Посетители в нощни заведения се страхуват от глоби, а не от COVID

Собственици на дискотеки готови да обжалват актовете на клиентите си
11 сеп 2021 10:32, Петя Славова
45
Посетители в нощни заведения се страхуват от глоби, а не от COVID
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на заболели и починали от коронавирус, Министерството на здравеопазването оповести противоепидемични мерки, според които има и наложен вечерен час за заведенията.

Това решение предизвика възмущението на бранша и хората заявиха, че ще бойкотират мерките. След като заведения в София и Пловдив и по морето останаха отворени, дискотеки в Благоевград също не изгониха клиентите си. В петък вечер нощно заведение в града остана отворено, въпреки проверките на полицията и РЗИ.

Още по темата

Малко преди 23 часа една от дискотеките в Благоевград отвори врати. Близо час обаче в нощното заведение не влязоха клиенти, а полицейското присъствие пред него беше засилено.

"Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака ако влезе някой да го санкционира, поне така се говори в целия град. Чакаме да видим ще има ли санкции няма ли да има. Хората са наплашени ето вижте ги къде са, но като виждат патрулка, как да влязат. Вие ще влезете ли в заведение како ви пишат 200 лева? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те дискотеките сами ще си затворят", каза  пред БНТ Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След полунощ малцина младежи все пак влязоха в заведението. Обясниха, че не се страхуват от възможността да се заразят с коронавирус в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени глоби.

 Ако на клиент му бъде наложена глоба в моето заведение аз ще му взема акта и ще го обжалвам вместо него, допълни Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След клиентите, в заведението на проверка влязоха и полиция и РЗИ. На собствениците бяха съставени констативни протоколи, на всички клиенти пък бяха проверени личните карти.

 И ни викат на 30 септември в РЗИ да ни дадат акта, това е общо взето, каза Денис Геров, мениджър на нощен клуб. Въпреки съставените протоколи и актове, от заведението казаха, че ще продължат да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му пука за настинка. Престанете с тази лъжа!
2
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ми да! Ние ковида го изкарахме! Добре, че не е толкова смъртоносен, колкото се тръби из медийте! Иначе 90%да сме измрели с вашите смешни мерки!!!
1
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли е останал човек който да го е страх от Ковид,освен тия заченати по време на магнитни бури!!