TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна

От общината призоваха родителите да обръщат внимание на децата си
31 авг 2021 14:57, Петя Славова
97
TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна
Снимка: БГНЕС

Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа TikTok група младежи пуснаха видеоклип, на който се вижда как влизат през разбит вход в помещенията под паметника на българо-съветската дружба във Варна. Децата се качват по необезоасено стълбище и стигат до върха на аметника, който е на 20 метра, съобщава БНТ.

Преди повече от 30 години на двата входа са поставени метални решетки, които често са изкъртвани от младежи, търсещи екстремни преживявания. Това е поредният опит на младежи да стигнат до най-високата точка на паметника, навярно за да докажат с безразсъдната си постъпка колко са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко помещения, които не се поддържат от години и влизането там е забранено и опасно. Преди време те са били свърталище на наркомани и бездомници, а днес място за любителите на адреналина сред младежите. Монументът е държавна собственост.

"По тази причина ще настоявам да се извърши проверка и да се вземат съответните мерки за повишаване на нивото на тази безопасност от охранителната фирма", заяви областният управител.

От Община Варна призоваха родителите да обръщат повече внимание на децата си."Колкото и да обезопасяват държавата и общината и родителите трябва да си контролират децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не трябва да влизаш. Не трябва да чупиш и да рушиш", казва Иван Тобиев. За да се избегнат инциденти, служители на полицията и жандармерията правят обходи на паметника денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
2
 
! Отговори
И ква преди 2 години
е разликата между Разия и СССР? В сравнение с Путинланд, Съюза си беше либерална демокрация!
56
1
 
4
 
! Отговори
49 преди 2 години
До Анонимен 49. Я погледни снимки на Ботев, Левски, Раковски - да ги виждаш с шалвари и с ***? А пък са живели по турско...По кротко с ролята на братушките, щото такива като тебе веднага нахлузиха *** и ушанките...
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето растяхме с Доко Доко и Гъци Гъци, сега малките растат с китайския шпионски софтуер Тик Ток. Няма как, България е малка- 6,7 милиона, не може да играе сама. Трябва да се присламчим към ЕС (над 500 милиона), да се обявим за Американски щат (350 милиона) или да се наведем на китайците (1.5 млрд.). Най-добре е ЕС, не мислите ли? Мракобесна Русия дори не я включвам щото отдавна е само една бензиностанция. Но все още не разбирам що ЕС не е забранил шпионския ТикТок по примера на САЩ.
54
1
 
4
 
! Отговори
голямата сензация преди 2 години
Нищо опасно няма. Ходил съм там едно време в гимназиалните години. Просто е мръсно и тъмно вътре, а горе парапетът е на около 1.6 м височина.. Сещам се за няколко подлеза, в които е по-опасно да се влиза..
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ден днешен има крет***ениоиди, които не правят разлика между руско и съветско. дори самите руснаци не искат да чуят за съветския период, само у нас има дървени глави, които едно си знаят и плямпат.
52
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Символите на окупаторите трябва да се изчегъртат. 45 години робство стигат!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички могат да се качат, не всички могат да слязат бааавно - някои слизат доста бързо и после ги копат на 2 м под земята. Други варианти и разлики няма. Всякой си избира от коя група да е
50
3
 
3
 
! Отговори
Вземете преди 2 години
и малко на по научно ниво се интересувайте от българската история, че тия глупости ако не бяха руснаците и колко са гадни американците са за читанките за първи клас
49
1
 
1
 
! Отговори
Безсмислени спорове преди 2 години
Никой не отричча човешкия труд или това че е имало достойни хора! Разбира се големите ни постижения през соца са пропаганда, то трябваше да сме по богати от швейцарци! Но историята си каза тежката дума- тази безсмислица фалира! А това че нищо повече не можем е въпрос на наш капацитет! В Европа могат!
48
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕЙДИ ИВА МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа, моля да споделите с мен, дали Ви харесва новото име на тази сохиална мрежа, а именно - ТикПичок ???
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 - българо-съветската дружба във Варна. Ако не бяха братушките ти щеше да си с фес и потури. Тези хора умряха за да можеш ти да се разкарваш из Варна и даже да не знаеш историята на града. Руснаците днес е на мода да ги плюем, според зависи кой от запада какво ни каже, НО те няколко пъти ни спасяваха защото сме славяни. Един строй не прави друг по хубав или лош. Всичко е въпрос на виждане и разбирне.
46
1
 
7
 
! Отговори
Потресен преди 2 години
По едно време си го бях инсталирал този Вирус ТикТок и мога да ви кажа, че това е най-долния компютърен вирус, правен от човек. Правен е по подобие на вирусите Facebook, Instagram и Twitter, но е много по-ефективен, защото покосява по-тежко и повече хора, за повече време.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и ? Като паднат - паднат и се утрепят. Голям праз.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46 - можем да спорим за изказване като некадърната епоха. Не че защитавам но всяка епоха си има нейното, най-лесно е да отричаш това и онува. Дядо ми е стройл с двете си ръце Шипченския проход, този по който ти си минавал. Същия е работил от 15г възраст и е бил доцент, ходи до Китай и има на негово име 3 сoрта ябълки и 4 кайсии. Тези от който ти си ял. Кажи ми сега ти с какво си допренесъл за държавата? защото тогава работеха не за пари а за Бълария
43
4
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
А защо трябва да се премахва паметник част от нашата история- добра или лоша? Просто държавата трябва да се грижи и да си стопанисва собствеността! Но като всичко държавно и това е оставено без надзор да запада.
42
4
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Така 40 години никой от града ни не разбра за какво е това уродливо творение? Айде и соц архитектура да е, но поне да имаше някаква естетика! А то олицетворение на некадърната епоха, решила да се увековечи!
41
0
 
1
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
До 36 - абе онзи твоята обща прикзаница прикрива твоята неграмотност и некфалифицираност - вземи си балонните приказки и отивай в някой селски хоремаг !!!! Покажи креативност съзидателност предприемчивост и т.н. - веднага съм на твое разположение !!!! А иначе зад този паметник се крие много идейност технологични възможности презентативност и т.н. - излишно е да се говори с примитивни хора за тези неща !!!!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ооо.ако знаете какво правят на детската площадка момчета и момичета 7 клас...то викове.ревове.шутове с топки по люлките за малки бебета.вандалстване..вместо да учат езици и математика се чудят какво да счупят. после защо били неудачници като бащите си. бъдещите разносвачи на олио.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13: адски си куховат. Кажи за един паметрник построен последните 30г от крадливите гербаджии. Само с разваляне искате ама не става. Това което е построил социализма гербаджиите даже не могат да боядисат.
38
1
 
6
 
! Отговори
Учителят Живот преди 2 години
Нема да са плашите . Това е естествения подбор . Деца с мозък НЯМА дори и да помислят да се катерят по тези събборетини . Тия, празноглавите ще получат първото си предупреждение от ЖИВОТА .И последствията от глупавото си поведение - пукната глава... счупен крак... навехната ръка.Ако не си вземат поука , след няколко години ще четем за същите тия празноглавци как са "самокатастрофирали" в някое дърво.. автобусна спирка.. бабички... майка с деца... Нека сега се катерят. Да учат ПОУКИТЕ НА ЖИВОТА .