Бежанският поток ще е в края на септември, България не укрепва границите

Идват хиляди млади афганистанци, отбеляза Милен Керемедчиев
2 сеп 2021 21:00, Ния Христова
57
Премиерът Стефан Янев увери, че страната ни се подготвя да посрещне евентуална бежанска вълна и поясни, че ще свика Съвета по сигурността следващата седмица.
 
"Очакваме бежанския поток към края на септември. Има два потока, които се генерират след хаотичното напускане на САЩ и страните членки на НАТО. Останаха 200 000 афганистанци, които са част от 300 000 помощници на американските натовските части. Техният живот е под пряка заплаха. С техните семейства стават около половин милион. Второ - над 40% от афганистанците не могат даже да се препитават. САЩ блокираха 11 млрд. долара бюджет на афганистанското правителство. Недоимъкът в страната ще бъде много тежък, което ще подтикне стотици хиляди да тръгнат по този дълъг път - 6 хил. км".
 
Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 
Според него Иран и Турция ще използват бежанските потоци в бъдещи преговори със САЩ и най-вече със страните от ЕС. 
Още по темата
"Тук говорим за близо 100% физически здрави млади мъже. Те не са като сирийските бежанци, които бягаха със своите семейства. Изпраща се най-здравият член на семейството, който да пробие през всички проблеми. Стигайки до заветната западноевропейска държава, трябва да започне да привлича членовете на своето семейство", подчерта Керемедчиев.
 
Той отбеляза, че този път Европейският съюз е доста по-подготвен, отколкото при предната бежанска вълна. Европейските лидери са утроили помощта за държавите, които ще приемат мигранти - Иран, Турция и някои бивши съветски републики.
 
"България изостава от укрепването на своите граници. Дипломацията е много важна, трябва да преговаряме с Турция и Гърция, но от страната на силата. Първо трябва да направим нашите граници напълно защитени. Имаме един месец, в който трябва да се предприемат много сериозни мерки за опазване на границата. Изпращането на колкото може повече добре подготвени служители ще възпре мигрантския поток", настоя Керемедчиев.
 
Той категорично смята, че ще продължава да има гражданска война в Афганистан, както и че по време на талибанското правителство ще има много вътрешни проблеми.  Керемедчиев прогнозира, че мигрантският поток няма да секне в следващите години.
 
Целия разговор гледайте във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та се опрявят на тея що им плащат за това на мене ми е на дедов тоя поток !
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи видители авганистанец стреляите на месо.ако не ги палете живи няма хляб и вода за всички.а валери симеонов в затвора.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даваите на безработните по 20 лева и да отиват на границата моментално.свикваите съвета за сигорност.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво очаквате от мануш лидера на факултето на НФСБ.на такива блебеи ако разчитате .оня на вързано куче хляб не може да даде.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая телена ограда я прави татаринът лидер на НФСБ. Остави си ръцете там. В края на месеца се очаква наплив на мигранти от Афганистан, но депутатите не гласуваха пари за ремонт на оградата. Тях ги интересува да има по 10 000 лв на депутат, а държавата - кучета я яли! Боце, Гьорги, ханъмата от Ак кадънлар,лидерите на ДПС и ДБ, вие май че смятате държавата за разграден двор! Продажно депутатско племе!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС трябва да гради армия - не да прави ге*паради. Стена трябва - от бетон, наблюдавана и пазена т.е. да се вземат всички нужни мерки границата да не бъде пресичана от нелегални мигранти. Гладни били, жадни били пък вадят по 20 хил. евро да плащат на каналджии... колко българи имат спестени по толкова?
29
0
 
2
 
! Отговори
Викайте преди 2 години
Таралежа, че стаба лошо.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега кво? Няма Борисов, няма виновни.
27
3
 
6
 
! Отговори
Abu hureyra преди 2 години
Каква армия бе *** я ще изкарваш? Срещу кого? Нали талибаните със зарязаното от Щатите оръжие могат да те завземат за няколко часа.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно не се окрепват границите за да имат повод да изкарат армията. Уж за да ни пази от афганци, но не точно. Дано греша, но ни готвят нещо много по-лошо от афганистанци. Дано греша.
25
4
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Никакви афганистаници няма да има в България. Отново липсва логична мисъл. Трябва да се организира транзитното им преминаване към западна Европа, за да не се създават излишни проблеми от някои отцепници от групите които ще преминат. Имаме да решаваме други проблеми - предстоящата икономическа криза, скока на цените и най вероятно, множество предстоящи локални конфликти. Стига призиви за спасяване на западна Европа, да са мислили когато ги каниха.
24
2
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Я отворете тотално границите! Ама всички! Басирам се с ,че афганите ще минат на бегом през държавицата ни! Най много минерална вода да си купят или откраднат някоя кокошка (прасетата са в безопасност). Кой е луд да остане тук ?! Те си тичат към роднините в Германия и Франция.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията им виновна, че не могат да си опазят границите. Демокрацията им виновна, че гласуват за циркаджии. Явно по-глуповатите народи трябва да ги управляваг диктатори, както беше в Б. Изток. Те не знаят какво е това демокрация, яде ли се, полива ли се, абе звучи някак чуждо, не го разбираме това, абе другo си е да ни налага някой с камшика. Най-голямата грешка на Европа e, че ни прие в ЕС. Това е все едно да приемеш малкото Афганистан.
22
3
 
8
 
! Отговори
За Сюлейман паша... преди 2 години
Абе ,паша ефенди , купи им по една книжка "ЧИЧОВЦИ" писана от истински българин ...а , не от червен руски , за да познаят себе си....
21
8
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
...ние правим планове в кои райони колко кюрди и ненужни твари ще изпратим,когато ви завладеем пак а те ми правят планове да говорят с Т-ция ,,от позиция на силата'"За каква сила говорите вие, бре?!Вие май забравихте,че добрия чичко Брежнев отдавна го няма да ви пази г..за и, че запада няма и да си мрьдне и прьста даже за вас когато ви правим ,,еялет''(окрьг )Я стьпете най после на земята и стига сте мегаломанствали безполезно!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Динко за какво е бе,*** не са ни проблем ще им оберем евраците,айфоните и дрехите и шут към Германия.
19
4
 
12
 
! Отговори
Abu Hanifa преди 2 години
Този откъде знае? Лично ли ги е питал? Иначе познавам всякакви мюсюлмани. По-крайни, умерени, иракчани, сирийци, либийци, иранци, паки, афгани. Тези са най-опасни. Агресивни пущуни, това им е в етноса. И понеже до зряла възраст не са виждали жена, направо докато не се оженят, налитат на всичко. Ако тези плъзнат по улиците жените ви най-накрая ще се замислят как излизат по улицата. Ама сериозно.
18
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Нали за това все пиша ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ! Не бъдете ОВЦЕ ! За кафета,цигари,и алкохол харчите много повече тикви. После да не ревете ?
17
4
 
8
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Като бягат някьде никой не си и прави сметка да дойде в ши...та ви сиромашка дьржава!Плюс това ви знаят какви сте фашисти!Вие собствените си граждани и сьседи -турците ,изгонихте,с прословутото им трудолюбие,вьстанахте цялото село,да изгоните шепа семейства бежанци сирийци,наели си квартира,готови да работят и т.н.та ще искате афганците ли да приемете?!Семката ви е гнила на вас до девето коляно, затова бог е решил да ви затрие от земята!Дьржавата да е говорила с Т-ция от позиция на силата!Пфу
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен11 преди 2 години
До 1, Харманли също беше пълен.