За 24 часа: Два PCR-а, два резултата, върви се към съд

Наложена карантина не можела да се коригира заради системата
3 сеп 2021 11:35, Петя Славова
104
За 24 часа: Два PCR-а, два резултата, върви се към съд
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пробите на един мъж след направен PCR тест за 24 часа показват различен резултат. Случаят е от Пазарджик, а общо петима българи може да останат без работа заради положителен тест и наложена карантина.

Славчо Лазаров  от няколко години е на гурбет в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови приятели се прибират в България за годишния си отпуск. Тъй като не са ваксинирани, за да се върнат в Нидерландия, си правят PCR тестове. Така започват и проблемите им. Оказва се, че тестът на Славчо е положителен.

 "Веднага реагирам. Отивам в Пазарджик в лаборатория. Вадя антиген, на мен и на съпругата, защото сме били заедно, и дават отрицателни тестове", разказва той пред БНТ.

Още по темата

Семейството решава да си направи повторен PCR тест, за да провери дали не е станала грешка.

 "На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза отрицателен", казва Славчо.

Карантината на мъжа обаче остава. По този начин той не може да напусне страната. Без транспорт за Нидерландия остават и четиримата негови приятели.

По информация на семейството, след два отрицателни теста здравните власти могат да отменят карантината. Те обаче не искали. От Регионалната здравна инспекция в Пазарджик са категорични, че такива правомощия нямат.

"След като веднъж има положителен тест и е въведен в системата, си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се отмени. Ние не можем да коригираме такива неща в системата. Ако има грешка, тя не е наша", казва д-р Иванка Василева от РЗИ-Пазарджик.

Тъй като не могат да пътуват по независещи от тях причини, семейство Лазарови са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път. Те са убедени, че Славчо не е болен, а това е нечия грешка, поради която няколко човека ще останат без работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
С антиген тест не се доказва ковид, защото вероятността е 25-30%
76
0
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Дори да си се ваксинирал ,ако покаже теста ,че си болен ваксините не важът !!!
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с тея тестове едва ли някой знае какво се отчита.....
74
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се е ваксинирал?Сега нямаше да има проблеми.Аз се ваксинирах и си минавам без проблеми навсякъде и няма риск да закаснея за работа заради тест.
73
22
 
6
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Приветствам всеки работодател, който уволнява служители разболели се от КОВИД и неваксинирани.10000 гръцки лекари са без работа, защото не желаят да се ваксинират. Ето така се прави! Хайде де, ще вървят по света и ще заразяват, защото така им е кеф!
72
13
 
3
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
4. Няма работодател, който да не е наясно, че работниците му ще боледуват от КОВИД, съвсем отделен въпрос е ТЕЗИ защо не са се ваксинирали?!
71
4
 
4
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Значи:1. Изплакваш си устата с вода за уста, хубаво си промиваш носа със солена вода и с голяма вероятност нямаш позитивен PCR тест. Не е зле и да хапнеш нещо за по добро забърсване на гърлото.2.Не знам защо, но делта вариантът много трудно се изолира с PCR. Може би в въпрос на реактиви.3. Кого ще осъдят, ако след 21 дни цъфнат с положителни Ig.M и Ig.G антитела?!Про-стотията си вездесъща, може би?!
70
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Лекар:Какво ми пука за някакъвмангал... Като ти дойде гетото със сопите глеАЙ пак да не ти пука. Лошото е, че и аз няма да дойда да те спасявам... т. к. за "такъв ТИП доХтор" каТ теб... и на мен нЕма да ми пукА... :))
69
2
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
ВЕрващите в точен пср /и дори в това, че е ТЕСт, а не МЕТОД/ също вярвали в ДЕдо ви МраЗЗ...Аз и невинно уБиениЯт откривател на МЕТОДА-нобелов лауреат Carrie Mullis ви го казваме... :))
68
13
 
1
 
! Отговори
хахахахахаха преди 2 години
селският не се ваксинирал. сдин ПСР положителен - нормално. Антигенен тест отрицателен - нормално, защото е по-малко чувствителен. на следващият ден отрицателен ПСР - нормално, човекът се излекувал. НО пнеже е тарикат сега ще тегли и никого няма да осъди.
67
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе, общо взето, с тия тестове положението е фифти-фифти... само че са приети за по-меродавни от Библията - считат се за последна инстанция и всичко се върти около тях
66
1
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЕТО ТАКА СТАВАТ ВСИЧКИ УЖ ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ НА СЛАБО БОЛЕДУВАЩИ ИЛИ ВЪОБЩЕ БЕЗ СИМПТОМИ, А СЕ ВОДЯТ ЗАРАЗЕНИ. ПСР ДАВАТ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА ВСИЧКИ КОРОНАВИРУСИ , А НЕ САМО ЗА КОВИД.
65
1
 
36
 
! Отговори
Бо преди 2 години
Един от най-големите критици на COVID-19, президентът на Танзания Джон Магуфули, който отрече PСR-тестовете, доказвайки че са ненадеждни е мъpтъв, ( да не кажа yбит ). Та какво може да направи Славчо Лазаров...
64
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемия от мистериозен, "хиперсмъртоносен" вирус, който над 99% от хората изкарват, без да разберат изобщо. Фалшиви положителни и фалшиви отрицателни тестове. "Ваксини", които не предпазват от заразяване, нито от боледуване, нито от смърт. Понякога май причиняват увреждания, но за това не се говори публично, да не страда фарма мафията. Звучи като второразряден холивудски филм, но това е реалността. Слагайте маските и се заключвайте в мазето.
63
1
 
27
 
! Отговори
Случаят преди 2 години
е показателен, защо хората не искат да се тестват и не вярват на това, което се случва...А това не са единични случаи...Въпросът е "Кой има полза от това?"...
62
1
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) ще има работа за десетилетия напред. Лошото е, че справедливите обезщетения ще дойдат от нашите данъци.
61
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на БХК, и на ваксаджиите парите им идват от един и същи източник, затова правозащитните НПО-та не смеят да кажат нищо за потъпкването на човешките права на неваксинираните.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаят, че е пунта мара, ама само знаят. И керванът си върви. Послушно племе българско.
59
2
 
14
 
! Отговори
:D преди 2 години
Ваксджихадистите скоро ще ви плеследваме с кучета, обучени да надушват ваксините.
58
1
 
33
 
! Отговори
И това е нещо! преди 2 години
След година и половина някои все пак разбраха, че тестовете изначално са пунта мара