TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна

От общината призоваха родителите да обръщат внимание на децата си
31 авг 2021 14:57, Петя Славова
97
TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна
Снимка: БГНЕС

Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа TikTok група младежи пуснаха видеоклип, на който се вижда как влизат през разбит вход в помещенията под паметника на българо-съветската дружба във Варна. Децата се качват по необезоасено стълбище и стигат до върха на аметника, който е на 20 метра, съобщава БНТ.

Преди повече от 30 години на двата входа са поставени метални решетки, които често са изкъртвани от младежи, търсещи екстремни преживявания. Това е поредният опит на младежи да стигнат до най-високата точка на паметника, навярно за да докажат с безразсъдната си постъпка колко са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко помещения, които не се поддържат от години и влизането там е забранено и опасно. Преди време те са били свърталище на наркомани и бездомници, а днес място за любителите на адреналина сред младежите. Монументът е държавна собственост.

"По тази причина ще настоявам да се извърши проверка и да се вземат съответните мерки за повишаване на нивото на тази безопасност от охранителната фирма", заяви областният управител.

От Община Варна призоваха родителите да обръщат повече внимание на децата си."Колкото и да обезопасяват държавата и общината и родителите трябва да си контролират децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не трябва да влизаш. Не трябва да чупиш и да рушиш", казва Иван Тобиев. За да се избегнат инциденти, служители на полицията и жандармерията правят обходи на паметника денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Браво младежи!
76
0
 
3
 
! Отговори
varg преди 2 години
*** лапета ей.И аз съм влизал там,но не публикувам,където всички може да го видят.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе ЕЙ!Пепелищата ли? Ей ся по новините, шефа на Топлофикация София каза че това което е построено по социализма, те сега не могат да го направят отново. Бай Тошо каквото построи, тия сега не могат да го боядисат бре. Кви неща дрънкаш ти бе, нормален ли си? Кви пътища бойко е построил? 50 км. магистрала, дет дори не е магистрала. Всичките му пътища,след първия дъжд - няма асфалт. След втория - няма го и чакъла. И остава тиня само и разруха и почват ремонтите. После следва ремонт на ремонта.
74
2
 
0
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
докато не изчистим циреите на комунистическата секта, оставени да тровят във времето нямя управия. добре поне че мумията успяха да махнат, ама има толко много за махане още и що не ги махат не знам, уж сини, уж други, все тая. за тва и проклятието ни като нация ще си остане докато уродливите произведения на червената секта стоят
73
1
 
1
 
! Отговори
май преди 2 години
ната им на "децата" болни за лайкове. Ама каква соц архитектура а, като видя подобни паметници и ми се дохожда по голяма.
72
4
 
4
 
! Отговори
Абе ЕЙ! преди 2 години
Кой е мутра бе? Бойко който започна да строи българия от пепелищата на социализма? Или мутренското правителство на родоотстъпника?
71
3
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Този паметник е построен върху Братската Могила на загиналите от войните 1912-1913 г. която беше разрушена, а костите на българите отидоха на ***.Този паметник трябва да бъде разрушен и Братската Могила възстановена.
70
1
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Оставяйте ги да се избиват, добър вариант естественият подбор да си прибере най-тъпите и да спаси България от тях и от още по-простото поколение, което ще създадат.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично тиквенско мутро соц мислене. Като им харесва да се катерят - направете стена за катерене там. Община Варна сложила решетки... После откраднали решетките едни предприемчиви *** граждани. А бомбоубежищата пък са собственост на МО. Общо взето мястото е перфектно за концерти с жива музика и бира лятото. Ама да му плеснем една ограда... с нашите данъци. И после пак и пак наново. Иначе става за лятно кино, бирария и каквото се сетиш, ама дай да го оставим да се руши.
68
8
 
1
 
! Отговори
Тийн преди 2 години
Офф мноо сте зле старите, това са мисии и предизвикателства с цел да бъдеш куул.
67
3
 
5
 
! Отговори
Тиктока преди 2 години
Половината е пълен с руски клипове, и то с Путин, Жириновски...ясно е че това не е случайно. Нещо не ви ли светва?
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използващите този сайт сме без социални мрежи.
65
1
 
0
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Kyde, по тракерите го има, от 2016 е, старо филмче. Показва ей такива простотии, които правят тийновете за слава по социалните мрежи. Готин сценарий, но не особено добри актьори.. Все пак става идеално за случая.
64
3
 
3
 
! Отговори
Какво толкоз преди 2 години
Българи да се карат за тия ***, те претендират че са спасили света, но никой не ги счита за спасители! Където са стъпили трева не никне!
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49Пишман историк. Ние плюем болшевишката Русия , а не царска Русия. Има разлика клоун. Не е модерно, ами е задължително. Макар че и царската ни е нанесла доста щети в опита си да ни държи далече от Германия. Но това не е за твоята просста главицаа.
62
0
 
0
 
! Отговори
kyde преди 2 години
До Deep Zone - къде да го гледаме?
61
3
 
6
 
! Отговори
бивш комунист преди 2 години
ето ви причина да го бутнете тоя паметник .
60
1
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Има едно филмче, Nerve, точно за такива случаи е :)
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кораба майка ли им нашепва имената на аповете, но няма да се изненадам ако скоро се появи сошъл нетуърк РъцПръц.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо този осквернителен робски паметник съществува? Защо не е взривен!?