Спасителна акция на връх Тодорка в Банско

Четирима спасители помогнали на жена с травма на крака
24 авг 2021 14:15, Петя Славова
4
Спасителна акция на връх Тодорка в Банско
Снимка: БГНЕС

Зачестяват случаите на пострадали хора в планината, алармират от БЧК. Вчера имаше пореден тежък инцидент, при който млад мъж загина при Боянския водопад. От Планинската спаситлна служба към Българския червен кръст съобщават, че се е провела спасителна акция под връх Тодорка в Банско.

Още по темата

Пострадала е жена. Тя е с травма на крака, като четирима спасители са ѝ помогнали да слезе като операцията е приключила до 19.00 часа, предава БНТ.

Основните причини за инцидентите са подценяване на условията в планината и надценяване на собствените възможности, липса на планинарска култура, както и неподходяща екипировка.

105 са спасителните акции на Планинската спасителна служба от началото на годината, като само за последните три месеца те са били 62. През последните три години акциите са били средно по 130 на година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Открай време се знае как се изкачва връх Вихрен например (1000м денивелация) - задължително с високи токчета. Все пак отиваш там , за да можеш да си правиш селфита.
1
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Някои бъркат...разходката в планината с Борисовата градина в София,където може да ходиш и по...джапанки.Преди да тръгнеш на преход през висока планина,премини поне една...еко-пътека,примерно тази в Бели Искър.Като я повториш 3-4 пъти и вече си...готов.