"Бизнесът отвръща на удара" - ресторантьори протестират в Бургас

Представители от бранша се събраха пред сградата на Областна администрация-Бургас
16 сеп 2021 21:00, Ния Христова
24
"Бизнесът отвръща на удара" - ресторантьори протестират в Бургас
Снимка: БГНЕС
 
Представители на ресторантьорския бизнес – собственици, управители, сервитьори и бармани протестираха пред сградата на Областна администрация – Бургас, предаде БГНЕС.
 
С викове „Искаме да работим“ хората от бранша настояват часовите ограничения в дискотеки и ресторанти, които бяха въведени с последната заповед на здравния министър, да бъдат отменени.
 
Към протеста се присъединиха и представители на сватбени агенции.
Още по темата
 
Демонстрацията протича под надслов „Бизнесът отвръща на удара“. Ресторантьорите настояват още за компенсации за загубите, които ще търпят в следващия месец и половина – времето, в което ще важат мерки против COVID. 
 
Таксиметрови шофьори също се включиха в протестната демонстрация. Протестиращите организираха шествие до сградата на общината в Бургас. 

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олио да ви попари! Всичките!
17
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Протестират защото Бойко подхвърля по някоя пачка от чекмеджето.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печелбарите точно от южното черноморие протестират ! РЗИ цяло лято не е влизала в хотел или заведение
15
0
 
5
 
! Отговори
Димов преди 2 години
Алчни бастуни! Съдират по 100 кожи в сезона...
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво протестират тези? Нищо не мога да рязбера. Всичко е отворено и тези протестират. Цирковете са пълни
13
5
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
Като искате да работите ваксинирахте ли се?Щото то иначе няма как да стане и докато на запад се отварят тук работата ще намалява.
12
10
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тук в този протест няма платени и такива от етнически групи който не знаят защо са там. Тези хора сами си вадят хляба. И ето за тези хора президентът се изказва, че са организирани и платени. Грозно е да очерниш по този начин справедливите искания. За правото на труд на тези и бъдещи протестиращи по този начин. И от позицията на президент. Това приом от най- мракобесните времена на човечеството.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееее, ... вече на кръчми няма да ходя! Искат да печелят, ако ще клиентите им после да боледуват и измират. Да спечелят като за последно.
10
1
 
9
 
! Отговори
зер преди 2 години
а и сега лятото мина и ви се прибраха топките корема, че зимата е студена и ви се ще някой да я плати и ревеете 'компенсации, компенсации'.
9
1
 
7
 
! Отговори
зер преди 2 години
до кръчмарите - да бяхте се хванали лятото да промотирате идеята сред хората и служителите ви да се ваксинират и сега държавата да не трепери че сме с 20%. Ама лятото лапнахте кокала, цените през тавана, ДДС-то нищожно (*** и без това не го плащахте, няма кво да се лъжем), 2/3 от персонала на сиво или МРЗ.
8
2
 
8
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Не искат да спазват мерки, няма да работят.Не искат да се ваксинират, няма да работят на 100% капацитет.Тяхно право. Както имат право на работа, но не и гаранция за работа в конкретна сфера или професия.Който иска да го разбира. Щом едната маска която им е част от работното облекло не могат да носят...Да си спестят енергията, че след някоя друга година няма да са нужни масови сервитьори. Нито пък шофьори. Тогава реално ще се гледа цирка. То и ще трябва с несъществуващото работно население.
7
2
 
11
 
! Отговори
зер преди 2 години
компенсации се дължат ако ви затворят. Тогава представяте доходите (на които сте си платили данъците). Само че кръчмарите такива от десетилетия не плащат и са масово в сивата зона и ся ги боли отзад.
6
2
 
9
 
! Отговори
зер преди 2 години
бизнесът не сте само кръчмарите.
5
1
 
11
 
! Отговори
Чалготека преди 2 години
Производителите и дистрибуторите на салфетки също ли протестират или са се преориентирали към бизнеса с маски и тоалетна хартия?
4
2
 
13
 
! Отговори
Ехол преди 2 години
На кво точно отвръщат? Като бяха затворили напълно не отвръщаха на нищо.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглеци. Подиграват се с хората. Я точно на този бизнес да се направи проверка какви заплати дават. Осигуряват хората на минимална и само те и роднините им около тях са с други. Кръчмата не е най-важното нещо, а живота на хората.
2
1
 
7
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"Бизнесът отвръща на удара" - Интересен филм, предните серии бяха "Инжектираните атакуват" "Бигфарма отвръща на удара" и "Завръщането на антиваксърите"
1
4
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Много му дреме на Румбата...