Безплатни лекарства за коронавирус, но кой ги изписва?

Все още ДКЦ-тата в не са получили указания за изписването им
20 сеп 2021 09:42, Петя Славова
8
Безплатни лекарства за коронавирус, но кой ги изписва?
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването реши да има безплатни лекарства за пациенти с коронавирус, но ДКЦ-тата все още не са получили указания за изписването им. Такъв е случаят и в столичната 11 ДКЦ, която работи още от ноември месец.

"По инициатива на кмета на София,  COVID зоната съществува от ноември, ние работим и до момента по един и същи начин", обясни пред БНТ Татяна Евтимова - управител на лечебното заведение.

Още по темата

По думите ѝ лекарствата за COVID се насочват към личните лекари за изписване. Към този момент нищо не се е променило - когато пациентът се окаже положителен, се свързват с личния лекар и го насочват.

  "До този момент не сме изписвали електронни рецепти, тъй като системата така е организирана, че само общопрактикуващите лекари могат да изпишат електронна рецепта", заяви Евтимова.

Тя обясни, че могат да се изписват болнични листове на всички други заболели, но не и на заразени с COVID, тъй като там е по-специфично - налага се карантина от РЗИ, има контактни лица и тези дейности се извърлшват чрез личните лекари.

За да получи пациент безплатни лекарства, първо трябва да бъде диагностициран с COVID инфекция, след което ще бъде насочен към личния си лекар.

COVID зоната работи от понеделник до петък от 08.00 до 17.00 часа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Смх за цялото здравеопазване
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как кой, арменския поп, разбира се.
5
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
По инициатива на кмета? Ама тя Фандъкова можела да инициира нещо ли? Смях в залата.
4
0
 
5
 
! Отговори
444 преди 2 години
Къде са тези ковид зони напишете за софия
3
0
 
6
 
! Отговори
замислен преди 2 години
Както всичко у нас пак нищо не е наред .Каруцата пред коня. И тези лекарства ,дето още не се знае кой и как ще се изписват проглушиха ушите на хората . Стана както с електронното ,,преброяване,,. Тръбен зов от седмици- накрая проблеми .
2
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Ние ги плащаме и сега всички чингапуци ще се пишат болни от коронавирус!Парата се дели 50 на 50 с "лекуващия" доктор!Това е положението!Да ни е здрав гърба на нас бачкаторите!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а кой ги плаща?