TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна

От общината призоваха родителите да обръщат внимание на децата си
31 авг 2021 14:57, Петя Славова
97
TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна
Снимка: БГНЕС

Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа TikTok група младежи пуснаха видеоклип, на който се вижда как влизат през разбит вход в помещенията под паметника на българо-съветската дружба във Варна. Децата се качват по необезоасено стълбище и стигат до върха на аметника, който е на 20 метра, съобщава БНТ.

Преди повече от 30 години на двата входа са поставени метални решетки, които често са изкъртвани от младежи, търсещи екстремни преживявания. Това е поредният опит на младежи да стигнат до най-високата точка на паметника, навярно за да докажат с безразсъдната си постъпка колко са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко помещения, които не се поддържат от години и влизането там е забранено и опасно. Преди време те са били свърталище на наркомани и бездомници, а днес място за любителите на адреналина сред младежите. Монументът е държавна собственост.

"По тази причина ще настоявам да се извърши проверка и да се вземат съответните мерки за повишаване на нивото на тази безопасност от охранителната фирма", заяви областният управител.

От Община Варна призоваха родителите да обръщат повече внимание на децата си."Колкото и да обезопасяват държавата и общината и родителите трябва да си контролират децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не трябва да влизаш. Не трябва да чупиш и да рушиш", казва Иван Тобиев. За да се избегнат инциденти, служители на полицията и жандармерията правят обходи на паметника денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
1
 
! Отговори
Роумингар преди 2 години
ау... какъв цирей имало във варна, който все още не е изрязан... "българо-съветската дружба". Думнете го бе! Особено след като е опасен. Пък и сега видях колко е грозен. Пък ако има хър-мър от сoвиецкото посолство да дойдат те сами да си изнесат отпадъците! И да не забравят за фалоcа на совиецката армия от центъра на софия!
36
6
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А защо този паметник все още не е премахнат?
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животът ми мина край това грозилище. Нямаше как да построят по-грозно нещо, тези него.ници
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОНЗИ, радвам се, че такива изпляскали индивиди сте единици. Дано отпуск-а на лекуващия ти лекар приключи скоро. Всъщност, американците вече забраниха тикток, време и ЕС да се размърда в тази насока.
33
1
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Е, то няма ли други начини момчетата да израстват като мъже,че точно катеренето по паметници ще ги направи такива. Толкова екстремни спортове има, които в онова време не ги е имало.
32
6
 
8
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
РУСИЯ спаси човечеството от безумията на хитлер - справка историята !!!! Този паметник в момонта е ГАРАНТ на БЪДЕЩАТА ИКОНОМИКА на БЪЛГАРИЯ - 30 години с американците и видяхме че дават ама и много вземат !!! Русия дава и помага безвъзмездно - справка историята !!! Всичко друго е ПРОСТАШКО БЕЗУМИЕ - специалисти от харвард и там разни примитивни изпълнения - БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ Е ДОКАЗАНА В БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И ДР. СЕКТОРИ справка историята !!! Стига простащина и гъзолизане !!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
по-голям цирей от теб няма
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нито един голям паметник на Аспарух ? А ако има значи смятайте...колко се грижим за историята си... да не знам къде е. Пълен срам сме от гледна точка на история и пресъздаването й . Имаме хора ходещи по огън? Къде е показано това? Как един чужден дошъл тук да види нашата история
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е момчетата да правят такива неща. Вие дето се възмущавате сте едни едни плазмодии и сигурно като деца сте били аусайдери и задръстеняци и не знаете истинките момчета какви неща сме правили. Това че повечето сега се изпедерастиха не е еталон за поведение. Децата трябва да играят навън като това включва и опасни игри. Момчетата да свикват с опасностите и да стават мъже. Навремето поне имаше казарма където да тренират и да се доказват. Сега като няма казарма ще тренират където намерят.
28
4
 
7
 
! Отговори
Doko doko преди 2 години
Какво ви е виновен паметника за безум ие то на ке ле ши те?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че е качен един клип в ТикТок не го прави мода
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е напълниха с историпески паметници, големи , красиви. Ние тук уж претендираме за Българска империя по онова време .... а всичките паметници соц ? Вие шегувате ли се в тая администрация? Да не би България да е родена 1944 ? АлооооСъбаряйте всички окупаторски бетони и сложете големи паметници от нашата 1300г история!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ги кара да разбиват и да се катерят, да си счупят главите тъъъпи
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съборете тоя *** и сложете голям паметник в цял ръст на някой български хан , Левски или друг велик Българин! Каква съветска дружба...
23
0
 
6
 
! Отговори
соц архитектурата преди 2 години
е уникална, висят кът чирози тези лего човечета или левитират? Инак за глупавите де билчета неми се говори
22
10
 
8
 
! Отговори
няма дружба преди 2 години
Съборете паметника и ще опазите децата.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тик ток не е виновен, че децата са п р о с т и! Нито паметника е виновен. Виновни са едни родители, които са пропуснали да си възпитат децата! Защо няма глоби?
20
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОТ ОБЩИНА ВАРНА ПРИЗОВАХА РОДИТЕЛИТЕ ДА КОНТРОЛИРАТ ДЕЦАТА ИС ЩОТО ПАРИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ПАМЕТНИИЦТЕ НЯМА , НЯМА ДОРИ ЗА 1 КАТИНАР В КАСАТА НА ОБЩИНАТА И ОБВИНИХА БСП , ЧЕ СА ОКРАЛИ ПАРИТЕ ОРЕШАРСКИ БИЛ А ГЕРБ НЯМАТ НИКАКВА ВИНА ТЕ СА ЧЕСТНИ И ПОЧТЕННИ!
19
2
 
9
 
! Отговори
до Иван преди 2 години
пвсичко може да се заклучи освен глупостта на някой подрастващи кре тени
18
14
 
6
 
! Отговори
Така ще е преди 2 години
Комуниста Бойко остави всички комунистически паметници и сега те са опасност за обществото.