Овладян е пожарът, засегнал няколко сгради в центъра на Благоевград

Огънят е бил спрян, преди да достигне до жилищните сгради
5 сеп 2021 12:12, Елка Василева
5
Овладян е пожарът, засегнал няколко сгради в центъра на Благоевград
Снимка: БГНЕС

Към момента е овладян пожарът, който обхвана сгради в центъра на Благоевград, каза на брифинг директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград инж. Георги Пармаков.

Сигналът за пожара е подаден около 6.40 часа тази сутрин. В продължение на часове около двадесет и пет пожарникари с шест пожарни автомобила се борят с огнената стихия, която обхвана сградата на "Купола", в която се намира офис на банка, както и залепените за нея сгради, в които има нощно заведение, офиси и магазини.

Още по темата

Пожарникарите са успели да спрат огнената стихия, преди да достигне до жилищните сгради, които също са прилепени до "Купола". Евакуирани са всички хора от жилищните сгради, които са в периметъра на пожара, каза пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Стоян Маламов. Няма пострадали хора, допълни Стоян Маламов, цитиран от БТА.

"В момента пожарът не се разпространява, но срещаме малко трудности в доизгасяването, тъй като горят покривни пространства, които са обшити плътно с ламарини и се налага къртене", посочи инж. Георги Пармаков.

Целият периметър е отцепен, спряно е и електрическото захранване в района. Причините за пожара и щетите ще се установяват, след като стихията бъде напълно овладяна, посочи още инж. Пармаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Репортер преди 2 години
Голям пожар в Сл.бряг.,изгоря Нептун,но новини няма...
1
1
 
8
 
! Отговори
Я преди 2 години
Имаме си един,смел,находчив и силен пожарникар и да не го пратят да погаси пожара.тия младите трябва да се учат от Боко пожарникаря.човека е врял и кипял в работата си.доверявайте се старите кадри.