58 ракети изстреляни срещу градоносните облаци над Пловдивско

Забраната за изстрелване продължила около час
17

Голяма градушка унищожи над 6 000 дка плодове и зеленчуци в Пловдивско преди дни. Случилото се доведе и до протест сред местното население.

В резултат на това три министерства - на земеделието, транспорта и отбраната, скъсяват времето, в което е забранено ракети да разбиват градоносни облаци.

Още по темата
"Когато първите облаци придобиха градоносни размери, за минута се даде разрешение за обстрелване. Повече от 58 ракети са изстреляни и след това е дошла забраната. В продължение на час не е можело да се изстрелват ракети", обясни ситуацията експертът от Изпълнителната агенция за борба с градушките Стефан Георгиев в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че през този час облакът е достигнал опасни размери и е било ясно, че в него се е образувала градушка с размери над 2 см.

"Когато забраната падна, имахме право да изстрелваме ракети, но няма сила, която да накара градушката вече да не падне на земята", добави Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

На среща между институциите е обсъдена възможността, когато се налага забрана, тя да не важи за всички ракетни площадки.

"Трябва да се редуцират площадките, които да могат да изстрелват ракети, за да има възможност някоя ракетна площадка да продължи обработката на облака, който се развива буквално за 10-15 минути", уточни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия как лъжат ..58 че сега когато няма нужда )
11
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Чушките ги няма защото са чакали най дълго приземяващия се самолет в света Цял час! нищо, че Варна София със самолет е 30 минути с излитането и с преземяването. Другари Тъъппо, Много тъъъппо.
10
2
 
5
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Да им платят по фактурите от миналата година ! Опаа ама то няма фактури ! Ами те не плащат данъци ! Опаа ами то аЗ и вие сега ги издържаме дай да ги издържаме още веднъж ! Що нямат застраховка? Защото застрахователите не застраховат нищо в сивия сектор! Гледам 500 декара дини и имам застраховка за 500 декара за природни бедствия за около хилядарка! При недай боже градушка 50бона в задния джоб ама си плащам данъците до стотинка !
9
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 2 години
на тва му викат след дъжд качулки
8
2
 
1
 
! Отговори
До сега преди 2 години
Знаеш ли, че си гений..? МО да плати на хората... с парите, които взема от същите хора. Докато за подобни изцепки не започне да се носи отговорност с личното имущество, всеки ще си прави каквото си иска. Не е виновно МО, а Иван, Стоян и т.н. Да им се конфискува всичко и седващия път ще видиш, колко ще са внимателни.
7
1
 
10
 
! Отговори
сега преди 2 години
Министерството на отбраната да плати 100% загубите на хората, щом са толкова некадърни да пренасочат самолета към друго летище. А щом противоградните ракети стават за противовъздушна отбрана, МО да закрие противовъздушната охрана и така ще икономиса пари, за да покрие загубите на хората. А и ракетните площадки против градушка ще са двустранно полезни-за ПВО и против градушки.Ура!
6
2
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
Служил съм на летище и знам,че при СМУ /сложни метеорогични условия/ военните самолети се задължават да кацнат на друго летище-където МТО обстановката е по добра.При това положение защо самолета не е кацнал в София или на друго летище.
5
2
 
4
 
! Отговори
от киреча преди 2 години
Когато чорбаджията тръцне,нашенеца се нaсИрa!И тича за орден!
4
1
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
КОЙ Е ИЗДАЛ ВЪПРОСНАТА ЗАПОВЕД за спиране на обработката ЗА ЦЯЛ ЧАС?!?!..КОЙ?..Та въпросния аероплан е бил на ХИЛЯДА КИЛОМЕТРА от Пловдив,когато е дошла забраната!..КОЙ И ПО КАКВА "логика" е направил това?...Айде стига с това претъпоклише "Вина има,виновни-нема"!!!!!..КОЙ?..Ако такива са "правилата" на янките в окупарите от тях територии,то БЛАГОДАРИМ,ЩЕ МИНЕМ И БЕЗ ВАС!..Но ако некой МЕСТЕНСЛУГА се е престарал,то той ТРЯБВА да понесе отговорността!..СТИГА СТЕ ДРЕМУЦАЛИ бе хора!!!
3
1
 
20
 
! Отговори
смешни преди 2 години
ако военни самолети се свалят с такива ракети,защо ни е ПВО
2
1
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 2 години
*** и завършени ***. И така повече от 30 години!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сдруги думи хората кучета ги яли натовските самолети са по-важни.