Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара

В Helpbook постъпи сигнал за тротоар, запушен от стелажи на магазин
Обновена: 29 сеп 2021 09:28 | 28 сеп 2021 21:17, Анисия Иванова
79
Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара
Снимка: Helpbook

Напоследък зачестиха подадените сигнали в платформата на Helpbook.info за блокиране на тротоари от паркирани коли. Ето какво пише майка, която е принудена да лавира с бебешка количка между спрели автомобили на тротоарни площи:

"Ежедневно в центъра на столицата, на един от най-оживените булеварди, по който постоянно летят линейки, доставчици паркират на тротоара, като блокират единствената рампа за инвалидни колички или бебешки колички, а точно на това място тротоарът има стълби заради денивелация и е абсолютно невъзможно да се премине! Това се случва непсредствено пред офиса на “социални дейности” в район Оборище и по основния път към две ясли и детска градина!

Паркирали неправилно доставчици възпрепятстват безпроблемното придвижване на пешеходците на определеното им място от закона и ги поставят в опасност! Единственият начин да преминат е, като слязат на пътното платно, където постоянно летят коли и бързащи линейки, защото Бърза помощ е съвсем близо! Когато направиш забележка на шофьорите, следват псувни и груб език пред малки деца! Мястото на колите е на пътното платно, не на тротоарите!

Да не говорим, че се ограничават правата на хората в неравностойно положение, като се блокира достъпът им до така наречената “достъпна градска среда”. Или обособете места за разтоварване на доставчиците, или наложете глоби! Има камери на 50 метра и много ясно се виждат регистрационните им номера, но не отнемайте безопасността на пешеходците по тротоара! Случаят не е един, майката с количка не е една, това е проблем от години, който КАТ, или дадена община, или не иска, или не може да реши. Питам каква може да е глобата към този дитрибутор с богат речник на обидни епитети към майка с количка рано сутрин? Глоба поне за неправилното паркиране“

Информираха ни и за друг ежедневно запушван тротоар от стелажи на хранителен магазин. Кашони, чадъри, кош за отпадъци и пейка са поставени на иначе изключително широкия тротоар, който се оказва труден за преминаване. „Ако има и 1-2 клиента, които да избират плодове в този момент, не може да се премине изобщо“, завършва нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До КрайТия въпроси ги задавай на другарите управници,които смениха всички цветове на дъгата,докато разграбваха България.
64
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Не оправдавам колите по тротоара, тъй като всички сме пешеходци, но не крайно време общината да осигури паркоместра. Не е нормално да плащам данък 300 лв за колата ми и да няма буквало къде да паркирам като отида някъде.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да обясня на тези които не са разбрали:парковете са за кучкари, кучешки *** и велосипедиститротоарите са за велосипедисти, кучкари, кучешки *** и автомобилипоне в РБългарияКапиш?
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то... майките също паркират по тротоарите бе! :) И градинките. На една и правя забележка, че отсреща на улицата има 10000 свободни места, а оная застанала през тротоара в градниката и ми се смее. Само за малко била, хихи хихи. Такъв щях да и забия, но понеже съм с немска марка, реших че нямаше да остана разбран от отпадъка, които населява България.
61
1
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
В мадрид глобата е 400 евро . Какво прави столична полиция .
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът като си купи джип, си мисли, че е над всички останали.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има такива, дето и бият майки с деца, при това жени, седнали в джипа и ако си им направил забележка за паркирането. Оправдават се, че нямало как по друг начин, освен да се качи с джипа на тротоара. Даже, когато има нов, да не повярва човек, тротоар с плочки, пръв джипа паркира и си заплюва мястото. Нахалници.
58
2
 
3
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Аз им ''лекувам'' гумите на такива, имам джобен нож и върши работа, после няма лепене тая гума трябва се вътри за нова. Като му излекувам и 4 те....и го вкарвам у такъв филм, че ме помни форевър ! хахахаххаха
57
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Вторите по ум след еврейте си мъчат главите с елементрани въпроси - отдавна решени от нормалните хора. Българина се чуди за какво са тротоарите, да ги има ли въобще. Може ли "като няма къде" да паркира на тях. ще ги строши ли с камиона/джипа. Българина се чуди дали може в град с 1.5млн. население да има 1 млн. коли.Това са все въпрси решени даже при другите народи на Балканите. Важното е че сме втори по ум в света.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не се мисли за паркинги предварително, и като няма КАТ така ще е. Да ви кажа ли как в на запад, хайде няма но тук е просто блато. Цялата държава е в киреча.
55
1
 
4
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Ами нищо ново не чета. Аз и много мой приятелки и познати оставаме с впечатление, че всеки мрази жените с деца. Държат се с тях като с престъпници. Постоянно от всякъде агресия и спънки и никой нищо не иска да прави в полза на майките и децата.
54
0
 
13
 
! Отговори
sgda преди 2 години
След безумното супер-преазстрояване и уплътняване на градовете, това е бъдещето
53
4
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 2 години
Аз пък им дигам чистачките смело и им чукам по каросерията, даже на един му бяха замръзнали чистачките та ги дигнах за последно. Ежат се заплашват, ама си седят в колите ;). Трябва да дадат право на майките с количките да глобяват и ще се оправят нещата!
52
3
 
7
 
! Отговори
До Валката преди 2 години
Вальо, ако някой до сега не ти го е казал, да знаеш - мозък не е от нещата които притежаваш дори в умерено количество.
51
27
 
6
 
! Отговори
Валката преди 2 години
Писна ми от тез кресливи мaйкu. Те вместо да са радват, че имат възможност да излизат на улицата, крещят че били слаломирали. Спокойно, иде локдаун и тогава ще слаломират вкъщи - кухнята-хола-кухнята-терасата-кухнята-банята-кухнята-спалнята. И така 2 месеца.
50
9
 
10
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Ееее чудо голямо вместо да дават пари за фитнес...
49
2
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 53 === Не знам защо, ама не съм забелязал римлянин да се оплаква от задръстени тротоари, високи бордюри или че някой пикaел на магистралата :))) Явно са доста над нещата. И явно си раждат чавeтaта способни да ходят, защото вечно виждам някакви малки мaнгaсари да щъкат голи и боси по улиците :))))))
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз като бутах количка беше така, явно няма да се оправи манталитета на българския мъж. Свещенно негово право е да спира където си иска, а на дълъг път - да се облекчава директно на магистралата и да осигури добра видимост на всички преминаващи. Друго ме дразнеше мен - как така на прясно ремонтиран тротоар, вместо да се направи нормално скосяване, все се оставят едни 3 см ръб, за да се раздруса хубаво детето на слизане и да си набива в главата, че се е родило в БГ, а не във Виена.
47
15
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ами промяната на Фигуранта в действие. Вече тротоарите са за камиони и коли, не за майки с колички. Майките с колички да ходят при сестра Галева да ги оправя :)))
46
9
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Боже седя, чета и не вярвам колко арогантни са станали хората. Поне тези тук във това нещо наречено форум. Деца няма те ли... майка ви не ви ли е възпитала. Баща ви пример ли не ви е давал.... КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА АРОГАНТНИ? Защо плюете срещу хората с детски колички....? Вие акъл за 5 пари нямате.. направо разтрела ви е малко. Как може да толелирате всички спрени коли на тротоарите и да ги защитавате? *** що не спрат на улицата и от там да зареждат? Да не пречат на колите дай на 100 човека, а