Слънчев бряг опустя, хотелите на юг затварят въпреки промоциите

След празниците резервациите рязко спадат
5 сеп 2021 17:41, Анисия Иванова
106

Най-големият ни курорт Слънчев бряг сваля цените на нощувките в така наречения "нисък сезон" с 30-40%, съобщиха за Bulgaria ON AIR от Съюза на собствениците в курорта. Въпреки евтината почивка през септември туристи няма. Затова хотелите в курорта затварят от 15 септември.

За почивните дни около Съединението в Слънчев бряг разчитат предимно на български туристи. След празниците обаче резервациите рязко спадат въпреки ниските цени.

"Ние сваляме с почти 60%. 100 лв. сме продавали, 40 ако вземем сега, ще бъде добре. Но пак виждате, няма хора", каза  хотелиерът в Слънчев бряг Румен Мончев.

На първа линия за почивните дни има предимно български туристи.

"В другите крайбрежия беше доста висока цената. Тук е доста евтино на Слънчев бряг, което не го очаквах", каза Ваня,

Румънците са анулирали почивките си през септември в Слънчев бряг след въвеждането на задължителния PCR тест. Новите мерки също ще принудят заведенията по морето да затворят по-рано.

"Сега мерките просто ни принудиха да играем ва банк. При такова огромно струпване на хора не сме имали проблем цяло лято, защото имаме озонова защита, имаме море, имаме всичко, но упражняват се политиците върху нас - това е факт", заяви хотелиерът Румен Мончев.

На юг от Бургас цените също падат драстично. В къмпинг "Градина" от 1 до 8 септември цените на бунгалата са намалени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%.

От Бургаската регионална туристическа камара съобщиха, че ръстът на туристите по Южното Черноморие през август е бил близо 160% спрямо миналата година.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ме преебахте на нашето море, единственоо хубаво беше самото море и плажа, останалото нищо общо нито с Турция, нито с Испания - уникално зле. Гледам ся понеже има пара да купя, ами то всичко разграбено от откачени руски лели, не е нормална тази държава, не е.
23
2
 
7
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Супер, малко да сменим плажа като няма навалица, взимам малкия от градина и направо на дюните до станцията на Министерския.
22
2
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Ами да протестират против мерките като не им харесват мерките. Ама няма да протестират щото ги мързи. Нека някой луд като отровното трио и другите да протестират. Те няма да протестират. Само ще се оплакват, ще мрънкат и ще чакат наготово някой друг да свърши гадната работа.
21
2
 
27
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
То ако беше толкова лесно да си хотелиер, щеше всеки да бъде такъв.Знаеш, че в БГ има примерно 3 милиона туристи, ти няма как да ги направиш да са 5 милиона.Иска се маркетинг и реклама.Сто лева на вечер бил взимал, а сега 40.Горкия той.Аз ли трябва да ти плащат за глупостта, че си теглил кредит без да мислиш?
20
2
 
17
 
! Отговори
Гейташки клуб преди 2 години
Вярно ли в Перник ще отворят първият ГЕЙ КЛУБ през месец Септември, най-големият на Балканите!
19
1
 
38
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
То добре че не можеше да се пътува свободно ,че и толков нямаше да имате. Намалиха им данаците те цените вдигнаха и ревът още пак канализация нямат и мизерията си е на лице.
18
3
 
20
 
! Отговори
1 преди 2 години
Затова пък на Златните и Албена от румънци не можеш пръдна...
17
5
 
30
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Еееее и ний бяхме на морето бе! Днеска по обед си тръгваме, ама комшийката над нас, в къщата дето бяхме си паркирала една бяла мазда на една педя пред мойта шкода и не мога да мръдна бе.По едно време се показа на терасата по *** и аз веднага и викам: Моля ви се, блокирали сте ме! Пък тя вика: Ами то толкоз хора, може и да съм те блокирала, кой ти е профила? Откачена бе, викам и: Ама ела си махни колата, че не мога да изляза ***! Ееее пощуряха с тоя фейсбук бе...
16
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен (1).............Мдаааа, и аз съм в Гърция, няма живо пиле наоколо.Това ще ми е първо и последно лято в Гърция. Тия са такива сигганя че ги намразих ЗАВИНАГИ !!Няма да влизам в детайли но Северна Гърция е пълен кИнеФ .
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за море пишете.
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ЛайнИморие и 5 лв за нощувка са мнооого !!!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През силен летен сезон, цена на бунгало в Градина за 4 човека е 540лв.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ami daite na vsichki xotelieri koito sa i deputati kym 100 milqrda kompensacii da se uspokqt i naqdat
11
1
 
32
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Е като няма балъци на морето да почиват,как ще си купим нов джипар,това е въпроса?
10
2
 
29
 
! Отговори
Кой как да фалира?! преди 2 години
Ами те имат заведения и в София.
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер. Още да падат. На тия алчни гърла.
8
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къмпинг градина да не реват, ценатана бугало на първа линия е 370лв. след последното вдигане преди месец. В тия пари влиза единствено чадър и шезлонзи. За такива пари може да се отиде на Майорка ол инклузив.
7
5
 
8
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ? преди 2 години
Скъпо ти е на морето.Идвай с памперс или изчакай Еврото за най-евтино.
6
4
 
34
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Някога като строяха хотелите на морето и се караха кой да е на първа линия до плажа и си мислеха само за чужденците МЪЛЧАХА. а сега реват че нямало хора-ами така сега да си се канят помежду си да си разглеждат хотелите.
5
3
 
21
 
! Отговори
Короната уби партито преди 2 години
Корона вируса и локдауните покрай него прецакаха парти туризма. Слънчев бряг е място за парти, алкохол, секс, шумна музика, DJ концерти. Въобще всичко онова на което младежите се кефят и което в огромен контраст с всякакви противоепидемичните мерки.