Референдум решава дали село Мадара ще е към Шумен или Каспичан

Право на глас имат 827 жители
24 сеп 2021 21:35, Красимир Ангелов
2

Да остане в община Шумен или да премине към по-малката община Каспичан? Това ще решават в неделя жителите на село Мадара, които все още са разделени в мненията си.

Борбата за финансова независимост от община Шумен и самостоятелен бюджет за Мадара е основната причина кметът на селото да организира местен референдум.

"Това е инициатива единствено на кмета, с манипулация на хората. И то повече възрастните, не е наясно казано какво ще става. Той настройва хората един срещу друг, създават се интриги", каза Валентин Вълчев.

Точно преди 20 години селото се отделя отново с референдум от община Каспичан. За този период в селото на инвестирани над 2,2 милиона лева в инфраструктурни проекти, но въпреки това кметът е недоволен.

"Всичките кметства в община Каспичан са на самостоятелни бюджети, те са разпоредители с бюджетни средства. От справките, които съм направил, е видно, че в община Каспичан селата получават два пъти повече, почти всяко село получават два пъти повече от селата в община Шумен като бюджети", сподели кметът на село Мадара Неделчо Неделчев.

Право на глас в неделя имат 827 жители на селото.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


2
Още от Страната
Топло и слънчево през уикенда, градусите до 27°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Ахил преди 3 седмици
Кметът на селото е меко казано....неосъзнат. През два месеца си сменя партийната принадлежност. Почти неостана партия през която да не е минал. Голям *** е.
1
2
 
3
 
! Отговори
Костадин преди 3 седмици
Що за глупостииии ако всяко село в България почне да си прави референдум , не е ли малко пресилено и преиграване на демокрация. Ама той Слави е по референдумите специалист , макар че сега се крие под дърво и камък