Планът за възстановяване отива в Брюксел до октомври?

Зам.-министър: Важно е да очертаем реформи и развитие на държавата
Обновена: 19 сеп 2021 17:38 | 19 сеп 2021 17:36, Веселина Йорданова
16
Планът за възстановяване отива в Брюксел до октомври?
Снимка: БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде подаден в Брюксел до края на септември - началото на октомври, каза днес в Албена зам.-министърът на икономиката Ирена Младенова пред участниците в Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

По думите й това трябва да бъде направено, независимо, че кабинетът е служебен, за да може страната да върви напред. Важното обаче е да не ползваме Плана като "торба пари", а да очертаем реформи и развитие на държавата и правилата в нова среда, допълни Младенова.

Планът не е само за възстановяване, а и за устойчивост, каза още зам.-министърът. Според нея средствата, които държавата ще получи, трябва да се ползват за пренастройване на икономиката, тъй като вече е видно, че в различните сектори се налагат нови бизнес модели и посоки.

На въпрос за реализацията на проекта за изграждане на индустриални зони в страната, Младенова посочи, че е редно да се преценява внимателно, защото не бива да се наливат пари на места, където после няма да отидат инвеститори.

Средствата трябва да се влагат смислено и да се мобилизира не само общинският, а и частният ресурс. Привличането на инвеститори е важно, но те трябва да са такива, че да доведат още предприемачи и от реализацията на целия проект да има възвращаемост, обобщи Младенова.

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов каза по време на дискусията, че перспективите по плана са добри, но централната власт и бизнесът трябва да го накарат да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
косе босе преди 2 години
мто преди въглищата евросредствата са обвързани с върховенството на закона, кви евра, къв план, кви пет леа ... докато радевци и рашковци и всичката гняз се размяткат във властта, ще се видят пари от Брюксел в БГ, когат са върне ланския сняг
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Други страни вече получиха пари,радевките и техните ологарси не могат да си разпределят парите.Това е план за възстановяване от пандемията,няма условия за въглищните централи. Полша като произвежда енергията си изключително от въглища( нямат атимни централи) да не би да й поставят условия.Радеви лъжи и оправдания.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сведение на чакащите реки от евро..Основната пречка за внасяне на плана в ЕС е ултиматума на ЕС изрично да посочим точната година на затваряне на въглищните ТЕЦ-ове у нас. Понеже Буци от години мълчи по темата, сега ножът е опрял до кокала. Спряха АЕЦ Белене, Южен поток, сега ще ни спрат и ТЕЦовете. Докато Полша и Германие все пак са се уредили за отлагане до 2032-2038 година, на нас ни се предлага 2025.Айде честито. Кой не скача е червен. Нали тъй викаха седесарчетата
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млад меринджеи.
9
1
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 години
КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО КОЛОНИАЛНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВИ ОТ БРЮКСЕЛ НЕ ХАРЕСА ПЛАНА?
8
3
 
1
 
! Отговори
Очуша преди 2 години
Това беше направено българи защото имате много полезни изкопаеми.и богати на вода почви.много вода злато и природни ресурси.и решиха да ви стопът като биволско масло в аушвиц газовите камери.
7
1
 
2
 
! Отговори
Венци гуцалеца преди 2 години
Антракса приятели се лекува с антибиотици.всичките ваксини за ковид 19.защото корона вируса е антракс и наи доброто лекарство суздавано някога се нарича озон.озонът чисти от тялото инфекцията може да се използва и за почвата чисти спорите на антракса от почвата.но бълхари вашето революционно развитие е още в средните векове на миналата епоха.българия се превръща в държава от 10 свят.ядохте пихте и се осрахте тотално.
6
3
 
0
 
! Отговори
Разбрахтели преди 2 години
Наи големия удар за българия беше разпространението на антакс на цялата територия.ромите и руснаците решиха че ще ни чистят без съпротива и ния ще седим безочастно.ния в момента сме каменната ера в българия ерата на мамутите 2 хиляди години преди новата ера.знаетели как се разпространява антракса как се минират райони.хващаш една нива с слънчоглед оставяш *** средата едно умряло куче по земята няколко сантима.началото на лятото и до края се е разложило и вече имаме антраксно поле.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи са клекнали за Мариците
4
2
 
2
 
! Отговори
Бойколандия преди 2 години
Единственото дето е въстановено е Мястото на ГЕРБ във парламента. НЕ на МАФИЯТА защото това офицялно ще бъде края
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът за възтановяване е много ясен неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини никакви мерки никакви маски никакви ограничения иначе народа щтеви измете до край долни хуани в затвора
2
3
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Че подадеш плана за възтановяване до края на септември , ама че получите дедовия! Нали се сещате , че първо требе да оваксате народа , за да получите пари за възтановяване! Кой че ви даде пари да пукате локдауни ? Успех!!!
1
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 години
Управляващите ще получат едни пари за да ни превърнат в концлагер. Това е плана за възстановяване.