Протест в Айтос: Кръгово и светофар няма да решат проблема с камионите

Жители на града се заканиха да блокират ежедневно "пистата на смъртта"
16 сеп 2021 23:55, Красимир Ангелов
7

След поредния фатален инцидент с камион в Айтос, на мястото, където намериха смъртта си младият баща Нури Хюсеин и двете му деца, жителите на града поставиха цветя.

Те се събраха на мълчалив протест на мястото на жестоката катастрофа, като се заканиха да блокират ежедневно "пистата на смъртта", както я наричат мнозина, докато тежкият трафик не се изведе извън града.

Още по темата
"На този път му казваха "пистата на смъртта". 70-та година в градинката тук бяха убити четирима души. След това катастрофи ставаха с тежкотоварни камиони почти всяка година", сподели жителят на Айтос Петър Янков.  

Местните обясняват, че пътят от Провадия към Айтос е под голям наклон, а ежедневно по него минават десетки камиони. Хората са категорични, че изграждането на кръгово движение и светофар няма да решат проблема, защото тировете често са претоварени и спирачките им отказват.

"Аз съм един от потърпевшите от точно такъв случай от 16 април. Един камион спука гума, в моя автомобил почина жена. Само преди година на същото място ТИР помете 12 автомобила, спрели на светофар. Жена загина, имаше и ранени", обясни жителят на Айтос Георги Янев.

Според протестиращите е много важно този район да не бъде толкава натоварен.

При катастрофата пострада и 17-годишният Юмер, който беше блъснат от тира докато минава по тротоара. Момчето беше оперирано вчера, но състоянието му продължава да бъде тежко. Съучениците му организираха акция за даряване на кръв.

"Детето е много зле. В момента неврохирурзите работят. След това ортопедите, ще се нуждаят от кръв. Кръвта, която ще се дари, може да отиде не само за Юмер, но и за други хора, които се нуждаят", сподели медицинската сестра в Професионалната гимназия по механотехника и електроника Станка Кишева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Бос по Асфалта преди 2 години
Още с влизането в Айтос "легнал полицай" от асфалт на всеки 200м. а пешеходната пътека повдигната на нивото на тротоара И всички, повтарям ВСИЧКИ мотори, коли, камиони... ще минават с 20 км/ч. Бавно и внимателно. НЯМА да има прегазени . Никога . И това може да се направи на всеки потенциално опасен участък в страната . Разходите ще са минимални а джигитите дето обичат високите скорости бързо-бързо ще станат пешеходци като минат 2-3 пъти с висока скорост през тия "легналите" . Гаранция .
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им направят обходен път
5
0
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Щом кръгово кръстовище и светофар няма да решат проблема, тогав да изравнят терена!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да е само там тази писта, как да е. Навсякъде е пълно с такива писти заради трафика на тежки камиони от- и за турция и чувството за превъзходство и безнаказаност на шофьорите им. Някой да е чул оня бекташ да е осъден за убийство на пътя на едно семейство? Да, познахте, няма и да чуете. Докато има трафик на тежки камиони, ще има и убити., какво не ви е ясно?
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва село да го бутнат да обраше с трева след 300 години.и после да си направат ново село с къщи на един етаж като в америка.нов град върху стария с нови хора.
2
1
 
4
 
! Отговори
Нема страшно преди 2 години
Мисля че едни леднали полицаи ще решат проблема 3 един след друд и след два метра още три гумени не бетонови че нема пари.
1
9
 
0
 
! Отговори
Старшина Кунчеф преди 2 години
Зелено, Жълто, Червено...А сега де? Да се забранят светофарите. Здравето е над правото на избор.