"Кугар"-а трети ден участва в гасенето на горския пожар в Рила

Той извърши близо 40 пускания на общо 64 тона вода
16 сеп 2021 17:07, Красимир Ангелов
14

Вертолет "Кугар" и екипаж от състава на 24-а авиационна база Крумово трети ден участва в борбата с горския пожар в Национален парк "Рила", съобщиха от Министерството на отбраната.

Още по темата
Тази сутрин вертолетът излетя в 7.30 ч. и в продължение близо шест часа - до 13.40 ч., извърши 40 пускания на общо 64 тона вода.

Пожарът се разви в началото на седмицата в землището на село Бели Искър, Община Самоков, на голяма надморска височина, в трудно достъпна местност, което наложи и включването на хеликоптер в борбата с огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 пускания на общо 64 тона вода! Бам бадева, без пари! Ако нашата държава купи Bombardier - специализиран канадски самолет за гасене на пожари нещата нямаше да са толкова смешни и жалки, както със слабичкото хеликоптерче. Бомбардието в полет загребва 6 кубика вода от някой водоизточник и я излива с напора от движението си. След това бързо повтаря, потретва акцията си. Имаме пари за нови луксозни коли за безценните ни народни избраници, а за такава техника нямаме!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 Кугар от всичко колко в държавата? 2?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как по точно участват , че несващам ? Сигурно само прелитат отгоре и снимат
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като духат огъня отгоре с тая гигантска перка не го ли разпалват повече? Кел файда че хвърлят вода като тя се разбива на ситни капки от въздушната струя и се изпарява моментално като стигне повърхността.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на пилотите които рискуват живота си и служат на родината. Друг е въпроса че трябва да се направи стратегия за превенция и контрол на горските пожари.
2
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Разходи, разходи, ок добре, но къде е отговорността, превенцията, нищо не пише кой, кога, защо е предизвикал пожара, нали 90% са от хора, ..... кой ще поеме разходите ами който е виновен или .....40 пускания по 1000 лв. това са 40 000 лв., иначе това си е едно източване на бюджета на принципа... вие палете, па нии ши гасим!
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И утре като падне, какво ще напишете?