Окървавени пари издали мъжа, пребил жена в Шуменско

Мъжът първоначално отричал да е виновен
28 сеп 2021 08:27, Ния Христова
28
Окървавени пари издали мъжа, пребил жена в Шуменско
Снимка: БГНЕС
Рецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лева в шуменското село Тодор Икономово. 44-годишният извършител е задържан. Жената е приета в болница с фрактури на ръка и ребро, предаде Нова тв. 
 
Мъжът отричал да е виновен и да има връзка с нападението, но намерените у него окървавени пари и брадва с ДНК на жертвата доказали обратното.
 
Бай Пенко е първият, който се притича на помощ на 82-годишната бивша учителка.
 
"Той тази врата се е мъчил да отвори – следите остават. Идва тука, отключва и започва меренето", разказва той.
 
"Видяла мъж с маска в дома си. Лицето е отправило заплахи и е поискал да му даде пари. Жената се е опитала да му се противопостави и е взела брадвичка. Лицето обаче ѝ отнема брадвичката и ѝ нанася удари с ръце в областта на главата и тялото", обясни директорът ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.
Още по темата
 
Мъжът е взел 200 лева и златни накити и си тръгнал. А пребитата жена успяла да повика помощ.
 
"Когато отидох, тя си беше в стаята, после излезе, в коридора седна и започна: "Уф, пребиха ма, ритаха, какво ли не правеха. И много ме боли ръката". То се оказа, че те са я трошили, душили", разказва още съседът.
 
При ареста 44-годишният мъж, който има 16 присъди в досието си, отричал да има общо с престъплението. За последно е бил в затвора през 2018 година.
 
"Към настоящия момент има висящо производство към районен съд Провадия, което е за кражба - рецидив. Той не се е явил на съд и по тая причина е обявен за издирване", каза Орлин Куздов от Окръжна прокуратура – Шумен.
 
Рецидивистът е задържан за постоянно в ареста, ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от 5 до 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
българин, гражданин преди 2 години
"Турското културно наследство !!!" , еее, това е несериозно! Най-уредени и безопасни са селата с българските мюсулмани от турски произход. Моето село е такова и хората са страхотни!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очаквате,това ще бъде в бъдеще ежедневието ни.Ние не сме Европа.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офце, събудете се вече. В селата е страшно, не завиждам на никой които живее там. А те са възрастни, които нямат къде да отидат. Всички села са превзети от цикламените компанчи и е страшно.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13 АнонименНачалниците на полицията и в сйда са все още герберски калинки. като бъдат исчегъртани няма да има такива неща.
14
1
 
12
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
Турското културно наследство !!!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно правораздавателната ни система чака заглавие от типа "Рецидивист с множество присъди уби възрастен човек за 20 лева"
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След някой и друг месец ще четем: Рецидивист с 17 присъди преби .....
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Радев каза, че когато дойде на власт такива неща вече няма да има?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГостМного ли сте откритите?
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момент сега, те го питали и той казал, че не я е бил. Така ли се разследва у нас? Говорим си с рецивидисти с 10+ присъди дали да направили ново престъпление? Предполагам, че с най-многолюдно мвр в Европа това ни се пада
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е любимата плячка на джунгалите 80 годинишни старци помня едни времена когато тоя джунгал щеше да, е в урановите мини по бай Тошово време
7
6
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Гей съюза е проблем само на скритите гейове като по-долния. Балканеца само копира какво правят в цивилизацията без да го разбира. Там намаляват присъдите, защото реформират затворниците. Тук и невинен да влезе, излиза кръвожаден вълк.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак не пишат етноса но то се подразбира защо джунгал с 16 присъди се разкарва на свободата
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво друго се очаква да направят същества с IQ 40,без образование,без трудов стаж,с няколко присъди. Излизат от затвора,нямат опит в нищо и съответно никой няма да ги вземе на работа. Единственият начин да си набавят пари е като пак откраднат. И се влиза в един кръг в който няма друга развръзка. Пак ще ги пуснат след години и е ясно какво ще направят отново.
4
1
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Кога ли милицията ни създадена и действаща по социалистически и комунистически тертип ще си смени поне 70 годишната терминология и вместо "лице" да нарича тия индианци с истинското им име г30ве?А тоз Асан с безброй присъди защо не е в затвора а тормози и убива населението в тази територия?Докога ще продължава това?
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По едно време им бяха намерили цаката на тия така наречени рецидивисти - натрупваха присъдите. Рзправяха ми за един - хващат го и за 17 кражби - 34 годинки, излязъл след 10 ама повече за кражба не помислил. Заради хуманния гей съюз и хелзинксиия комитет сега тия им дават леки присъди и ги обявяват за човек на годината
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви рецидивисти бе, при трето престъпление директно трябва куршум в тиквата, ама нали в ейрогей съюз ще се сърдят, че не галим с перце изрудите - айде доживотна с минимум 20 години при добро поведение
1
0
 
25
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Трепа-не с дълбоко заравяне .Вси4ко друго е му е награда !