Плажовете без концесионер в Бургаско ще бъдат обхождани от полицаи

Гражданите да подават сигнали на тел. 112 при нарушения
20 авг 2021 18:13, Анисия Иванова
8
Плажовете без концесионер в Бургаско ще бъдат обхождани от полицаи
Снимка: БГНЕС

Плажовете без концесионер в Бургаско ще бъдат обхождани от полицейски патрули по няколко пъти в денонощието, каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Той призова гражданите да подават сигнали първо на тел.112. Директната линия дава възможност информацията за нарушения да бъде сведена веднага до най-близкия полицейски екип, добави той.

В морския град се състоя среща, свикана от Областният управител на Бургаска област проф.Мария Нейкова, заради нарушенията от последните дни на плажа "Алепу" и други морски ивици в района, касаещи нерегламентираното навлизане с моторни превозни средства на пясъчните ивици, съобщиха от Областната администрация.

Държавата няма възможност да разположи проверяващи навсякъде, но може да бъде безкомпромисна в прилагане тежестта на законите. На плажа "Алепу" има указателни табели със забрани, въпреки това някой си позволява да не се съобрази.

Извън този случай има още, в публичното пространство съществува снимков материал, автомобилите са на плажа, има как да се издирят и санкционират нарушителите. Това е начинът тези, които не са наясно с правилата или не желаят да ги спазват, да разберат, че законите са за всички, заяви областният управител Мария Нейкова.

Тя припомни, че вещите, обект на извършено престъпление, подлежат на конфискация. В Наказателния кодекс също са предвидени санкции за всеки, който си позволи да увреди защитена територия или местообитание-предмет на опазване в защитена зона.

Областният управител разпореди на местната структура на МВР и Регионална инспекция по околната среда и водите да използват всички свои контролни и наказателни функции срещу собствениците на моторни превозни средства и изиска от контролните органи незабавни действия и прилагане цялата строгост на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с полицаите на плажа напомня за едни весели френски филмчета с Луи дьо Фюнес от едно време
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички концесионери трябва да изчезнат. Всяка община може да се грижи за плажовете си.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Забрави ЦРУ, МИ 6, ГРУ и Мосад. Особено последните.
4
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мевере събира таксата :)))
3
0
 
12
 
! Отговори
наблюдателен преди 2 години
На Корал преди няколко дни са подали сигнал на 112 за джет близо до брега и вместо полиция идва мутра, която знае всичко за сигнала и заплашва спасителя. Ето това става, като подаддете сигнал на 112. Така че........
2
0
 
9
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Аааа , как така само обход от МВР. Трябва да има и от , НАП, РДНСКА, РЗ ПАБ, БАБХ, ХЕИ, МТ, КАТ, МИ, ИАРА ,ИАГ и много други положителни герои. Да бъде същото като в Гърция и Италия. БГ циркаджии.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези да не са нудиски.А ,и да не са,как навлечените с изкуствена материя полицай, ще стърчат при 50 град. на сянка.Те не искат в метрото да стоят,камо ли на жегата.И какво ще пазят ,девойки по монокини.Има хора, като ги напече жегата,или имат домашни проблеми измислят глупости.Такива бяха по(д)цинкованите кофи.