Оградата срещу бежанците - обрасла, има нужда от пари за поддръжка

Искани били още в началото на годината, но няма предвидени
31
Оградата срещу бежанците - обрасла, има нужда от пари за поддръжка
Снимка: БГНЕС

Увеличаване на мигрантския натиск отчитат от Гранична полиция Елхово. По техни данни ежедневно между 100 и 200 души се опитват да влязат у нас.

Граничното съоръжение има нужда от спешна поддръжка, за което са необходими 1,2 млн. лв.

Още по темата
В момента то е обрасло с храсти и буйна растителност, стана ясно на среща, инициирана от областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, предаде БНР.

Тези големи клони и растителност, които са между двете мрежи, много скоро ще компрометират съоръжението.
За поддръжката му е необходима сумата от около 1,2 млн. лв., които са поискани от Министерския съвет още в началото на годината, но не са осигурени. Общо 88 км трябва да се почистят от храсти и дървета, които са превзели оградата, както от южната, така и от северната част, посочи тя.

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" Елхово комисар Иван Стоянов коментира, че с влошаване на времето пътищата ще станат трудно проходими, което ще затрудни движението на полицейските патрули.

"Имаме увеличение на миграционнния натиск, като ежедневно между 100 и 200 лица биват недопускани да влязат на наша територитория, предимно от Афганистан, по-малко от Сирия, Ирак и други държави. Като прогнозата е за значително увеличаване", посочи той.

Пътната инфраструктура и подходите към съоръжението са в лошо състояние, което води до бърза амортизация на автомобилите за охраняване на границата, казаха още от "Гранична полиция".

Освен за поддръжка на съоръжението, исканите средства ще се използват за оборудване и технически пособия за екипите на "Гранична полиция", работещи на терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари