Огънят край Югово обхвана 1000 декара гора

Кметът на Община Лъки обяви частично бедствено положение
18 авг 2021 08:30, Ния Христова
6
Борбата с пожара над родопското село Югово продължава. През нощта 7 противопожарни автомобила останаха на мястото и още един в центъра на селото.
 
Вчера кметът на Община Лъки обяви частично бедствено положение, предаде Bulgaria ON AIR. Пожарът е обхванал около 1000 декара гора, огънят вече е само на два километра от селото. За момента не се налага хората да се евакуират.
 
Направена е просека на около 500 метра над селото, за да се оформи защитен вал, който да не позволява огънят пряко да застраши къщите и населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
А преди 2 години
До Анонимен 1 Човека каза ли, как точно трябва да помогне държавата, защото има противопожарни автомобили на мястото, пробват да обливат пожара с помощта на хеликоптер, има военнослужещи, има горски служители? Предполагам, че има липса на вода?! Хеликоптера помага, но не може да загаси пожара, защото погасява огъня на повърхността/голяма част от водата се изпарява и дори не я достига/, но торфа гори и в дълбочина! Местността е много пресечена и е трудно хора и техника да стигнат на място!
2
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
В тези...чукари без път и пътеки,туристи не ходят,дъжд не е валял и гръмотевици не са падали от небето.Да се чуди човек,как се е появила...искрата-запалител и то на голям фронт.Слушах един...спец,който обясняваше,че от хвърлено стъкло,или шише,в тревите,може да се получи ефект на...лупата и слънцето да ги подпали.Сигурно е...възможно,но по...вероятно е нарочно подпалване.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах едно интервю с човек от селото. Каза като не може държавата да ни помогне поне дано дойдат доброволци.