За най-евтиното жилище в София броим 150 минимални заплати

В "Люлин" можело да се открие и за 89 минимални заплати
27 сеп 2021 15:37, Петя Славова
156
За най-евтиното жилище в София броим 150 минимални заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нараства интересът към закупуване на жилища, но за да се сдобие човек с тях трябва да отдели поне 150 минимални заплати и то за най-евтиния дом в централен район на столицата, предава "Монитор", позовавайки се на справка в имотните сайтове.

Най-ниската оферта за жилище в центъра на София с площ от поне 40 квадрата и на нормален етаж е за 49 000 евро. Апартаментът според обявата е на четвърти етаж. В центъра на София има и по-ниски предложения, но в повечето случаи те са за имоти, нямащи статут на жилища, което носи рискове за купувача или пък въпросните имоти са разположени на ниво полусутерен.

Най-евтиното жилище в столичния комплекс "Младост", което се продава за 45 500 евро или 135 минимални заплати, е едностайна панелка. На другия край на столицата
  в "Люлин" има оферта и за 89 минимални заплати.

Имотът, за който се искат 28 900 евро, е двустайна маломерна панелка от 1985 г., с площ от 43 квадрата, намираща се на шести етаж в най-непристижната пета част на мегакомплекса, сочи справка в сайта imot.bg.

В южните квартали на столицата най-ниската оферта от 40 000 евро или 120 минимални работни заплати е за двустайно тухлено жилище на шести последен етаж (с площ 67 кв. м) от 2012 г. на шпакловка и замазка в кв. "Овча купел".

Още по темата

В северозападните комплекси на София най-евтиното жилище се продава за 36 000 евро, равняващи се на 118 и половина минимални заплати. Двустайният апартамент от 48 квадрата е в стар 4-етажен тухлен блок с гредоред в кв. "Толстой".

Най-ниската цена от 36 000 евро в двете части на столичния "Дружба" и околните зони или 108 минимални заплати е обявена за панелна гарсониера, строена преди повече от половин век, на шести етаж в първата част на комплекса.

За 37 500 евро (112,5 минимални месечни възнаграждения) се предлага най-евтиното жилище в северните квартали на София, намиращи се извън далечната периферия на града. Имотът с площ 41 квадрата се намира в кв. „Сухата река“ и е трети етаж от къща.

Най-евтино, срещу почти 85 нашенски минимални заплати, можем да си купим жилище в отдалечения квартал "Ботунец-2". Офертата за двустайния апартамент, на четвърти последен етаж, в тухлен блок от 1969 г. е за 55 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
18
 
! Отговори
Bebok преди 2 години
Вярно е усичко в статията!Купуват ора по 3-4 апартамента направо ужас!Особено при мен тука у Люлин-нищо че пенсионери студуват.Има этажи без нито един жив чувек щото ора масово имат по 2-4 апартамента и живеят на село.
55
1
 
27
 
! Отговори
Бочо преди 2 години
Мале, как се дъвчем като бесни кучета. И то за някакви простотии.
54
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трима човека сме купили над 280 имота в младост 3, доволно е наема, но не се оптказваме, купуваме всеки месец
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 - Ей ти голяма умност каза! Кой ти говори, че си на минимална заплата в Сф? В инфото се казва, че некъф имот струва 135 минимални заплати.... Ако тр. човек на минимална заплата да го плати - той трябва да не яде и да не пие 135 месеца..... Ама ти може и да си толкова способен )))
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 54, всичко е добре което правят колегите освен първото, инвестицията в имоти с цел наеми
51
3
 
19
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Аз също съм в ИТ средите. Никой от колегите ми не инвестира в имоти (имам предвид купуване с цел даване под наем) - половината имат страничен бизнес, а другата половина се занимава с криптовалути като странично хоби. Иначе почти всеки има по една ипотека или строи къща близо до София, но не повече.
50
1
 
17
 
! Отговори
до 41 от 40 преди 2 години
Аз съм просто реалист. Не искам да обидя никой.(освен алчните брокерчета) И къде видяхте да говоря за България?? Попътувайте и вие малко и сравнете София с друга евро столица... Не се засягайте на лична основа, а започнете всички "да си боядисвате оградите отпред и да не плюете през прозореца" , и тогава може и да стане красиво, някога..
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кат се махнат всички партии от последните 35 годсини, бг ще стане една от най скъпите дестинации, но това не се очертава скоро, парази-та е нявсякъде и прогресира с внучетата да ги намести
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цял свят открито вече се говори за края на евтините пари,за свиване на балансите на Централните банки и вдигане на лихвите .Тогава вече ще има голям рев,много голям .С тази инфлация жална им майка на тези дето взеха кредити ,защото разходите им за живот скачат ,колкото и да се обезценява вноската,а наближава времето в което и тя ще поскъпне заради видгане на лихвата
47
2
 
21
 
! Отговори
Св преди 2 години
Като почнете да пишете за цените в чужбина. Ами четете де, оказва се че не сме с най възрастното население в Европа а и света. Който може да си направи анализ на това, спрямо съществуващите имоти ... може. Аз няма да разяснявам. Взел някой 10 К заплата и мисли че всички ще са му в краката. Той и Зуека избяга от България не от малка заплата, друго го изгони. Мизерствайте си с 10 и някакви нули заплата пък около вас нещастници, щастливи ли сте?....
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питане 43 - можеш ли да си отговориш сам колко струва 1 ден живот или ти трябва брокер?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47 така е, ама никой неще да седи там, тва е друг факт ;)
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям смях. Истината е, че ако си на минимална, няма какво да правиш в София - в провинцията животът е къде по-евтин.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 43, ако имаш наследници, не си, те ще харчат, все пак са твоя кръвнина, ако нямаш обаче, кофти ситуация, държавата взима и продава на своите
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 - Като толкова можеш - купи си за 36,000 (продава се редовно в Имоти.бг) и го продай за 100,000. Или ти се види малка печалбата?! )))
41
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София заплатите са под всякаква критика нищо, че е столица. Приказвате глупости за някакви високи доходи. А пък в сравнение с цените на имотите са несравнимо ниски.
40
1
 
11
 
! Отговори
Питане преди 2 години
Ако имам осем апартамента и умра идната година, прецакан ли съм?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свалете цените да изкупя квото мога с квото имам в наличност, а вие си спорете
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 40, тва, че ти се унижаваш и не се приравняваш, и не харесваш държавата си, за други бг е рай, не изброените от теб
37
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте подвеждали хората. И хората да не се подвеждат. Има си достатъчно жилища на нормални цени. Ние не сме Париж, или Лондон, или Мюнхен и т.н., може и на някои брокерчета да им се иска, но не сме. София е една от най-неприветливите,безлични, мръсни и неуредени европеиски столици. Харесва ни защото си е наша, ноо...за две пари не струва в сравнение с другите. Едн куха лейка наскоро казваше: Ааз , не мога да си намеря апартамент за 200хил евра. Брееее,,къде го търсиш ***...хаха