След градушката Пловдивско земеделци на протест

Градоносният облак не е бил разбит с ракети
46
След градушката Пловдивско земеделци на протест
Снимка: Pixabay

Градушка се изсипа над Пловдивско. Леденият дъжд нанесе материални щети на къщи и стопански постройки в поне седем села. Унищожи напълно земеделската продукция в Ръжево Конаре, а местните производители излизат на протест.

Според местните хора са унищожени между 5000 и 6000 декара продукция. Много от производителите не знаят как ще изкарат зимата.

До този погром се стигна, след като градоносният облак не е бил разбит с ракети. За изстрелването им е имало забрана от Центъра за координация и използване на въздушното пространство.

Забрани е имало, вероятно пак ще има, но такава е организацията на дейността“, коментира директорът на местния полигон Георги Михайлов пред bTV.

Производителите настояват за 100% обезщетение от държавата, тъй като именно държавата е забранила изстрелването на противоградовите ракети.

Очаква се земеделският министър и пловдивският областен управител да посетят пострадалите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коко......коко с жълто около човчицата, самолетите влизат в разни облаци и това затях не е опасно. Прочети как се образева градушката! А шапките че са тъъъпи и са могли да отклонят самолета, е без съмнение! Да плащат - продадоха толкова имоти, че хич не ги жаля! Трябва да изхвърлят някой некадърник!
30
2
 
0
 
! Отговори
коко преди 2 години
Абе кой самолет ще влезе в ледоносен облак бе ? Трябвало е да отклонят самолета и да пуцат по ледения облак , пфууу, аман от *** шапкари !
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този неприятен случай, редно е Държавата да обезщети тези български земеделци! Редно е родното производство да бъде подкрепяно, а не унищожавано заради наследството на престъпните герб мутри! Заради политиката на ГЕРБ, вече и в магазините няма родна, българска стока!
28
0
 
5
 
! Отговори
към 38 преди 2 години
Става въпрос за полетите на САЩ до и от Афганистан до базите им в Германия....
27
0
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
До АнонименПърво - най-вероятно президентът е пътувал с автомобил. Второ - и д ае пътувал със самолет, това е било мнооого преди градушката.... и трето - да кажат какъв е бил тоя "граждански полет", който не може да се пренасочи на друго летище, например в Бургас. Отдавна е известно, че полетите на САЩ са с междинно кацане в Пловдив за дозареждане......
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е защо не са отклонили полета с 2 часа да разбият облаците и да спасят реколтата! ПРЕЗИДЕНТА и по-късно да отиде все толкова ПОЛЗА! ВЪПРОС на степенуване и приоритети! ВЪПРОС НА РАБОЛЕПИЕ ОТ ШАПКАРИ!БЕЗНАКАЗНО! СЕГА да заведат дело срещу държавата и срещу КОМАНДВАЩИЯ!
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35Забраната е заради полета на президента! ОТИДЕ да посети пловдивчани! Да ги ощастливи и да каканиже погребално!
24
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А защо е имало забрана?
23
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 2 години
замислете се кои са ни застрахователите , кой ги пробута на пазара и кой им плати да им мине закона през нс
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не сте имали градушка и живели в Перник ХАХАХА
21
2
 
9
 
! Отговори
е не знаете преди 2 години
те не им изплащат премиите мутренските застрахователи . дълги съдебни дела
20
2
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
И това е вярно, истината е че у нас, застарахователя има интерес да оспорва всяка по голяма щета, защото нямаме адекватна съдебна система, защото той рискува единствено 4%съдебна такса и хонорара на адвокатите, които и без тва са му на щат, ако загуби делото няма по голямо обезщетение, защото трябва да го съдят и ищеца да плати 4%на съда такса плюс адвоката, тва не кат Щатите дето таксата на съда е малка и се съдят за всичко, вързани са нещата
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До много *** тука - Емм ти като си толкова умен - не протестирай! Пий една студена вода, ний чупки ще си намерим от друг умник като тебе )))
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По нахално от комунист е КОМУНИСТ НА ЗАПЛАТА ОТ СПИНОЗНИЯ !ТРАЛОВЕТЕ ОБИЖДАТ ОТРУДЕНИ БЪЛГАРИ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ ОС...РАНИЯ ПРЕЦЕДЕНТ!
17
1
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
До някъде си прав, но по добре да си защитят продукцията и себе си с застраховка, а цената ще бъде реалната, такава каквато трябва да е със всички платени данъци и разходи, тогава ще се борим и за по висока цена на труда, а не да ни викат то сиренето ви е 5 лева (верно менте) ама сирене
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая държава е абдикирала отвсякъде.. Само си плащаме някакви данъци, а нищо няма на лице...нищичко,, дори и пътна маркировка, пълен самотек. Да спрат да ни взимат данъци просто, ще се оправя всеки както може - както правим и сега...много жалка история, жалки държавници
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УжасИма застраховки за тази цел. Не може винаги някой друг да е виновен но не и земеделците защото им се е досвидяло да си направят застраховки.
14
11
 
8
 
! Отговори
много тъпи тука преди 2 години
засраховките на продукцията скъпи и рискови , ако всичко застраховат ще ядеш чушки по 5 лева
13
4
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Пийте една студена вода и толкоз,с вас няма кой да се занимава.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДФЗ да поемат част от щетите, защото когато проверяват режат от субсидиите на земеделците. Другата част да се поеме като обезщетение от умниците дето спряха противоградушните ракети