Бездомни кучета в Самоков - проблемът е от години и се задълбочава

Животните са агресивни и нападат често
17 сеп 2021 10:16, Петя Славова
25
Бездомни кучета в Самоков - проблемът е от години и се задълбочава
Снимка: БГНЕС

Сигнали за нахапани граждани от бездомни кучета в Самоков, като жалбите надвишават 100. Животните са агресивни и нападат редовно жителите на града, където стартираха подписка.

Проблемът е от години, но се задълбочава. "Няколко пъти ме е нападало куче" - разказва потърпевша - последният случай ме нападна преди около половин година. Намеси се човек, който успя да го изгони, но това не ми гарантира, че следващият път няма да е фатален случаят", признава жена от града.

По думите й, постоянно има някой нападнат от глутница в центъра на града. Хората с домашни любимци също се притесняват, защото и тяхното домашно куче може да бъде нападнато.

Подписката е факт от няколко дни и подписите се събират бързо.

От общината заявиха за БНТ, че имат сключен договор с мобилна амбулатория за кастрация, но поради голямата си ангажираност са им отказали продължаване на договорените отношения.

Хората не смятат, че това решение е добро, защото дори и кастрирани животните ги връщат на същото място и те продължават да нападат.


25
Още от Страната
Пловдив се превърна в икономическо чудо, с най-висок прираст е
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Самоков преди 3 седмици
Аз съм от Самоков и такова нещо няма! По скоро виждам как деца и старци бият кучетата с пръчки.
20
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Къде са самоковските ловджии да си изпробват пушките?
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До тази дето се грижи за кучетата в квартала да и кажа, че така кучето приема квартала ти за негова територия и когато кучето види непознат човек то лае или напада. Лично съм виждал много такива ситуации.
18
4
 
14
 
! Отговори
Лойко преди 4 седмици
Не трябва да има нито едно куче и котка в градската среда. Така е в нормалните цивилизовани държави.Криворазбрана обич към животните е у нас.Доашни любимци е нормално,но да се гледат в домовете и само разходка на кучета за естествени нужди.Хвърляне на храна по улиците е простотия,а не грижа за животните.
17
2
 
3
 
! Отговори
Бунгур преди 4 седмици
Ето,това е ,що за КУЛТУРА имаме в България. Ходенето на кино и театър е отношение към Изкуствата,а не е Култура. Средата в която живеем и отношенията между нас са истинската Култура на една нация.Непрекъснато ми заблуждават,че Изкуставата са Култура,ама не е така.
16
2
 
3
 
! Отговори
До totenkopf преди 4 седмици
А ти още по-тъпия и арогантен гражданин - не се прави на много отворен, че току виж и тебе те стигнало нещо.Животът забавя, но не прощава - особено на отворковците като тебе.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми саморганизирайте се и отвърнете на кучетата. Друго спасение за съжаление няма.Помийна яма е това, а не държава.Докато пожарникаря и чалгаря си ги мерят, народа измира от глад, бедност, болести, ромейте плячкосват, а кучетата ги хапят.И те така
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На запад ги евтаназират ,но някакви кукумеи по заповед на тия същите западняци ни карат само да ги кастрираме и пускаме на свобода ! Правете си изводите какви "приятели" имаме в ЕС !
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В заглавието липсва думата "нарочно" след края на заглавието ! И тогава текста под него щеше да е излишен .Щото има ли кучета - има парички за НПО-та и обратното .
12
6
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 седмици
Хахахахах, тъпите селяни са толкова мързеливи, че живи ще ги изядат, *** народ
11
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 4 седмици
Че ти и това като не си виждал, какво изобщо си видял, че даваш мнение. Чети само какво пишат по-умните.
10
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ВСЯКА ОБЩИНА ТРЯБВА ДА ИМА ФИРМА КУЧКАРНИК КОЯТО ДА Я ОБСЛУЖВА! И ТОВА ВСИЧКОТО СЕ ПЛАЩА ОТ ЕС ГЛЕДАНЕТО ИМ! ТЪЙ, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В ОБЩИНАТА
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По-агресивни от хората няма. И ние си имаме кучета в квртала и си се грижим за тях.
8
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 4 седмици
Куче с дом не съм виждал :)))
7
2
 
19
 
! Отговори
Teo преди 4 седмици
Кастрация ... мен не ме е страх, че ще ме на...е, а че ще ме ухапе. А това, че им се свалял тестостернона и ставали по-кротки ... мижи да те лажем - в глутница не е така. Нищо, самоковчани! Чакайте да прегризат гърлото на някое дете, тогава общината ще си мръдне пръста! До тогава си трайте! Има много лесен начин за справяне със ситуацията - за доказано нахапан от улично куче - 10 000 лева обезщетение от общината. При първия случай всички *** ще изчезнат!
6
2
 
8
 
! Отговори
. преди 4 седмици
М'аам, вземи си пищов!
5
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А оставете на мира кучетата. Хората са агресивни, не кучетата.
4
3
 
29
 
! Отговори
Влади преди 4 седмици
За бит или убит човек - нищо, а за бито куче - затвор. Тук е така. И е така заради извратеното съзнание на креслива групичка платени пропагандатори на правата на кучетата, на хейовете, на изратеностите НАД истинските човешки права и ценности. Животни покрай хората се отглеждат, когато има полза от тях, за храна и/или облекло. Или за охрана - кучета и котки. Може и за радост на сърцето. Но бездомни, те стават вредни за ЧОВЕШКОТО общество!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В крайна сметка, резултатът от бездействието или почти безполезното действие (кастрация) на отоговорните институции ще доведе до там, че хората ще вземат нещата в свои ръце и ще се стигне до всякакви форми на съдизъм. Това пък ще доведе до нови сблъсаци между обичащи и необичащи кучетата.... Здравият разум е един, човешкото здраве и живот трябва да са на първо място. Няма нормална държава, в която да се притесняваш и съобразяваш дали с поведението си ще провукираш агресия от куче. Това е падение
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нарочни ги пускат.тва са обучени кучета агресивни и неги хранати те почват да се събират на глутници.вчера в студентски град едно направо тръгна към мен да ме захапва за крачола.добре че видях в последния момент.кучетата не са виновни виновни са агресивните им стопани.