Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!

Никой не знаел как да помогне на момичето
10 сеп 2021 07:46, Нели Христова
196
Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!
Снимка: БГНЕС

Очевидка разказа разтърсващи подробности за трагедията с удавената тийнейджърка в Китен. Мая Стоицева се озовава на плажа, където в четвъртък следобед морето погълна 15-годишната Рамира, а сестра й беше спасена като по чудо.

Ето какво написа социалната работничка:

"Не знам как да започна това.... Как се пише за смърт на дете?!? А днес те се оказаха две - едното Стефан на Рени Григорова! Утеха и мир в сърцето ти! А другото....

На плаж сме.... Малко време в работните срещи! Шанс! На Китен! Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още...

Няма да пиша за ужаса на майката.... За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете....

Сега искам да викам!!! Защото на плажа до майката сме аз, моят невероятен приятел Gabriel A. Hillman и Съни! Разбирате ли? Гейб гледа с недоумение и казва мисля, че тук има нужда от теб и крясъците ти! Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобяд, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра й! Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога! Моля се с нея, моля се за спасеното и момиченце Йоана, плача за неспасеното Рамира (тя вече е във вечния Мир), плача с голямото и момиче, което броди по брега и гледа през сълзи морето! И няма, няма няма помощ хора!

Нямаме държава, не останаха и Човеци!!! Освен едно семейство - невероятна медицинска сестра Ели и съпруга и!

Бясно ми е и ми е огромно мъчно.... Знам, че няма такъв термин, няма огромно мъчно! Но за държавицата ми е...

Нямаше грижа за Стефан, майка му беше оставена на грижата на майки като нея....

Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи.... Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози.... Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!

И ще изчетете по всички медии как били на неохраняем плаж, какво правели във водата две деца сами! Бях там, флагът беше жълт за съмнително море, спасителите не знаеха какво да правят, нямаше подготвени екипи да търсят във водата! Джет на гранична полиция ли - 20 минути във водата и приключи с обиколката...

Седях до тази майка и си мислех, на всеки може да се случи, можеше, ох можеше да е моето дете....

Сега прегръщам децата си и плача, защото утре, ако трябва да разчитаме на помощ - ми няма я!

Живеем в кочина, живеем в абсурд и все си мислим, че ще ни подмине!

Не сме застраховани! И ако Гейб знае, че във Флорида за броени минути на плажа ще има бърза помощ, спасители, пожарникари, помощ по суша и вода, че ще има психолози до семейството.... Тук си знаем - трябва да се оправяме сами!

До кога?!? До следващата детска смърт, до следващото погребано дете с увреждане, до следващият..... и свикваме с това бездушие!

Не искам да свиквам, не искам да живея в това! А вие? Ще спите ли?

Бог да ни е на помощ и да ни пази, но ние ще гледаме ли?

Тагвам всички, които могат да променят нещо! И малко журналисти, които искам да разкажат истинската история, а не лустросаните новини!

Почивайте в мир, Стефан и Рамира!", написа очевидката Мая Стоицева, която е и част от движението "Системата ни убива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
37
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
С цялото ми уважение, обаче: Нагледах се на некролози, на такива, които са от групата "аз мога да плувам", "аз мога да шофирам", "аз мога да се бия" и т.н .... Бъдете здрав/а, и по-малко самочувствие!
100
1
 
3
 
! Отговори
но ние преди 2 години
сме с два грама мозьк като него ои не се светкаме
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е държавата. Народа е проблема. Това не е народ, а .... За 1то удавено момиче е виновна полицията, спасителите, линейките и кой знае кой още. А за това. че всеки ден излишно умират още 50 човека не е виновна държавата. Точно народа ги жертва в името на собственото си безхберие и егоизъм. Дълбоки съболезнования на семействата на нелепо загиналите!
98
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отишли са на неохраняем плаж защото на охраняемия спасителите е нямало да им позволят да влязат във водата. Мъката е още по голяма когато сам си си виновен ама да търсиш виновност у другиго както в случая не е прилично
97
2
 
37
 
! Отговори
Червен флаг и преди 2 години
Неохраняема зона. Идват дебилни родители и техните деца? Какво може да се обърка? Родителите са за съд!
96
2
 
14
 
! Отговори
бе преди 2 години
да се похвали и да си проси внимание
95
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямали сме били държава? А какво търси в морето това хлапе, като се вижда, че е опасно? Къде са родителите му?
94
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да в другата статия пише неохраняема част на плажа. Вероятно хората са виждали в далечината (последните) спасителни постове и са си мислели, че е охраняем, и не са прочели табелите .... Но самите спасители казват това е неохраняема част. А и морето е било толкова бурно, че издирването с лодки е било прекратено, представете си какво е да плуваш в такава вода. Тука държавата какво да направи.
93
3
 
4
 
! Отговори
абе преди 2 години
ходи на маината си с тия глупостинямам пари за 6лиокавица и спасявам
92
0
 
52
 
! Отговори
Само питам.... преди 2 години
... А каква е връзката на "невероятния Гейб" с трагедията на плажа ? Хвърлил се е във водата да помага да спасят децата или е стоял само на брега като е досаждал на всички със спомените си за плажовете във Флорида ? .......
91
0
 
27
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Стоицева добре прехранваща се на туй нямане, паразитираща единица.!.
90
0
 
42
 
! Отговори
Бургазлия преди 2 години
Съболезнования на близките, но да позволиш на непълнолетните си деца да влязат в морето на неохраняем плаж при близо 3 метра вълни??? Родена съм и съм пораснала буквално на брега на морето. До преди двадесетина години флаговата сигнализация по плажовете беше-жълт, червен и ЧЕРЕН флаг! Червеният беше предупредителен, черният...., сещате се! Никой не си помислял да влезе в морето при ЧЕРЕН флаг! Сега-червен, голяма работа, дори колите преминават на червено на сфетофарите...Тъжно!! .
89
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоицева, взимай Гейб и си заминавай. Дойдохте, протестирахте съсипахте и крехкото управление, което тая държава имаше и сега ревете, че нямало държава.
88
0
 
48
 
! Отговори
Мир и спокойствие преди 2 години
На децата! Кураж на близките! На тази госпожа бих казал: Навсякъде е написано, на 3 езика че плажът е неохраняем! По медиите казаха, че спасителите са само обходни двойки! Че морето е опасно! Но не? Виновна е държавата! Извинявам се, но във Флорида средната температура е 17 градуса, а тук зимата е под нулата! Психолози, полиция и спасители не са дежурни на плажа зимата! Но има гражданска защита! Да, нужно е време за реакция, но дължината на бг крайбрежието е над 500 км! Но иначе държава няма!
87
0
 
65
 
! Отговори
Кои са вионовните ? преди 2 години
Морето е било толкова бурно, че едва са извадили едното момиче ....... тук спирам с коментара . Кой родител виждайки разбушувалите се вълни ще позволи на собствените си деца да влязат да се къпят / После .... оправдания и обвинения , колкото искаш.... Все едно да гладаш как детето ти си играе да пъха фибите ти в ел.контакта и после да обвиниш енергото че не си гледат работата ..... ТРАГЕДИЯ Е , ДА .... но е можело да бъде избегната ако си си държала децата на хавлиите на брега .
86
7
 
6
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Мъка!... Чета и не мога да повярвам... Мислите ми са с вас...
85
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Картофчо Коя ваша държава са продали? Оная руската НРБ ли?
84
2
 
40
 
! Отговори
аз преди 2 години
Не разбрахй къде е държавата в случая? може би Борисов и Радев не са скочили да спасяват децата.................. а може би неоханяемите плажове са подходящо място за летовници които не могат да плуват............ Много объркана статия. Бог да прости и съболезнования на близките!
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В следващата статия по темата в Днес самите спасители коментират, че инцидента е станал на неохраняема част на плажа
82
2
 
28
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Държава няма, но мииииндииили бол, другия път на плажа с рон мос и дейвид хаселхоф или друг невероятен дрът пръч да плаща сметките.!.