В кадър: Рушащата се сграда в центъра на София - ще се вземат ли мерки?

Хората разказват, че проблемът е от години
23 авг 2021 14:05, Петя Славова
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В заплаха за пешеходците се превърна столична сграда, намираща се в центъра на града. Точното местонахождение е между улиците "Иван Денкоглу" и "Лавеле".

Сградата се руши от години, разказват местни, но до този момент не са предприети необходимите мерки. От общината слагат ограждения, които обаче не се взимат насериозно и често хората минават под тях.

Мазилка и част от покрива падат, а живеещите наблизо се притесняват, че може да се случи и по-сериозен инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
ВС преди 2 години
Ето го споменатият господин. Добре се е подвизавал по етажитеhttps://sfoblast.government.bg/bg/oblasten-upravitel
20
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ще се вземат ли мерки... Колкото мерки се взеха през 2009, когато сграда на "Алабин" падна и уби на място две млади, красиви момичета. И чак сега Върховният съд се произнесе, че нямало виновни... Нямало било виновни! Ето толкова струва човешкият живот в милата ни татковина. Затова младите хора бягат и ще продължават да бягат!
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В страната е пълно с такива сгради, но разбира се София е много по-важна. В София хората са с по-висок приоритет и са повече хора от останалите.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен и според много хора, държавата трябва да задължи собствениците да се грижат за имотите си! По селата също има къщи по улиците, които се рушат, за селата нищо не се говори, масово има изоставени къщи, което го няма никъде в ЕС! Нито ги продават, нито ги поддържат, трябва да има ред и задължения по тези проблеми!
17
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен2И какво предлагаш
16
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До AОбщината и частници Собственика не е един
15
0
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо Балкански преди 2 години
Мерки ли? Какви мерки? В България МЕРКИ се взимат или след "дъжд - качулка" - когато е станало нещо - И то само КОЗМЕТИЧНИ - за пред Медиите !!! Или когато нещо трябва да се "гепса" или да се "Приватизира" , както е модерно да се казва на бруталните кражби. Тогава се взимат "МЕРКИ" - Иначе никой не му пука за нищо и ако стане сакатлък - Оправдания с някой друг пред Медиите !!!!!! ......
14
1
 
1
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Лъжа такава сграда в Ямбол няма.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
през пишоците им е бе кви мерки, като ония дето взеха за сградата на Алабин дето погреба двете момичета в кабриото?А тая сграда да не е единствена? На Раковска и Врабча от 10 години пада мазилката, дреме им, само слагат ленти да заобикаляш през Раковска да те отмаа тролея. Абе *** работа.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В страната на бедняците, простаците и ганьовщината не ме учудва нищо.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето има вече сигнал и отзвук, по добре спешно да се вземат мерки, а не после "ама ние не знаехме".
10
2
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами емблематично е, точно от центъра на София тръгна и разрухата на държавата, явно там е язвата която в момента разяжда плътта на държавата ни, но скоро тези от жълтите плочки ще бъдат изтикани от тълпи народ идващи от вътрешността на странта и тогава ще стане страшно, за пучистите с вдигнатите юмруци и антуражът им ... !!!
9
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво за сградата - истински паметник на културата. Само има нужда от вътрешно озеленяване - храсти и евентуално дървета и декоративни птици. Добре е да се предостави на Съюз на клошарите за стопанисване.
8
1
 
11
 
! Отговори
Optimist преди 2 години
Живея съвсем наблизо. 80% от сградата е общинска, а останалите са на частни собственици. От години те се опитват да убедят общината за съвместно поддържане на сградата, но безуспешно. Миналата година имаше проблем с покрива, който беше отстранен за сметка на частниците. В общината е заровено кучето, ако става дума конкретно за тази сграда на ъгъла на Лавеле и Денкоглу.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В кадър: Рушащата се сграда в центъра на София - ще се вземат ли мерки?"В контекста, следва да бъде: В кадър: Рушащата се сграда в центъра на София - ще се предприемат ли мерки?Мерки се вземат на други неща.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софийски локални новини, кво ни занимавате с шопските проблеми. Не ни интересува!
5
7
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Тя цялата държава се руши, тези се сетили за сградата, а мерките да ги взима радеФ нали той е веститтелят на промяната, която започна под вдигнатия му юмрук, а ни докара до положение без парламент и без бюджет на прага на нова пандемия, икономическа и мигрантска криза ... така че главният архитект на промяната да си запретва ръкавите, да си взима мистийката и да почва да измазва рушащите се сгради ... !!!
4
2
 
4
 
! Отговори
A преди 2 години
Кой е собственик? Да се глоби! Или той чака държжавата с пари на тези, които плащат наеми да в ремонтира и тогава да предявят претенщиите си, да платят почти нищо и после да я шитнат за милиони?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да чакай мандъкова да се погрижи за сградния фонд на София като от умрял писмо
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клошарска държава.