Проф. Минеков: COVID нанесе ужасяващи щети за културата

Приходите са значително намалели и държавата покрива една огромна загуба, посочи той
1 сеп 2021 10:41, Ния Христова
54
Проф. Минеков: COVID нанесе ужасяващи щети за културата
Снимка: БГНЕС
"Предложените мерки от главния държавен здравен инспектор се приемат и отхвърлят. Почти няма значителни щети върху заплатите на работещите в театрите. Иначе щетите към държавата са ужасяващи. Приходите са силно намалели и държавата покрива една огромна загуба от близо 20 млн. лева за миналата година". Това обясни в ефира на Нова тв министърът на културата проф. Велислав Минеков.
 
Относно предложението театрите, например, да работят, като допускат само ваксинирани и персоналът също е имунизиран, проф. Минеков коментира:
 
"За това не е нужна кой знае каква алгебра. Представете си процента на ваксинирани. Представете си процент от процента на ваксинираните, който ще пожелае да отиде на театър, кино или в опера. Трябва да се измисли вариант, който да бъде като донякъде миналогодишния, но не с тази огромна загуба".
 
Според него опасността не е само по отношение на публиката. 
 
"Спомням си, че миналата година тя беше ограничена. Целият състав, който е на сцената, той не беше на 50% - какво правим с тези, които работят там. За трупата трябва също да се помисли. Какво правим с тези, които произвеждат този артефакт. Как репетират - през компютър, интернет?", добави той, като допълни, че по-строгите ограничителни мерки нанасят щети на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Браво! Колумб!
17
1
 
22
 
! Отговори
УЖАСЯВАЩИ ЩЕТИ преди 2 години
УЖАСЯВАЩИ ЩЕТИ Е НАНЕСЪЛ КОМУНИЗМЪТ В МОЗЪКА НА МЕТЕЖНИКА ***.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши 16 "Вие унищожавате културата, Минеков. Вие сте най-новият щам." Ком-династията 4минеТови" НЕ нов щам - те си съсипваха СКУЛПТУРАТА систематично в продължение на 50 години! Това, което направиха в Художествената Академия, СБХ и Министерството на културата още през "комунизма" може да се сравни само с катастрофата на Светлин Русев в изобразителното изкуство и Л. Левчев в литературата; много са още "заслужило-народните" деятели и "будители" (на мун..о-чо-превратаджийски диалект).
15
1
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Опустушенията които е нанесла бългърската култура и бубона чума не може да нанесе.
14
1
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Вие унищожавате културата, Минеков. Вие сте най-новият щам.
13
1
 
14
 
! Отговори
Handel преди 2 години
А защо държавата трябва да им покрива загубата? Кой ще покрие загубите на хората, които не работят в културата?
12
0
 
11
 
! Отговори
аха преди 2 години
Не К-19, а вие
11
0
 
4
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
Тоя на фотото да не би да е Hide the Pain Harold ? Стана доста популярен напоследък.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 ама разбира се че ситуацията е променена. Сега сте на власт. Колко парички ви плаща фарма мафията, а? Да не би преди година театрите да бяха на друго дередже? Не. Но сега понеже са твоите ковчезоносачи на власт и ситуацията била друга. Да друга е. Вируса се кара по- леко, но защо ли вие решихте да налагате по-тежки мерки си е жива мистерия, достойна за театрална постановка
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaкво прозрение , каква мисъл !
8
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
То пък една култура в Бг ! Питам ? Може ли в страната на бай ***,Андрешко,и лъжлив Съби да има култура ? Я вижте чалгаджиите и партия направиха?
7
7
 
0
 
! Отговори
Do 6 преди 2 години
До АнонименГовориш пълни глу...по..сти!Никой не е отричал пандемията и вируса.Не си мисли, че само банкянската мутра е най-просветения и разбиращия, че има вирус.Разбира се, че ситуацията е променена и се променя всекидневно и изисква гъвкави решения.А, за Минеков, в пъти е по-добър от гербаджията алкохолик и крадец Боил Банов.
6
0
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Верно ли?Затвор за теб киликензер
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 всички са против мерките и ваксините преди да влязат във властта ,после има далавера да си за мерки и ваксини
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не бяха ли харесвани точно защото искаха да няма никакви мерки, паспорти, маски и прочие? Тия не обясняваха ли че събирането на хора, които са на фестивали и театър е безопасно? А сега какви са тия простотии, само с ваксина на театър! Е, дано театралите да имат постановки за бабишкери, защото ние нормалните хора няма да се ваксинираме. Ще преживеем година две без театър. Ще четем книги. Но театъра няма да преживее и година без нас. Явно Минков ще е убиецът на културата.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Културата дето се лее като руйно вино от Кошлукарниците нанесе ужасяващи щети върху публиката.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и тоя! Минеекооов, ти не пали ли маски бре? Не носи ли ковчези? Минекооов, не крещеше ли ковид няма? Не знам колко опорочава властта, но със сигурност изтрива спомените.
1
1
 
14
 
! Отговори
Ще преди 2 години
понесе още загуби, ако се допускат само граждани със "зелени талони"...