Протест във Варна на собственици на заведения срещу мерките

Повече затваряне на обектите нямало да търпят
Обновена: 31 авг 2021 08:45 | 31 авг 2021 08:44, Камелия Цветанова
32
Протест във Варна на собственици на заведения срещу мерките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сдружението на заведенията във Варна организира протест срещу въвеждането на евентуални нови противоепидемични мерки.

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев вече предложи нови ограничения, сред които дейности на закрито да се извършват само срещу здравен сертификат.

Председателят на Сдружението на заведенията във Варна Марин Сотиров обясни пред БНР, че не вярва на никого.

"Заявяваме категорично позицията - повече затваряне на нашите обекти и ограничения в работното време няма да търпим. Готови сме на протести, на абсолютно всичко, за да защитим интересите си. Този план е писан без знанието на бранша, без наше участие, абсолютно дискриминационен и геноциден план, който няма как да бъде приет", каза той.

 





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: протестВарназаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ББ.Б. преди 2 години
Абе що никой не протестира за това, че 90% от персонала на тези заведения работи по 10-12 часа, а се осигурява за 4 и то на минималната заплата? Да не говорим,че през свзона се наемат деца и без трудови договори, а като свърши сезона не им се плаща изработеното. Къде е оня с опашката, дето е хванал Тиквата за кочана и реве за пари? Като искат да работят няма да получават пари от държавата.
22
6
 
5
 
! Отговори
1873 преди 2 години
Затваряйте развъдниците на вируса, докато не сме изтървали нещата до край от контрол.Варна,Бургас и др. курорти са гнезда на заразата.
21
0
 
8
 
! Отговори
У преди 2 години
Никой жив човек не знае колко барчета, капани, ресторанти.. има във Варна и прилепените комплекси. Преди 15-20г един се опита да ги посети и написа нещо като книжка-пътеводител, но бързо стана неактуална. Даже не е ясно колко баничарници има? Само в нашия квартал са над 10, 2от тях денонощни, а дюнери и пици даже ние не знаем колко има. Още по-малко знаем супер-тузарските ресторанти, защото там една вода е 3-6лв, а салата с миди над 20лв. Ако се наложи, се плаща с карта, за да не знаем!
20
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: Saki (номер 24) Не, драги. Това не е безумие. На това му се вика пазарна икономика. Щом виси опашка от 50 човека за да влезе, значи тия хора не са луди както ти си мислиш, а това показва че си заслужава и ти да влезеш в това заведение. И поредното доказателство, че мерките са безполезни, а тези които ги налагат са лудите. И ако тези мерки наистина се спазваха, то нямаше да има туризъм, а много хора щяха да се озоват на улицата без работа.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и за дюнери се редат и чакат:) Въпрос на вкус и класа братле
18
4
 
17
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Отиввм на Морска Гара Варна и пред едното заведение ,чакат 50 човека ,да се освободи маса в претъпканото заведение. И се питам , кой е луд да стои един час прав пред другите които се хранят на един метър от него, за да седне после той да се храни и да си плати за някави супер скъпи и супер миниатюрни порцийки,докато следващите вече са му до стола и чакат той да стане ,а те да седнат. Това е безумие.
17
7
 
13
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Заради такива заведения , града е *** и изпочупен сутринта в 4 часа пияната *** на излизане от заведенията руши всичко. Затваряйте бе вие не носите нищо в държавата само разруха.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А държавата кога,ще почне да реформира крайбрежието? Само се хвалят какви проходи имало ? Кога ще има адекватни - паркинги, велоалеи, пешеходни зони, минерални душове по плажовете, тоалетни, добре направени плажни заведения , подредено и чисто ? КОГА ? КЪДЕ отиват парите спечелени от общините там? Време е тея общини да се отделят от София ....
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е план -това е ковид фашизъм .Здравето е последното ,което е предвидено в този "план"
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 14-Пак ли звездите ти говорят?
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно са прави да протестират от заведения, хотели и ресторанти. България е една от малкото държави, която компенсациите за затворен бизнес са като милостиня. От друга страна, те никога не са спазвали мерките да работят на 50% и не осигуряват служителите си на реален доход. Получава се типично български хаос, където никой и за нищо не е доволен. Резултатът ще е препълнени болници и дано Бог ни помага, че ние сме неспособни да си подредим държавата.
12
13
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
При Винету 1 не смееха да гъкнат а сега са по-смели и от най-смелите. Смешници.
11
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо хората много малко издържаха срещу това правителство на "промяната", на "партиите на протеста" и реално на Резидента и комунистите.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7Де да знам къде ходиш. Аз винаги получавам касови. Дори и на плажа ми дават за чадъра. Не е имало заведение да нямам касов бон в сметката. Стига сте измислили филми. Това ,че някъде някой тарикат се крие е работата на НАП дамго намери и накаже. Неслагайте цял бранш под знаменател. А касов бон дават линти по пазарите където всеки ден ходиш да плюскашш:))
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А синът и дъщерята на г-н Кунчев ваксинирани ли са?
8
5
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Коронаталибаните и хората в риски така или иначе не ходят по заведения. Няма нужда този бранш да бъде ограничаван повече от сега.
7
7
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Никакви мерки, само данъчни проверки! кога за последно някой е получил касова бележка в заведение в някой курорт? Лекарства, храни от основна необходимост, бебешки храни, книги и учебници - всичко с 20% ДДС, кафенетата и ресторантите с 9% ДДС.
6
8
 
24
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Редно е да подкрепим собствениците и служителите на заведения, защото сега държавата прецаква тях, а после ще прецака и всички останали. Този процес на сертификатна и ваксинална дискриминация трябва да престане. Който се чуства в риск - да се ваксинира и да спре да дудне! Останалите няма да го направим и си поемаме отговорността за собственото здраве. За чуждото здраве отговорност не поемаме, особено при факта, че ваксинираните заразяват околните не по-зле от ваксинираните.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавна препаратизация на сто процента от ушевите и всички други видове лапачи на държавна хранилка. Общо около един милион тупаня. Който не желае ,молбичката и на борсата.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе спирам заведенията с увеличението на болни. Не ми е нужен закон. Цяло лято наблюдавам ,че не се отнасят сериозно с мерките по заведенията. За това, като човек в глава ... мога сам да преценя, кога да им наложа мерки. Вече не ходя. Който иска да рискува да си ходи. Негово си е здравето.