Недоволството в Айтос продължава, мерките срещу камионите са недостатъчни

Граждани сигнализират, че от АПИ не са решили проблема
30 сеп 2021 16:10, Ния Христова
4
Недоволството в Айтос продължава, мерките срещу камионите са недостатъчни
Снимка: БГНЕС
Изминаха 10 дни изминаха от въвеждането на новите мерки за безопасност след катастрофата в Айтос, при която ТИР отне животите на баща и двете му деца.
 
Граждани споделят, че от АПИ не са решили проблема.
 
"Сложиха 2 табели до 12 т ограничение за товарни автомобили на Колелото и на Ябълчево, бизнесът се противопостави, нашата цел не беше такава, а само да бъдат спрени транзитно преминаващите тирове", сподели пред Нова тв Галина Христова.
 
От Института по пътна безопасност казват, че заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков е създал транспортен хаос в Айтос.
Още по темата
 
"Недопустимо е като поставиш един знак, да смяташ, че ще решиш проблемите с пътната безопасност. Има място на пътя за всички автомобили, ако бъдат контролирани правилно", заяви инспектор Богдан Милчев.
 
Институтът по пътна безопасност подготвя нова организация на движението. Преди това ще се проведе обществено обсъждане в община Айтос.
 
Близки на загиналите очакват справедливост и вземане на ефективни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ ПЪТЯ преди 2 години
ПОСТАВЕТЕ ГИ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ И ЩЕ РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА....ВСЪЩНОСТ ТЕ ЩЕ ГО РЕШАТ -- ИСКАТ ИЛИ НЕ...
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айтос да се отцепи от пътната мрежа! Да има достъп само по въздух! Осигурете им 1 хеликоптер на всеки час до Бургас и не ни бутайте техните опити за мърморене повече
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи само транзитните да спрът а местните дръгели да продължават да се движат. Тоз народ не знае какво иска. У нас продължават да се движат Шкоди , Ифи , Зилове, Газки и др. Подобия на автотранспорт. Сулю и Пулю стават шофьори и после що тъй стана. За еко стандарти дума да не става.Народееееееее