Артисти също на протест срещу мерките: Без препитание трудно се живее

Таксиметровите шофьори също се включиха в демонстрациите
7 сеп 2021 20:30, Петя Славова
51

От днес влязоха в сила новите противоепидемични мерки заради четвъртата вълна от коронавируса. В страната започнаха протести.Недоволството си изразиха ресторантьори и хотелиеи от няколко града в страната. В София на протест излязоха и представители на театрални, танцови и музикални школи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заведенията трябва да работят с вечерен час до 23.00 часа, което спъва работата и на таксиметровите шофьори. Нощните клубове затвориха напълно. А от бранша се готвят да бойкотират мерките.

Още по темата

Хотелиери и ресторантьори казват, че имат огромни загуби от предходните затваряния. За това днес протестираха срещу поредното затягане на мерките в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково.

"Протестираме, защото не искаме да бъдем затваряни, или в крайна сметка, ако реши държавата да ни затвори, по-добре да има един локдаун от 2 седмици, ако смята, че това е вариантът да се намали заболеваемостта, но след това да продължим да си работим нормално", каза хотелиерът Мая Русанова.

Собствениците на нощни клубове призовават всички, които ги е страх от заразяване, да си останат вкъщи. Петър Йорданов казва, че 100% от персонала в дискотеката му е ваксиниран.

"Най-странното за мен е, след като определени хора не искат да се ваксинират – какво парим? Докога да чакаме? Да получим стадиен имунитет след 10 години ли? Или да убием бизнеса със социалната активност, което е абсурдно", попита собственикът на нощен клуб Петър Йорданов.

Таксиметрови шофьори и музиканти също се включиха в протеста. За кратко бе блокиран централен булевард в Русе.

"Сега на практика, това, което се случва с тези неадекватни мерки, със затварянето отново след 22 часа, ние оставаме без работа", подчерта таксиметровият шофьор Филип Хайвазян.

В Ямбол над 200 души собственици на заведения и персонал излязоха на протест. В знак на протест от 16:00 до 18:00 часа заведенията в центъра на Ямбол не обслужваха клиенти.

"Вече нямам препитание, нямам средства. Предния път бях 8 месеца без работа. В България е много трудно да се живее без препитание", категоричен е музикантът Румен Бошнаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
А тъй.. още и още при президента господа и дами.Културно мероприятие там. Минеков долу.