Стимул за ваксина: Фирма в Русе дава по 100 лв. на ваксиниран

Резултатът - близо 40% имунизиран персонал
16 сеп 2021 21:08, Красимир Ангелов
49

Ваксинацията у нас върви с бавен темп, а все по-често на определени места се прибягва до различни стимули.

Поредният такъв случай е от Русе -  фирма дава 100 лв. бонус на ваксиниран служител. В нея работят близо 1000 души, а резултатът - близо 40% имунизиран персонал.

Още по темата
"Надяваме се това да им помогне, особено, ако в момента се колебаят. Всъщност ние ще предоставим възможността на служителите да се тестват с количествени тестове за антитела, за да видят каква е тяхната ситуация, дали в момента имат антитела и да решат, дали да се ваксинират", обясни мениджърът на отдел "Човешки ресурси" Мартина Георгиева.

Силвия Терзийска работи в предприятието и казва, че финансовият стимул за нея не е решаващ. 

"Аз смятам, че си струва да се ваксинираш, за да предпазиш на първо място себе си, но и всички около себе си – семейство, колеги, приятели, работя в голям колектив, семейството ми също, възрастни родители, трябва всички да са максимално предпазени", споделя Силвия.

След като си поставя дозата, тя решава да дари сумата. "Смятам, че повечето хора решават да се ваксинират на база вътрешно усещане, а не такъв стимул, но ако това ще помогне за по-голям брой ваксинирани, ще е добре", смята Терзийска.

Подобен подход е намерил и директорът на комплекс "Албена".  Красимир Станев предлага финансови бонуси на всички служители в комплекса, които се ваксинират.   

"Не крием, че стимулираме материално нашите колеги, които получават втора игла. И това ще го правим, докато финансите ни го позволят", категоричен е Станев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
2
 
! Отговори
До спокоен преди 2 години
Да, особено ако е завършил право като теб. Хахахахахаха. Дават ти бонус ако се ваксинираш, ако не, нищо не ти дават. Изборът си е твой. Ама ако си под карантина и не си болен, нямаш право да ходиш на работа. А като нямаш болничен, трябва да си ползваш отпуската, иначе дисциплинарно уволнение.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 100 лв. мога да им дам да ваксинират някое бездомно куче или мишките в мазето. Макар че и те са животинки.
15
1
 
9
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Конспиративните теоретици непрекъснато ми се бъркат в плановете, но аз съм подготвен за всичко. Скоро моите роби ще обявяват всеки, които не иска да се ваксинира с моите инжекции за луд и ще го вкарват насила в психиатрия, където ще го упоят и ваксинират насила. Освен това работим и по концлагери за лекари и политици, които са против ваксините, всъщност планът е да преотворим лагера на остров Белене и кариерите край село Скравена.
14
7
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
никой не иска служителите му да излизат в болнични.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много загрижения тези капиталисти за здравето на робите си бре. Па чак и пари в бонус им дават.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нищо! Кметът на едно малко и забутено родопско село агитира всички жители да се ваксинират, или ще им спре административното обслужване. Дори раздава по 500 лв. на човек, ако се боцне
11
2
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
Тия 100 лв за ковчег дори не стигат бе ей!!!
10
5
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Мисля, че тези бонуси на на ръба на закона. Би могло да се случи много любопитно дело ако сериозен юрист се захване.
9
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Какви ваксини, каква работа. Хората вече отказват да ходят на работа и правят пари от въздуха. Работя по 1 час, а останалите 7 си ходя на тренировки, върша си бизнеса от работния компютър, чета си книги и никой не ме пипа, защото няма служители вече. Аз съм доволен на социалните помощи в размер на 4 хиляди лева, които ми дава компанията и мога да изкарам до пенсия така.
8
11
 
4
 
! Отговори
Ваксинирайте се преди 2 години
Точно така! Трябва някак си да се увеличи нивото на ваксинация...Ние ваксинираните до кога трябва да делим един въздух с неваксинираните?!
7
3
 
10
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
И аз давам стимули за ваксина на лекарите по 1000 лв на месец ако намерят баламурници да се ваксинират, но удрям на камък нещо с българите. Давам и бонуси на моите роби, които разбработват софтуера за GPS-а чипа, който се инжектира при ваксинация и той ще предава данни за вашето местоположение 24/7 на специална система от спътници, които ще бъдат пуснати в орбита от моя приятел Мъск. Ще трябва реваксинация на всеки 6 месеца с цел подмяна батерията на чипа, но работим и по алтернативи.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви ваксини! Това са някакви пробвания като да ви чипират! Чух, че една учитлка в едно село е умряла след като я ваксинирали с втората игла! Никакви ваксини!
5
5
 
21
 
! Отговори
Погнусен преди 2 години
Това е толкова унизително, че не намирам думи. Най близкото сравнение е "проституция". От глад си готов да продадеш тялото и себеуважението си.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих дал 200лв на шефа , за да не ме задължава да се ваксинирам
3
4
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 5 Значи ще изчезнем и умните европейци ще дойдат да живеят на нашата земя. Дори ще поканят евреите да купонясват заедно.
2
19
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Какво значи да се продаде? В Дания 80% са ваксинирани и всякакви мерки отпадат, но на "умния" *** скоро няма да му дойде акълът.
1
5
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Тази защо говори без маска? Толкова ли държи да и се види мустака?