Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара

В Helpbook постъпи сигнал за тротоар, запушен от стелажи на магазин
Обновена: 29 сеп 2021 09:28 | 28 сеп 2021 21:17, Анисия Иванова
79
Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара
Снимка: Helpbook

Напоследък зачестиха подадените сигнали в платформата на Helpbook.info за блокиране на тротоари от паркирани коли. Ето какво пише майка, която е принудена да лавира с бебешка количка между спрели автомобили на тротоарни площи:

"Ежедневно в центъра на столицата, на един от най-оживените булеварди, по който постоянно летят линейки, доставчици паркират на тротоара, като блокират единствената рампа за инвалидни колички или бебешки колички, а точно на това място тротоарът има стълби заради денивелация и е абсолютно невъзможно да се премине! Това се случва непсредствено пред офиса на “социални дейности” в район Оборище и по основния път към две ясли и детска градина!

Паркирали неправилно доставчици възпрепятстват безпроблемното придвижване на пешеходците на определеното им място от закона и ги поставят в опасност! Единственият начин да преминат е, като слязат на пътното платно, където постоянно летят коли и бързащи линейки, защото Бърза помощ е съвсем близо! Когато направиш забележка на шофьорите, следват псувни и груб език пред малки деца! Мястото на колите е на пътното платно, не на тротоарите!

Да не говорим, че се ограничават правата на хората в неравностойно положение, като се блокира достъпът им до така наречената “достъпна градска среда”. Или обособете места за разтоварване на доставчиците, или наложете глоби! Има камери на 50 метра и много ясно се виждат регистрационните им номера, но не отнемайте безопасността на пешеходците по тротоара! Случаят не е един, майката с количка не е една, това е проблем от години, който КАТ, или дадена община, или не иска, или не може да реши. Питам каква може да е глобата към този дитрибутор с богат речник на обидни епитети към майка с количка рано сутрин? Глоба поне за неправилното паркиране“

Информираха ни и за друг ежедневно запушван тротоар от стелажи на хранителен магазин. Кашони, чадъри, кош за отпадъци и пейка са поставени на иначе изключително широкия тротоар, който се оказва труден за преминаване. „Ако има и 1-2 клиента, които да избират плодове в този момент, не може да се премине изобщо“, завършва нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
5
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Локдаун по време на инфлация и скок на цени и ток ... някой ще гърми
44
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време бабите на тия майки все с колички по тротоарите са се движи ли сигурно... Големи граждански станаха, по цял ден обикалят кафенета и молове и трябва да прочисти целия град за да им е по - широко ли? Ами на село е по спокойно, там няма коли на тротоара
43
13
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Там е имало място,там е спрял шофьорът.И на него не му е кеф да спира със засилка,само и само за да си свърши работата,но който не е работил снабдител,не е наясно със действителността.А слаломиращите майки по-добре да оставят за малко теУефоните и фейсбука,за да не се сбогуват с новородените си рожби,че току виж ги отнесъл камион, докато клюкарстват из социалните мрежи.
42
8
 
17
 
! Отговори
Малко магазинче преди 2 години
Извинявайте ама понякога се злоупотребява това с майките. Общата ми търговска площ е 20 кв.м , но очевидно имам и стока. В магазинчето се набутва количка плюс две деца с очевидна свръх-енергия. Пипа се, чупи се, а тя дойката се прави че нищо не е станало. Ами изгоних я! Да върви с поколението си да руши на други места!
41
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родили и вече станали национални герои, цялата държава трябва да ги гали с перце, две години само *** през останалото пак това правят. То много трудно да заобиколиш два метра
40
4
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
И както обикновено отговорните органи се "чешат органа"...
39
5
 
12
 
! Отговори
До Алоууу преди 2 години
Неграмотника с камиона дали си дава сметка, че пречи на сума ти хора? И само за информация - аз парите сам си ги изкарвам. Не съм депутат или съдия, че да ги вземам от данъци.
38
24
 
12
 
! Отговори
Алоууу преди 2 години
Тия с количките дали си дават сметка, че бачкатора с камиона им изкарва техните пари?! Дето им идват на картата на датата? Аре смачкайте го бе! Че ви е трудно да заобиколите. Ама той няма да ви изкарва парите безкрайно. И ще има рев че майчинските ви за две години не стигат! В Скандинавията ви връщат на 6-тия месец на работа! Който му е кеф да провери!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бакшишите са най-нагли и спират където им падне, с нетърпение чакам да се въведе Убер в България и да изядат големия
36
6
 
0
 
! Отговори
Край преди 2 години
Българчетата оревават света за дупки по улицата - сакън да не строшат бавареца. Тарикат от тротоари не се интересува.Братчета мой българчета що сте толко диви и елементарни.
35
17
 
6
 
! Отговори
? преди 2 години
И кой ги кара са раждат? Сакън да не изпуснат две години майчинство и да цоцат от държавата. Кат разбера че някоя служителка е бременна на секундата я уволнявам и с шутове ако трябва ще я изгоня. Съсипахте тази държава от деца.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо тъкмо малко фитнес че да поотслабват
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва яко да се затварят на центъра улици ако трябва и булеварди, зареждане само рано или вечер късно. Ако си паркирал на общинско място яко такси, също при всяко дори и най-малко наглеене без книжка.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasб-от бълха си произлязло !!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аре стига! до 28-мисленето НЕ Е от силните ти страни
30
3
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 29 - Да те подсетя, че ежедневно си мислиш, че си нещо повече от бълха, ама си просто един от 7 милиарда разхождащи се и разлагащи се трупа с дебело черво. ;}
29
14
 
6
 
! Отговори
Аре стига! до 28 преди 2 години
Няма проблем! После повлеканите с количките ще мрънкат че нямало доставки по магазините.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasб-Да те подсетя че ежедневно ни уведомляваш че чуваш гласове бе жалкия
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аре стига! никой не го интересува,да си търсят друга работа!!!!
26
6
 
8
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 19 - Не, чувам гласове. Гледам плазмодии в автомобили, които обърнаха града на панаир на суетата. Смея Ви се, щото сте жалки и дребни. ;} и тия дето паркирате по тротоарите никога няма да видите живота отвъд паницата. Забили сте носове в огледалото и повтаряте "кой е най-красив на света". Ще повтаряте колко е скапана Софията и ще смърдите на селяния от сутрин до вечер. ;}