Директорът на Спешна помощ във Видин: Санитарите не работят с COVID пациенти

Лекари и санитари заплащват с гладна стачка
14 сеп 2021 18:20, Ния Христова
8
Лекари и санитари от Спешна помощ във Видин, Кула и Димово обявиха готовност за гладна стачка. Причината са неизплатени възнаграждения за работата им с COVID пациенти. 
 
Според директора на Спешната помощ във Видин, санитарите не работели с този тип пациенти и затова не получавали гарантираните от държавата 1000 лева, предаде Bulgaria ON AIR
 
Медиците от своя страна обвиниха ръководството в дискриминация и арогантно отношение към тях, което продължавало с години. 
 
Протестиращите се срещнаха с директора на Спешната помощ в града. Ако не постигнат общо съгласие, хората започват гладна стачка, докато не бъдат удовлетворени исканията им.
 
"Имат ни за човеци втора рока. Обидени и дискриминирани се чувстваме. Защо директорът не изпълнява разпорежданията на министъра", твърдят недоволните медици.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в центъра на комплеска "Марица-Изток" град Раднево изобщо нямат КОВИД болни щото и болница си нямат! Фалилаха я болницата и е за продан! И се навърта един Де *** Сар като куче покрай месарница да я купи тънко с големия парцел!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информация да ви дам... повече от година в болниците и да не работиш на първа линия ,всички отделения и персонал получават малко повече от 300 лева .разбрахте ли ,сега учители и помощния персонал също че получават парички за вируса ,когато са онлайн също им дават по малко ,възможно е е други институция да им плащат
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя директор си плаче за изчегъртване!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как санитарите да не работят с такива пациенти? Да не са оставили пациентите сами да си чистят и да се обслужват?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щто за директористе вие за сраметесе и престанете да лъжете и плачете за пари вие директори и лекари сте убийци не заслужавате нищто освен народен съд и линчуване дето лъжете и убивате хората никакви заплати и помощи на вас долни лешояди вън и в затвора
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно въпросния директор мие, чисти, мете и обслужва пациентите. Вероятно сменя и памперси.
2
1
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Ми не, не взимат. Гледах репортажа. Работят с болни с КОВИД-19.И перат и гaщитe на докторите биля!Като робите в древния Рим!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся, взимат, или не за първа линия медици и сестри? По принцип.