен от прокуратурата като участник в организирана престъпна група с ръководители Радмил Ранов, Веселин Христов и Владимир Иванов, за производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, както и за извършване на противозаконни финансови операции.

Вторият иск е срещу Нина Клюцева, на стойност 248 806,60 лв. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че е извършила документна измама в особено големи размери, ползвайки системата за електронно банкиране, като е получила парични суми, които не й се следват – собственост на друго лице.

Третата искова молба е срещу Васил Георгиев и е в размер на 351 599,18 лв. Той е обвинен от прокуратурата като участник в организирана престъпна група за финансови и данъчни престъпления.

Четвъртият иск на стойност 73 471,39 е срещу Трифон Филев. Той е обвинен за това, че в качеството си на длъжностно лице – митнически инспектор на МП "Калотина" , е участвал в организирана престъпна група за подкупи.

Сума в размер на 373 286,16 лв. се претендира от Ивайло Чорбаджийски пред Окръжен съд – Пловдив. В цената на иска са включени и 4 недвижими имота. Чорбаджийски е с обвинение от прокуратурата за това, че в съучастие е присвоил крупна сума пари от фирмата, в която е работел, в качеството си на длъжностно лице.

В Окръжен съд – Силистра се внасят две искови молби. Срещу Лейдие Нури стойността на иска е 129 103,18 лв. и в него е включена и цената на едно моторно превозно средство. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че не е плащала данъчни задължения пред местните власти, като не е декларирала получени 101 броя дарения от различни лица.

От Дамян Петров се претендира сумата от 115 765,99 лв., както и стойността на 1 недвижим имот и 1 моторно превозно средство. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е свеждал две лица към блудствени действия с цел набавяне на имотна облага.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
То - 18 милиона няма и едно чекмедже
13
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
А чекмеджето няма ли да го преберат а.
12
0
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
А чекмеджето няма ли да го преберат а.
11
0
 
1
 
! Отговори
мсл преди 1 месец
До ВЪПРОСнай точния въпрос по случая, театър без реално свършена работа, запорират, а на края имотите изкорубени, колите изгнили, обвинените оправдани, имуществото откраднато от вещите съучастници на цацаров
10
0
 
1
 
! Отговори
мсл преди 1 месец
присвоил крупна сума пари от фирмата, в която е работел??? кражбата какво общо има с кпконпи ???иначе без борисов и цацаров във списъка обвиняеми всичко е театър
9
0
 
8
 
! Отговори
ВИЕ ПРОСТО СПРЕТЕ преди 1 месец
ДА ПЛАЩАТЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ НА РОМИ МИЛИОНЕРИ СЪС СКЪПИ КОЛИ
8
0
 
7
 
! Отговори
На Очите дъъълго му преди 1 месец
продаваха отнети имоти.Нямаше купувачи...нещо.Защо ли?!?!
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето затова е атаката срещу Гешев, защото човекът запорира откраднати пари от българския народ от фирми на Радев.
6
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
А община Тервел кога.всичко в като навързани черва.разплитане няма.
5
4
 
6
 
! Отговори
Сосидж преди 1 месец
А прокопиев га?
4
1
 
24
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 месец
А тарикатите с безплатни "къщи за гости" кога ще връщат парите?
3
3
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Някой прочел ли е Новина че КПКОНПИ е ОТНЕЛА ?Само четем че има искове - те падат в Съда .За Мен КПКОНПИ е част от Мафията за Пране на Пари - тоест - тази комисия узаконява Крадените Пари от Народа Ни .
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хахаха18млн.... при откраднати милиарди
1
4
 
19
 
! Отговори
Здравко преди 1 месец
18 млн , от 1,8 млрд ! Страхотна работа !