Хлебарки и мухъл в детското отделение в Плевен

Родители правят всичко възможно, за да не лекуват децата си там
24 авг 2021 10:05, Петя Славова
13
Хлебарки и мухъл в детското отделение в Плевен
Снимка: Кадър, Нова тв

Родители алармират за лоши условия на болницата в Плевен. Хлебарки, мизерия и мухъл изненадва хората, чиито деца се лекуват в болничното заведение. В града се надигна вълна от недоволство.

Тази ситуация, според болницата не е в цялото детско отделение, а само в един приземен етаж. но майка попаднала в тази болница преди пет дни, разказва друго.

Според нея във всички стаи е било така. "Имаше хлебарки по леглата и стените.", обясни тя пред Нова тв, а след като казала на лекарите, те отвърнали, че нищо не могат да направят.

Друг родител признава, че също е била потърпевш от болничното заведение. "Обстановката е потресаваща. Мръсни стени, изобщо не коментирам тоалетната", обяснява жената и допълва, че няма легла за спане, а майките спят на столове или в коридорите.

"Това не е нормално не само за лекуващите се там, но и за лекарите. Никой не би давал максикума от капацитета, който има, тъй като това е ежедневие", обяснява и майка на друг пациент, според която тези лоши условия влияят и на работещите там. -  "Няма нормална среда нито за работа, нито за лечение", убедена е жената.

Обясннието на лекарите било, че хората, които не си плащат здравни осигуровки, ползват капацитета на болничното заведение и затова положението е такова.

"Те се държат покъртително и с децата", обясняват родители. От болницата заявяват, че е започнал ремонт, но заради ковид ситуацията той се бил забавил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Никакви толупи не са преди 2 години
До макти виновни!Както вички кметове крадат и градовете ни са мизерни, така е и в здравната ни система!Крадат и като минат и някоя тумба о-ки глей кво става!
9
0
 
6
 
! Отговори
Васил Георгиев преди 2 години
Управителката на болницата взема 22 000/двадесет и две хиляди/ лева на месец заплата.Престъпници в бели престилки.Няма какво да коментирам повече!
8
0
 
4
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Да видят хле,,арките, че има и по-лоши неща от "Райд"
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
, но когато подписваш договор за работа, това значи, че си длъжен да изпълняваш задълженията в този договор. Мързи ги да гледат-Ден да мине-друг да дойде. На норма не е по-лесно, и за минималната заплата, защото нормите са високи. Нямат грам съзнание, и смемръ.сно племе.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това състояние е сигурно в повече от болниците! От опит знам. Наложи се да лекуват съпругът ми в София и Търново. Положението беше долу-горе. Принудих се да купя препарати и в двете болници и ежедневно да чистя тоалетните. За стените да не говорим, да не говорим и за кошчетата за ***-не личеше какъв цвят са имали, когато са закупени. Вратите и най-вече дръжките на вратите също не бяха почиствани.Мухалът е тема ремонт,но всичко останало на човешко съзнание.Заплатата на санитарката е минимална,
5
0
 
0
 
! Отговори
Хххкккккк преди 2 години
Да така е значи в болниците и ковид отделенията има вируси значи трябва да спрем да ходим по болници и по доктори
4
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
Такива проблеми бяха далеч от мислите на т.лупа, ама нали той управляваше най-добре и пак има мераци. Магистралите не са всичко на този свят. Срамота.
3
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен3 - "при фигуранта е така" - Това може само ГЕРБераст да го каже. Тя мизерията се е случила за един месец нали, не за 10 години ПП ГРОБ а за един месец. Спрете да шмъркате тоя нафталин бе хора, не ви влияе добре
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да е само там, ами по всички болници е така. Няма нищо, сега пак ще се дадат 60 милиона лева за трети избори, а децата ще продължават да се лекуват в изгнили болници. Съжалявам и лекарите, които им се налага да работят в тази депресивна обстановка.
1
0
 
9
 
! Отговори
оптимист преди 2 години
Щом има хл,,барки и мухъл, значи там има живот.