Слънчев бряг опустя, хотелите на юг затварят въпреки промоциите

След празниците резервациите рязко спадат
5 сеп 2021 17:41, Анисия Иванова
106

Най-големият ни курорт Слънчев бряг сваля цените на нощувките в така наречения "нисък сезон" с 30-40%, съобщиха за Bulgaria ON AIR от Съюза на собствениците в курорта. Въпреки евтината почивка през септември туристи няма. Затова хотелите в курорта затварят от 15 септември.

За почивните дни около Съединението в Слънчев бряг разчитат предимно на български туристи. След празниците обаче резервациите рязко спадат въпреки ниските цени.

"Ние сваляме с почти 60%. 100 лв. сме продавали, 40 ако вземем сега, ще бъде добре. Но пак виждате, няма хора", каза  хотелиерът в Слънчев бряг Румен Мончев.

На първа линия за почивните дни има предимно български туристи.

"В другите крайбрежия беше доста висока цената. Тук е доста евтино на Слънчев бряг, което не го очаквах", каза Ваня,

Румънците са анулирали почивките си през септември в Слънчев бряг след въвеждането на задължителния PCR тест. Новите мерки също ще принудят заведенията по морето да затворят по-рано.

"Сега мерките просто ни принудиха да играем ва банк. При такова огромно струпване на хора не сме имали проблем цяло лято, защото имаме озонова защита, имаме море, имаме всичко, но упражняват се политиците върху нас - това е факт", заяви хотелиерът Румен Мончев.

На юг от Бургас цените също падат драстично. В къмпинг "Градина" от 1 до 8 септември цените на бунгалата са намалени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%.

От Бургаската регионална туристическа камара съобщиха, че ръстът на туристите по Южното Черноморие през август е бил близо 160% спрямо миналата година.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
4
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Инфомацията НЕ отговаря на истината, регистрирахме един от най-силните сезони в историята . И в момента курорта е пълен
83
1
 
3
 
! Отговори
E ko siga преди 2 години
Koi ne znae che sezonyt na moreto e iuni ,iuli i avgust a zimniqt dekemvri ,qnuari i fevruari schto za tragediii?????
82
3
 
1
 
! Отговори
стига преди 2 години
си се надявал крадецо на нов дйип некои за тебе 6е го купипомиярка
81
4
 
5
 
! Отговори
Елена преди 2 години
На Слънчев бряг и в момента е ПРЕТЪПКАНО, след 10 часа дори не може да си намериш свободен шезлонг на плажа ! Аз лично не съм виждала курорта толкова пълен, а определено след ковида качеството е в пъти по-добро, за цените е ясно , че са най-ниските в Европа и винаги е било така
80
3
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ахахахахахах е как ще е опсутял, буквално преди час се прибрах от СЛънчев Бряг ! Никога не бях виждал курорта толкова пълен, а хотелиери и ресторантьори ми казаха, че не са виждали толкова силен сезон и регистрират рекордни продажби и посещаемост ! Поредния БРУТАЛЕН ДИЙП ФЕЙК !
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то след 15 септ. и без това не идват хора там.Какво е това мрънкане? Заради 22 септ. ли? Те се нагушиха, сега 2 дена щели да им обърнат оборота.Много нагло!!
78
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нещо не схващам! Нима хотелите на Слънчев бряг и другите скъпарски курорти работеха целогодишно преди пандемията? В края на септември затваряха, това е сезонна работа! Сега пак искат помощи от държавата, защото затваряли заради пандемията?!
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези пари на туристите влизат в бюджета 0 (нула) лв. В бюджета влизат само парите от концесията. Със-, и без тях, това не помага нищо на България. Кандардисвайте пaпyacи и бyшмeни. Може да ви откликнат на поканите.
76
4
 
21
 
! Отговори
ей преди 2 години
голямо хленчене. не се наядоха червените буржоа
75
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Сега да си наврат хотелите дето ги строиха, отзад.
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е пламнала в заразата, нормално никой да не иска да идва.
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето се развали. Нормално да затварят. Поне раьи година се напечелиха
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кога е писано матриалчето, но вчера и днес в Слънчака игла нема къде да фърлиш! На плажа са един връз друг.
71
5
 
5
 
! Отговори
до Иполит преди 2 години
за цените е виновен Макдоналдс, няма как порция пилешки хапки - 20 на брой да струват 20лв. Това прави по левче на хапка. И как при тези цени в Макдоналдс цените в ресторантите да падат, м?
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ми е чавка изпила акъла, та да почивам на море в България?!
69
4
 
0
 
! Отговори
Гледай гледай: преди 2 години
Предполам АС 1 го стягат за Ремастър що го няма. Ама ако го има да съм го купил е гледай 2,3,4 и последвалите.VII, VIII, X, X2 , XVАз не мога купя нещо дето го няма на пазара, ама ми е свързано с работата.При условие че го няма на пазара и на обикновения и на дигиталния как да го купя бе мама ви ...
68
3
 
40
 
! Отговори
Иполит Матвеич преди 2 години
Пълна лъжа е, че нямало туристи на Слънчака в момента. Днес, 05.09.2021 г., бях там на разходка по главната и разбита алея покрай хотел Кубан около 14.00 часа. Беше пълно с народ. Но по-лошото е, че няма по мръсно и по-противно място от Слънчака! Порция свинска пържола с гарнитура дори и в най-долнопробното заведение не пада под 15.00 лв., шопската салата е около 5,50...6,00 лв. но само за 250 гр. Еспресо по 3,00 лв.
67
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камериерка с гневно писмо срещу шефовете на хотели: Алчни сте, превърнахте ни в бели робини! Копирайте текста в търсачката и четете. И на всичкото отгоре тия ще искат да им плащаме от НАШИТЕ ДАНЪЦИ, защото 1 година по изключение не могат да а си купят нов джип!!!
66
2
 
50
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Когато правиха милиони оборот, пак плащаха на персонала жълти стотинки. Мутрите няма да обеднеят и аз няма да се разплача за тях! Само партийни и приближени имат хотели по курортите.
65
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нормален българин, който да почива на море в България. Факт!