Алибегов: Проверяващите също не са ваксинирани

Поставили сме седем точки и условия за вход, каза той
24 сеп 2021 09:48, Ния Христова
62
Алибегов: Проверяващите също не са ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което дадохме като предложение вчера на държавата, защото отново искаха помощ от държавата, е те, като най-голям работодател, да стартират ваксинацията в държавия сектор."
 
Това заяви в ефира на bTV председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.
 
"Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то те няма как да важат само за ресторантьорския и хотелския бранш. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-вече да не сме единствения затворен бранш. Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министреството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също", допълни още той. 
 
Алибегов изтъква, че COVID сертификатът не може да е мярка само ресторантьорите и заведенията.
Още по темата
 
"Въвеждането на изискване за тест, за да влезеш в заведение, следва да помага процеса на ваксинация срещу коронавирус, а не да е отделна и несвързана мярка", допълни Алибегов.
 
"Доволен съм от срещата между представители на туристическия бранш и служебният премиер", коментира доц. Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.
 
"Имаме много висока оценка на лятото от Стефан Янев, който каза, че то е преминало успешно и че очаква зимният сезон да протече по същия начин. Това означава пак да имаме проблем с паркирането на автомобили през зимата, да имаме много туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят изцяло", допълни Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
35
 
! Отговори
До Поручик Ржевски преди 2 години
Аз вече от много време не ходя по ресторанти, така че не разбирам тази страст на някои хора да се набутат в един ресторант с маската под брадичката и да хапват и пийват все едно не могат в къщи.
15
1
 
35
 
! Отговори
Жо преди 2 години
До кога този чеченец ще определя, какво може и какво не може в България?
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, в ресторантите не могат да проверят дали клиентите им са ваксинирани, ама дали проверяващите са ваксинирани - могат! И го изтъкват! ***!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тиквата аверчето
12
22
 
10
 
! Отговори
И аз съм анонимен преди 2 години
Ние сме малък, но за сметка на това Изключително *** народ.Всички развити държави се връщат към нормален живот, само ние тука си мислим за големи тарикати.
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо на тези трябва да им плаща държавата, в частност аз като данъкоплатец. Те са си частни кръчми и като не могат да си покрият разходите да обявяват фалит и да се преквалифицира. Не може само този да гледаме във всички медии.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли най-после да се изкъпеш,бе?
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тарзан взе едни пари и започна да пропагандира ...
8
2
 
14
 
! Отговори
държавен служител преди 2 години
Тарзан май ще яде хурката скоро......!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не спазвате мерките, защо се обяснявате повече...Правите си каквото искате, Бойко ви подстрекава, защото точно това му е целта, повече заразени, пълни болници, много починали и в създадения лично от него хаос, ще се появи в паниката на хората и ще се обяви за СПАСИТЕЛ на нацията....Защото и за тока в момента, се радвам, че има хора, които мислят адекватно. Герб назначиха техни хора в енергетиката и ги бетонираха със закон, за да са несменяеми. ДПС държи "горската мафия" и цената на дървата.
6
0
 
30
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Аз мога да живея известно време и без театри, кина и ресторанти. Направете същото ако ви искат ковид сертификат независимо дали сте ваксинирани или не.ДА СИ ВЪРНЕМ СВОБОДАТА
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея са борят за ваксиниране и дискриминация бе да не им затворят бизнесите, бойкот на кръчмите ако въведат сегрегация на населението
4
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ТАЗИ АГИТАЦИЯ ЗА ВАКСИНИРАНЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПАРИ, А НЕ ЗА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА. ТАКАВА НАДПРЕВАРА СЕ Е РАЗВИХРИЛА. СТАНАЛИ СТЕ ЖАЛКИ И СМЕШНИ.
3
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Държавата да свие една печка банкноти и да ги му навре в устата, та да спре с глупостите си.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавните са все калинки на герб, те могат да агитират, но експерименти не слагат
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само НЕ ваксинирани проверяващи ще пусна в нас !