Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!

Никой не знаел как да помогне на момичето
10 сеп 2021 07:46, Нели Христова
196
Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!
Снимка: БГНЕС

Очевидка разказа разтърсващи подробности за трагедията с удавената тийнейджърка в Китен. Мая Стоицева се озовава на плажа, където в четвъртък следобед морето погълна 15-годишната Рамира, а сестра й беше спасена като по чудо.

Ето какво написа социалната работничка:

"Не знам как да започна това.... Как се пише за смърт на дете?!? А днес те се оказаха две - едното Стефан на Рени Григорова! Утеха и мир в сърцето ти! А другото....

На плаж сме.... Малко време в работните срещи! Шанс! На Китен! Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още...

Няма да пиша за ужаса на майката.... За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете....

Сега искам да викам!!! Защото на плажа до майката сме аз, моят невероятен приятел Gabriel A. Hillman и Съни! Разбирате ли? Гейб гледа с недоумение и казва мисля, че тук има нужда от теб и крясъците ти! Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобяд, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра й! Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога! Моля се с нея, моля се за спасеното и момиченце Йоана, плача за неспасеното Рамира (тя вече е във вечния Мир), плача с голямото и момиче, което броди по брега и гледа през сълзи морето! И няма, няма няма помощ хора!

Нямаме държава, не останаха и Човеци!!! Освен едно семейство - невероятна медицинска сестра Ели и съпруга и!

Бясно ми е и ми е огромно мъчно.... Знам, че няма такъв термин, няма огромно мъчно! Но за държавицата ми е...

Нямаше грижа за Стефан, майка му беше оставена на грижата на майки като нея....

Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи.... Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози.... Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!

И ще изчетете по всички медии как били на неохраняем плаж, какво правели във водата две деца сами! Бях там, флагът беше жълт за съмнително море, спасителите не знаеха какво да правят, нямаше подготвени екипи да търсят във водата! Джет на гранична полиция ли - 20 минути във водата и приключи с обиколката...

Седях до тази майка и си мислех, на всеки може да се случи, можеше, ох можеше да е моето дете....

Сега прегръщам децата си и плача, защото утре, ако трябва да разчитаме на помощ - ми няма я!

Живеем в кочина, живеем в абсурд и все си мислим, че ще ни подмине!

Не сме застраховани! И ако Гейб знае, че във Флорида за броени минути на плажа ще има бърза помощ, спасители, пожарникари, помощ по суша и вода, че ще има психолози до семейството.... Тук си знаем - трябва да се оправяме сами!

До кога?!? До следващата детска смърт, до следващото погребано дете с увреждане, до следващият..... и свикваме с това бездушие!

Не искам да свиквам, не искам да живея в това! А вие? Ще спите ли?

Бог да ни е на помощ и да ни пази, но ние ще гледаме ли?

Тагвам всички, които могат да променят нещо! И малко журналисти, които искам да разкажат истинската история, а не лустросаните новини!

Почивайте в мир, Стефан и Рамира!", написа очевидката Мая Стоицева, която е и част от движението "Системата ни убива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
27
 
! Отговори
Тодор Димов преди 2 години
Не виждам причина да се отправят упреци към държавата. Съчувствие и съболезнования на близките на дечицата! Но държавата няма нищо общо с тази трагедия. "Като се обърне каруцата пътища много" - казват българите. И са прави.
140
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се, че пишещата реве на чужди гробища.И не става ясно, с какво "държавата" е виновна за това, че родителите са пуснали децата сами във водата, на неохраняван плаж, при неособено спокойно море?Без значение какъв е флага и колко спасители има, влизайки във водата, отговорността си е ТВОЯ. Никой не е длъжен да те пази от собствената ти глупост.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..е нали държавата ни вече е ЕС, обърнете се към ЖанМишел
138
3
 
23
 
! Отговори
Словесната салата преди 2 години
Мая Стоицева е достатъчно основание за поставяне на сериозна психиатрична диагноза. Изтръпвам при мисълта, че тази дама беше тръгнала да променя системата и да оправя държавата... Добре, че емигрира! Колкото по-рядко се завръща в България, толкова по-добре. А най-добре да си стои в новата родина.
137
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безкрайно съжалявам за смъртта на всяко дете. За родителите ми е още по-мъчно. Но защо тази жена сипе такива обвинения, обобщения, срещу кого? Не разбрах нищо от написатото - само емоции са излети.
136
1
 
20
 
! Отговори
Друга майка преди 2 години
До ПешоНяма да се оправим, докато не се научим да спазваме правилата. Как се пуска дете в морето при жълт флаг! Как се водят деца на неохраняем плаж! Не виждат ли какво е морето?
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде до Атлиман има неохранаем плаж, че нещо ми се губи.
134
5
 
28
 
! Отговори
Бат Жоро преди 2 години
Тази свидетелка си търси внимание на чужда трагедия
133
2
 
32
 
! Отговори
Старо куче преди 2 години
1. Неохраняем плаж - няма как да се очаква адекватна помощ и си е риск за този, който го ползва. 2. Пускането на сами деца още повече в последните дни в бурното море е безотговорност на родителите. ТРЯБВА родител да стои до тях неотлъчно. 3. Факт е, че нямаме ресурсите на САЩ. Това някаква изненада ли е? 4. Защо всички американци идват да си оправят плановите здравни и най-вече дентални проблеми в България? 5. Все някой друг ни се е изходил в гащите. 6. Все пак мир на праха на клетото дете.
132
0
 
18
 
! Отговори
Владо преди 2 години
А майката във Фейсбук ли е била?! Къде е гледала в това време? Съжалявам за детенце то и за майката, но.... Като имаш деца, трябва да внимаваш какво правят
131
1
 
9
 
! Отговори
бат Слави Чалгаря преди 2 години
Ще коментирам новината но във Фейсбук че там ми плащат, на който му е интересно да чете там.
130
4
 
3
 
! Отговори
138, преди 2 години
а ти като изкоментира под новината, какво точно се промени в държавата?
129
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като заплашвахте диспечерите, линейката дойде ли по-бързо? Или просто си показахте простотията?
128
6
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Жалко за момичето, да почива в мир, за съжаление България е загубена и няма да се оправи никога и не може да виним, дори хората които успяха да се спасят, като избягаха от милата родина!
127
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е осигурила сигнализация. При жълт флаг не е препоръчително да си пускате децата вътре! Държавата не е длъжна да ви свети!
126
7
 
5
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Виновните са най-вече политиците ни!!!! ***, борещи се за власт и пари, некадърни и нехаещи за много по-способния и стойностен народ от тях!.... Дано в всички те да си получат заслуженото!!!!...
125
16
 
24
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Държавата приключи!Беше изкормена от СДС-Шайката преди 25 г.,докато скачахте,защото при Бай Тошо не сте яли банани.Сега наскачахте ли се!?
124
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ходят на море пак догодина.
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички много знаете и преливате от акъл и идеи,но дано не ви се случва да изпаднете в ситуация без изход,защото на всеки може да се случи и няма застраховани.Историята показва много ситуации,в които стават нелепи неща дори с най-подготвените и в най-безопасна среда.Това е трагедия и единствената истина е да се помолим за душата на детето и да съчувстваме на близките,защото човешкия живот е един и е безценен.Всичко друго показва колко сме жалки!
122
2
 
43
 
! Отговори
777 преди 2 години
Госпожата да престане да ни пробутва нейните си представи за безопасност, защото тъкмо такава представа, че винаги и веднага могат да бъдат извадени от водата, са вкарали в бурното море двете момичета. Девойчета, полудеца - за тях неопитността и наивността са естествени, ама бива ли възрастни хора да проявяват такава безотговорност, че да ги пуснат в морето? И даже загубата на един млад живот не може да спре авторката да проповядва нехайство и самонадеяност при явна опасност. Отвратително!