Превозвачи: Договорим ли се със социалния министър няма да протестираме

Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията, обясни Магдалена Милтенова
27 сеп 2021 13:22, Ния Христова
10
Превозвачи: Договорим ли се със социалния министър няма да протестираме
Снимка: БГНЕС
Превозвачите се готвят утре да излязат на протест. Причината за недоволството им са неизплатени помощи за подпомагане на бизнеса. Преди това обаче днес те ще проведат среща със социалния министър Гълъб Донев.
 
"Никога не сме имали претенции кога ще бъдат разпределени средствата, това не е причината за нашия протест. Причината е липсата на останалите мерки. От 1 юни нямаме мярката 290 лв., а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота. Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лв. помощ, както да се намери вариант за компенсиране на високите цени на горивата", каза пред Нова тв Магдалена Милтенова, председател на Конфедерация на превозвачите.
 
Тя изтъкна, че ако се постигне договорка със социалния министър, протестът може да се отмени.
Още по темата
 
"Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията. За август месец нямахме абсолютно никаква помощ", обясни Милтенова.
 
Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат сподели, че има формулирани 5 искания.
 
"Искаме облекчаване на данъка по подобие на механизма, въведен през 2021 г. и изработване на ясна стратегия за транспорта и справяне с нерегламентираните превози", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Каква компенсация заради горива бе? Искаш от данъците ми да ти субсидират фирмата ли? Ами дай да ти продадем автобусите и с парите да ми платят сметката за тока у нас. Цената, каквато и да е, се плаща от ползвателя. Аз сам си плащам по скъпото гориво. И другите така ще правят. Могат и да не го ползват.
8
1
 
3
 
! Отговори
нагли са! преди 2 години
Нали им направиха отстъпка да возят на 1ст/км, а някъде и по 0ст/км. Сега искат да сме солидарни с тях и да им платим заплатите ... ами аз предлагам да им върнем по 0.1 ст/км от платените пътни такси.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия ли искат държавата да им плаща? Нахалство! Хората ги е страх не само от вируса, но и от раздрънканите им автобуси, от заспиващите им шофьори. Да припомним, че една от най големите превозвачески фирми е на едни депутат от ДПС, тъй че акцията е и политическа
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш,миризливите бакшиши и те има ли синдикат!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми не може отиване и връщане на 2 души (да не говорим за повече) до София с колата, да ми е по-евтино от автобуса. Ако му сложиш и транспорта да се придвижиш до гарата с багажа...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде обратно по раздрънканите автобуси и да си ходите. Като има ограничения за вас, тогава можете да претендирате за помощ.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е много добре. Искаш непрекъснато помощи от държавата.....Когато имаш частен бизнес, не всичко е цветя и рози, но това е риска, който сме поели хора и с други бизнеси. Оказва се, че само ресторантьорите са пострадали и превозвачите. Останалите се борим. Затова на много народ му писна и гласува не, за някой друг, а срещу предишно управляващите. Наказателен вот се казва....
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като имате Сериозни Затруднения,хлопвате кепенците и това Е!!!Пазарна икономика,никой с нищо не ви е длъжен!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държава се занимава с шофьори, сервитьори и бакшиши. *** клошарската държава.