Пловдив се превърна в икономическо чудо, с най-висок прираст е

Зам.-кмет: Има нужда от по-голяма инфраструктура, ясли и детски градини
17 сеп 2021 17:00, Анисия Иванова
54

"Пловдив се превърна в икономическото чудо и е сред бързоразвиващите се градове в Югоизточна Европа. В последните години привлича много млади хора, които идват да живеят и да работят тук. Доброто качество на живот много помага. Механичният прираст е положителен и е най-високият в страната", заяви зам.-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Над 10 000 души се преселиха в Пловдив, училищата вече изпитват затруднения с приема.

Стоянов е категоричен, че градът има нужда от по-голяма инфраструктура, повече места в яслите и детските градини, съвсем скоро - и в училищата.

"Ще трябва да строим нови училища. Трябва оптимизация на мрежата, правим го всяка година. Имаме финансиране за ново училище, подготвяме основен ремонт на изоставено училище. Мислим за нови проекти, за не се стигне до сериозни социални кризи", каза той в "България сутрин".

Зам.-кметът посочи, че в момента в града не достигат 200-300 места за градините и 350-400 за яслите. В момента работим по 10 проекта и се опитваме постепенно да решаваме проблема, отбеляза той.

Зам.-кметът по образованието подчерта, че Общината работи сериозно по инвестиционната програма. Основната им задача е да заложат трите ключови проекта за града - разширяване и довършване на Околовръстното шосе; развиването на градската железница.

"Развиването на градската железница ще създаде по-комфортен и екологично чист градски транспорт", увери Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
8
 
! Отговори
дедо Стефчо преди 2 години
До АнонименМногото пари водят до голям стрес и депресии. И с 800 лв айляка си е алйляк,ако бяхме със 3 бона заплати щяхме да сме намръщени и вечно препускащи маски като София..нали така?
23
1
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 2 години
До ккНе мъдрите хора, а Виктор Юго. И той е имал предвид Франция с техния Прованс. Ама Варненци и Бургазлии обичат така да контрират софиянци. Гледай си живота и рахата на морето, вие имате други бизнес възможности и дадености за вадене на пари. Аз съм си майна и изобщо нямам комплекси от провинция-мровинция и подобни глупости. Все тая, кой каквото иска да си дърдори ;)
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудо, ама с 800 на месец
21
0
 
10
 
! Отговори
бай работник преди 2 години
Защото всичко е в София ,там са потоците пари и инвестициите. А тук при нас майна някакви ниски обслужващи бизнеси и ишлемета на Турци и Италиянци..
20
1
 
15
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 2 години
До до Пловдивчанин 20 Съгласен съм. Спомни си как създадоха Интер Експо Център, който има функции като панаира. Или пък как Райънеър стартираха от летище Пловдив и летище София ги "открадна", сваляйки цените на Терминал 2. Уизеър даже ги съдиха за това ама май пиха студена вода. Това си е още соц.мислене - всичко трябва да е в София и концентрирано, та по-лесно да се държи под контрол.
19
5
 
10
 
! Отговори
кк преди 2 години
Горещичко е лятото в Пловдив..хващаш тен направо през потника..Мъдрите казват:Всичко,което не е до морето е провинция :-)
18
1
 
6
 
! Отговори
до Пловдивчанин преди 2 години
И защото от дълги години вече управляващите се стремят да централизират и привлекат най-доходоносните и големи инвестиции в София, за сметка на останалата част от страната
17
2
 
3
 
! Отговори
бай работник преди 2 години
Лошо няма,отивам в "Найлона" при вожда да ударя 10 бири и малко айляк и хубава музика до 4 сутринта!
16
3
 
16
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 2 години
До бай работникМайна, проблема не е, че са дошли преселници. Ай да не се правим на кисели софиянци- дойдоха тия от провинцията и ни съсипаха града. Пловдив винаги е бил гостоприемен и айляк. Хората идват защото има работа тука. И обратното - ако не идваха хора щяха да спрат да строят нови заводи и производства. Заплатите са ниски защото тука са бачкаторските позиции. Най-много някой мид-мениджър. Високите позиции и заплати са в София. Защо? Щото там е "играта", там се разпределят баницата и т.н
15
5
 
15
 
! Отговори
бай работник преди 2 години
Пловдив е страхотен град,тук съм роден и тук живея обаче станадрата е нисък и заплатите са 1000 лева -при това големите. Напълни се със стотици хиляди приселници които са готови да бачкат за 800 лв и от там всичко тръгна яко надолу...
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Пловдив е най-голямото гето.
13
7
 
12
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Мен ми е добре във Варна...В Пловдив лятото е 45 градуса,но на който му харесва да седи там.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив се развива евтина работна ръка. Пловдив няма адекватно управление, което да работи в полза на града и гражданите от много години. Пловдив се презастрои. Пловдив расте навътре (в междублоковите пространства, зелени площи и т.н.). В Пловдив няма адекватна инфраструктура. В Пловдив няма адекватен за населението на града градски транспорт. Бохеми хора, айляци, но търпеливи към лошо управление.
11
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Държавна политика било съсипването на Пловдив (градът ви е най-красивият в България), смях.... хахах, кажето го това на хората от градовете в северозапада и всички други области в България, без София, Варна и Бургас. В друг областен град 31 години вече няма и грам инвестицийка ама грам...
10
1
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
До 11. Прав си. Променя си генофона на населението. Идват грозни, зъбчати, космати и неграмотни люде.
9
5
 
13
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Никой истински Пловдивчанин не би си и помислил да живее в София. Лошото е, че и тук се изсипва цялата селяндурска гилдия. Главната изгуби автентичния си облик, физиономиите на хората са други, груби, недодялани, дори има грозни жени вече, мъжете са 60% с диагоналки и 30%?малцинства. Тъжна картина. Държавна политика е била винаги съсипването на Пловдив и това продължава, този пък успяха с икономически възход. Важното е Стефчо да си приказва глупостите.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Шекера
7
3
 
2
 
! Отговори
Док преди 2 години
Не мой да бъде! Асфалта не се яде!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. А кво да правят на село? Като минаваш с колата да им се радваш, че са там ли?
5
1
 
20
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Я сега някой имотен брокер да ми разясни къде да си туря париците - в Етишопия или в Майнатаун?Шегата настрана. Една хубава новина. Ако живне провинцията не само Пловдив само тогава тази държава ще има бъдеще.