Хладно и облачно време, на места ще превалява

В неделя ще има слънчеви часове преди обед
30 сеп 2021 08:30, Анисия Иванова
0

Денят започва с хладно утро и минимални температури от 9 до 14 градуса. Над страната ще има значителна облачност. Ще превалява над източните райони.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч, по планините – до умерен от североизток. Максималните температури в населените места ще бъдат от 16 до 21 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Ще се задържи облачно над планините. Ще вали по-интензивно в Западна Стара планина, над Рила и в Пирин. Над 2500 м дъждът ще преминава временно в сняг.

По Черноморието ще бъде облачно, със слаби валежи следобед по южното ни крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 20 градуса. Морската вода е с температура от 21 градуса по северното крайбрежие, до 22 градуса по южното.

От петък до неделя над страната ще има ниски облаци и мъгли, а по Черноморието ще прегърмява. В неделя ще има слънчеви часове за кратко преди обед над западните райони. В понеделник ще има повече слънце. Ниските облаци по Черноморието ще се разсейват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари