Протест в Айтос след жестоката катастрофа с три жертви

Жителите на града искат обходен път, строг контрол на ТИР-овете
18 сеп 2021 09:17, Елка Василева
17
Протест в Айтос след жестоката катастрофа с три жертви
Снимка: архив, БГНЕС

Жители на Айтос ще блокират отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа в понеделник загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче е тежко ранено, предаде БНР.

При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк.

Още по темата

Ден по-късно местните хора поискаха в града да бъде изграден обходен път, по който да се движат тежкотоварните автомобили.

"Това е поредният трагичен инцидент в града ни. Чрез този протест казваме "Стига жертви". Исканията ни са за обходни маршрути около града и строг контрол за ТИР-овете. Преди година 12 коли бяха смазани и една жена изгоря вътре в колата, без да могат да я извадят", каза Лада Димитрова.

Пътят, по който се движат камионите, е изключително натоварен. За да не се образуват задръствания по време на протеста, движението ще бъде отклонявано по обходен маршрут.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 поредни години сме първи по смъртност на пътя, заради липсата на контрол. КАТ трябва да се закрие, там или ще ти загубят времето, или ще се скрият някъде се тринога на знак 50 по трилентов път, или ще ти напишат акт за светлини в 2 часа на обед юли месец. Само смучат от бюджета, а резултати няма.
13
1
 
3
 
! Отговори
Мярката е : преди 2 години
ПЪЛНО ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ---САМО ТАКА ЩЕ УСПЕЕТЕ...!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди дни пътувах от Бургас до София. До Пловдив пътуването беше нормално, с наближаване на Пловдив започна върволица от ТИР-ове, цистерни и товарни камиони, които се движеха с 80-100 км./час, и се задминаваха все едно пътя е само за тях. Като се добави и летящите със скорост 140-150 км./час пътуването се превръща в ад.
11
1
 
12
 
! Отговори
69 преди 2 години
70% от всички сериозни птп са с тежкотоварни мпс и с т.нар. "професионални шофьори"?!В спешен порядък трябва да се намали максимално разрешената им скорост от 80 км/час на 70 км./час както и да им се забранят изпреварванията на магистрала Тракия (най много инциденти има там).
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам наистина не го разбирам това. Да се прибереш и празна къща, дори не искам да мисля какво и е на майката, изгубила всичко за може би 10 секунди не внимание. И разбирам хората, протестират но отново нищо няма да бъде направено. С децата имаха цяло бъдеще пред тях. :(
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Радев и партията му с Кирил Петков как пък ще започната да ви правят обходни маршрути като се има предвид, че Асен Василев заяви още юни месец, че магистрала Хемус се строяла от 1974 г и следователно не била въобще спешна.
8
2
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Пътят, по който се движат камионите, е изключително натоварен. За да не се образуват задръствания по време на протеста, движението ще бъде отклонявано по обходен маршрут." Значи имало обходен маршрут.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С протести нищо не се постига, нищо! Точно за това и там стават по 5 големи катастрофи на година а кмета си гледа морското хотелче и хич не му пука за вас
6
4
 
9
 
! Отговори
До 6 БГ преди 2 години
Само болен мозък може да напише подобно нещо ! Ходи се лекувай активно !
5
15
 
11
 
! Отговори
бг преди 2 години
При управлението на руските агенти така ще бъда
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тебе също, но е 4.
3
5
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БОГ да прости загиналите Ц ДЕЧИЦА и ХОРА
2
9
 
2
 
! Отговори
асан от ХайтосТ преди 2 години
Вай, недей така, айде стига повечи...
1
1
 
22
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Безхаберието на управниците води до глад, мизерия и смърт.