Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара

В Helpbook постъпи сигнал за тротоар, запушен от стелажи на магазин
Обновена: 29 сеп 2021 09:28 | 28 сеп 2021 21:17, Анисия Иванова
79
Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара
Снимка: Helpbook

Напоследък зачестиха подадените сигнали в платформата на Helpbook.info за блокиране на тротоари от паркирани коли. Ето какво пише майка, която е принудена да лавира с бебешка количка между спрели автомобили на тротоарни площи:

"Ежедневно в центъра на столицата, на един от най-оживените булеварди, по който постоянно летят линейки, доставчици паркират на тротоара, като блокират единствената рампа за инвалидни колички или бебешки колички, а точно на това място тротоарът има стълби заради денивелация и е абсолютно невъзможно да се премине! Това се случва непсредствено пред офиса на “социални дейности” в район Оборище и по основния път към две ясли и детска градина!

Паркирали неправилно доставчици възпрепятстват безпроблемното придвижване на пешеходците на определеното им място от закона и ги поставят в опасност! Единственият начин да преминат е, като слязат на пътното платно, където постоянно летят коли и бързащи линейки, защото Бърза помощ е съвсем близо! Когато направиш забележка на шофьорите, следват псувни и груб език пред малки деца! Мястото на колите е на пътното платно, не на тротоарите!

Да не говорим, че се ограничават правата на хората в неравностойно положение, като се блокира достъпът им до така наречената “достъпна градска среда”. Или обособете места за разтоварване на доставчиците, или наложете глоби! Има камери на 50 метра и много ясно се виждат регистрационните им номера, но не отнемайте безопасността на пешеходците по тротоара! Случаят не е един, майката с количка не е една, това е проблем от години, който КАТ, или дадена община, или не иска, или не може да реши. Питам каква може да е глобата към този дитрибутор с богат речник на обидни епитети към майка с количка рано сутрин? Глоба поне за неправилното паркиране“

Информираха ни и за друг ежедневно запушван тротоар от стелажи на хранителен магазин. Кашони, чадъри, кош за отпадъци и пейка са поставени на иначе изключително широкия тротоар, който се оказва труден за преминаване. „Ако има и 1-2 клиента, които да избират плодове в този момент, не може да се премине изобщо“, завършва нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
8
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Да се узакони всеки да има право да реже гуми ,на спрял на тротоара автомобил. Ако собственикът ,налети на бой ,конфискация на автомобила и 40 камшика на голо.
4
21
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
В радевия рай е така!!!
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Маяма сега?? Къде са майките от "Системата ни убива"?? Или те постигнаха целта си и вече всичко е ОК в България?
2
4
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
София си има кмет. За красота ли го държите този кмет? Кмета е избран, избрана да въвежда ред в града. Защо сте я избрали?
1
13
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
4упете стъкла и режете гуми !