Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!

Никой не знаел как да помогне на момичето
10 сеп 2021 07:46, Нели Христова
196
Свидетелка на трагедията с удавена тийнейджърка в Китен: Нямаме държава!
Снимка: БГНЕС

Очевидка разказа разтърсващи подробности за трагедията с удавената тийнейджърка в Китен. Мая Стоицева се озовава на плажа, където в четвъртък следобед морето погълна 15-годишната Рамира, а сестра й беше спасена като по чудо.

Ето какво написа социалната работничка:

"Не знам как да започна това.... Как се пише за смърт на дете?!? А днес те се оказаха две - едното Стефан на Рени Григорова! Утеха и мир в сърцето ти! А другото....

На плаж сме.... Малко време в работните срещи! Шанс! На Китен! Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още...

Няма да пиша за ужаса на майката.... За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете....

Сега искам да викам!!! Защото на плажа до майката сме аз, моят невероятен приятел Gabriel A. Hillman и Съни! Разбирате ли? Гейб гледа с недоумение и казва мисля, че тук има нужда от теб и крясъците ти! Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобяд, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра й! Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога! Моля се с нея, моля се за спасеното и момиченце Йоана, плача за неспасеното Рамира (тя вече е във вечния Мир), плача с голямото и момиче, което броди по брега и гледа през сълзи морето! И няма, няма няма помощ хора!

Нямаме държава, не останаха и Човеци!!! Освен едно семейство - невероятна медицинска сестра Ели и съпруга и!

Бясно ми е и ми е огромно мъчно.... Знам, че няма такъв термин, няма огромно мъчно! Но за държавицата ми е...

Нямаше грижа за Стефан, майка му беше оставена на грижата на майки като нея....

Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи.... Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози.... Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!

И ще изчетете по всички медии как били на неохраняем плаж, какво правели във водата две деца сами! Бях там, флагът беше жълт за съмнително море, спасителите не знаеха какво да правят, нямаше подготвени екипи да търсят във водата! Джет на гранична полиция ли - 20 минути във водата и приключи с обиколката...

Седях до тази майка и си мислех, на всеки може да се случи, можеше, ох можеше да е моето дете....

Сега прегръщам децата си и плача, защото утре, ако трябва да разчитаме на помощ - ми няма я!

Живеем в кочина, живеем в абсурд и все си мислим, че ще ни подмине!

Не сме застраховани! И ако Гейб знае, че във Флорида за броени минути на плажа ще има бърза помощ, спасители, пожарникари, помощ по суша и вода, че ще има психолози до семейството.... Тук си знаем - трябва да се оправяме сами!

До кога?!? До следващата детска смърт, до следващото погребано дете с увреждане, до следващият..... и свикваме с това бездушие!

Не искам да свиквам, не искам да живея в това! А вие? Ще спите ли?

Бог да ни е на помощ и да ни пази, но ние ще гледаме ли?

Тагвам всички, които могат да променят нещо! И малко журналисти, които искам да разкажат истинската история, а не лустросаните новини!

Почивайте в мир, Стефан и Рамира!", написа очевидката Мая Стоицева, която е и част от движението "Системата ни убива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
13
 
! Отговори
Е преди 2 години
Хайде пак държавата ви е виновна..., както внаги...естествено ! АМАН ВЕЧЕ от слабоумно дебелоочие ! "На плаж.." сте, да, ...но НЕОХРАНЯЕМ !!! Или може би искате ДЪРЖАВАТА да постави спасители, медици и полицаи на всеки метър по цялото крайбрежие ??? Да, разбрахме - полицаите били виновни, че не съблекли униформите и не се хвърлили в мъртвото вънение ! А някой път замисляли ли сте се вие лично какво сте допринесли, за да стане тая "система, която ви убива", по-добра...., освен да плюете по нея ?!
160
1
 
16
 
! Отговори
гаден послевкус преди 2 години
Фалшиво-истерично писание от attention whore. Покой на душичката на детето и стига сте късали мръвки като лешояди (това към претендиращата за ем-*** настървена женица с постинга). Като не знаеш "как се пише за смърт на дете", замълчи, жeнo вулгapна!
159
3
 
28
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Тази жалка женица свидетелката, намерила на чий гръб да търси популярност.Истината е, че майката сама си е виновна, че си е пуснала децата в бурно море и на неохраняем плаж и трябва да е благодарна на човека, който като обикновен турист е спасил поне едното и дете.Сега от 3 дъщери има 2, а иначе можеше да е само една.Момчето си е жертвали живота за чуждите деца и изобщо не е длъжно. Преди 2 години двама бащи на Синеморец оставиха децата си сираци, защото се втурнаха да спасяват чуждите.
158
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за майка седи на брега и пищи? Що зо приятели седят на брега и пищят? Всяка майка би скочила! Сега мъжа дето е спасил едното момиче сигурно ще го обвинят що не е успял да измъкне и другото. После другите виновни.
157
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на пишещата трябва да дадат медал за удивителни. Ако можеше и през 3 думи щеше да ги запляска, все едно е царицата на удивителните. Виждат жълт флаг, за чиЙ майката НЕ ги е спряла като вижда такова бурно море, а ги е пуснала въпреки неохраняемата зона? И после съседните постове били виновни, измекярска работа. Хората са си свършили работата, охранявайки поверената зона. И нейният невероятен приятел Gabriel A. Hillman защо не е направил нищо? "Аз ще снимам с телефона пък друг да помага"
156
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Държавата ви виновна че сте безотговорни всеки път като влизате на червен флаг или виждате че е бурно морето,държавата ви виновна че цял ден се наливате с бири по плажове,заведения и къде ли не после безсмъртни влизате в морето,държавата все ви е виновна,че не полагате контрол и не възпитавате децата си да бъдат отговорни и мислещи все някой ви е виновен само вие не сте виновни за нищо.
155
1
 
8
 
! Отговори
Десислава преди 2 години
Говорих с един спасител тази година, който каза, че преди всички са били към червения кръст и там е имало строги изисквания. Сега били хвърлени на концесионерите на плажовете, които го назначават и им плащат и каза, че са го назначили ей така, без да му искат документи , а и не беше сигурен, че ще си получи парите. Направи ми впечатление, че от всички спасители, които видях имаше 2, 3 млади. Всички други бяха над средна възраст. С една дума няма централна организация, всеки е сам за себе си.
154
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като плажа е бил неохраняем следва, че не е имало спасители. Същите са се притекли от съседния плаж. Всеки се е опитвал да помогне колкото може. Жалък коментар на една жалка жена!
153
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятния Гейбриъл защо не скочи да спасява детето като е толкова невероятен
152
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 2 години
Не е виновна държавата, а хората вътре в тази държава. Навсякъде в развитите страни има една част от обществото, което е високо образовано и интелигентно, от което излизат читави политици и най-вече предприемачи, които осигуряват високия стандарт и дърпат и останалите хора напред. В България всички са от останалите. Това е проблема. Няма кой да дърпа напред. Всеки реве, че държавата му е крива, нямало кой да му даде работа или бачкал за жълти стотинки. От тези ревящите излизат после и политиците
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По мое време спасителите бяха просто едни професионални "гларуси". Сега не ги знам какви са.
150
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега сме заети с изчегъртване, не ни занимавайте с трагедии!
149
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И цялата тази тирада всъщност е реклама на мащехите от "Системата ни убива".
148
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх лозе пази.Всяко дете трябва поне 2-3 години да тренира плуване. А на морето ги пускайте на сърф училище. Много е тъжно дете да не може да оцелее в морето.
147
0
 
11
 
! Отговори
axelmax преди 2 години
Ние сме си виновни! Искаш промяна,направи я!
146
8
 
4
 
! Отговори
Александър Македонск преди 2 години
Всички носим по малко вина.Аз бях в София по същото време Но се чувствам също малко виновен
145
0
 
35
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
Наистина нямаме държава. За 5 стотинки акъл нямаме, обаче всичко коментираме и от всичко разбираме. Способни сме да обвиним всеки и всичко, но не и себе си за неспазването на правилата, за личната ни безотговорност
144
3
 
37
 
! Отговори
Спасител преди 2 години
Съвсем естествено е да сменят на червено, когато са се концентрирали в издирване на другото дете. На постовете може би са оостанали 1-2 спасителя общо. Най ми е жал за спасителите. Някой пита ли ги как са емоционално след случката, след обвиненията на селянки като тази при положение, че нямат вина. Тяхната работа е долекарската помощ, това че линейката не идва няма общо с тях. Лесно е да обвиняваме, трудно е да спазваме!
143
3
 
25
 
! Отговори
Спасител преди 2 години
Какво, Бога ми, означава "Флагът беше жълт, после веднага го смениха"? Най-криво ми става, когато коментират некомпетентни ***. Защото флагът е такъв какъвто е ЗА ПРИЛЕЖАЩАТА КЪМ НЕГО ЗОНА! Тази патица да не мисли, че на един пост като е жълт, на цялото черноморие е жълт, защото доколкото виждам до тези скали в никакъв случай нямаше да е жълт.
142
8
 
24
 
! Отговори
RB94 преди 2 години
Неохраняем плаж,жълт флаг,сулуган? Ко си бяхте седели на охраняемия кат съвестни хора,ти и твоето чужденче щяхте да си опазите челядта. И да ги вадиш тия емоции,файда няма драга. Да бе мирно седяло,не би чудо видяло:народна мъдрост.